Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

!!! ARACIMA YONELIK ILK IZLENIMLERIM !!!

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda uslubaris tarafından 31 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

1. uslubaris

uslubaris Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2011 Model Hyundai Accent Era 1.5 CRDI START ABS ESP olarak lanse edilen aracimi 07.07.2011 tarihinde MANISA Mesir Hyundai'den teslim aldim. Suan 23 gunluk kullanim ile 2200 km yol yapmisim.
    Oncelikle aracin motorunun dogru olarak acilabilmesi icin kitapcikta yazan tum kaidelere (sabit hizla gitmeyerek yavaşlayip hizlanma, 2500 ile 3500 devir arasi kullanim, maksimum suratin 2/3'unu gecmeme, vb.) uymaya calistim. Bunlar sonucu aracim son haddine kadar yukluyken, klima son haddinde acikken banamisin demiyor.
    Daha once hep benzinli arac kullanmis biri olarak 110 hP, 240 Nm degerlere sahip dizel motoru ile 4. arabam olan aracimin umdugumdan daha guclu oldugunu soyleyebilirim.
    Ayrica cesitli yerlerde okudugum gibi plastik kokusu, sert koltuklar, iyi olmayan suspansiyon sistemi, vb. yorumlarin en azindan benim icin dogruluk payi olmadigini belirtebilirim. Bunlarla birlikte iyi calisan bir klima sistemi, bekledigimden daha gurultususuz calisan dizel motor, kolay kullanim saglayan direksiyon, rahat vites degisimleri, henuz tam olarak cozemedigim ama patinaj yaptiginda dahi devreye girerek araci ekstra yavaslatan ve dengesini korumasina yardimci olan ESP sistemi olumlu yonler olarak ifade edilebilir.
    Diger yandan aracin 120 km/h surate kadar olagan olan yoltutusunun 120 km/h'den sonra bozulmaya baslamasi ve 140 km/h sonrasi iyice yolda tutulmasinin zorlasmasini bana gore aracin en belirgin eksigi diyebilirim. Ayrica ses sisteminin de yetersiz oldugunu dusunuyorum.

Bir de aracta kullanilan malzeme kalitesinin dusundurucu olmasinin yaninda kumandali merkezi kilit ve alarm, on sis fari, vb. eklenebilen parcalar kadar elektrikli ve isitmali yan aynalar, on yolcu hava yastigi, harita okuma lambasi gibi cesitli donanimlarin opsiyonel olarak bile sunulmuyor olusu ise benim olumsuz dusunmeme sebep olan yonlerdir.
    Yakit olayi icin ise sanirim sabit 2500 devir ile 5. viteste 120 km/h'lik suratle sehirlerarasi 1000 km yolun rahatca gecilebilecegini dusunuyorum zira ben yaklasik bu sekilde yeni kullanmaya basladigim arac ile 16.875 lt Eurodizel x 3.82 TL / 450 km = 0,14325 TL/km yakmayi basardim.
    Tum bunlari bir araya koyarak dusunursek arac verilen paranin karsiligini veren bir performans ortaya koyuyor diyebilirim. Bir de gun geldiginde bakimlar ve yedek parca olayi da uygun olursa yakit, performans ve bakim olarak ideal bir arac diyebilirim :) UMARIM :)
    Baris USLU Fen ve Tek. Ogrt.

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aramıza hoşgeldiniz, aracınız hayırlı olsun, aracın resimlerini bekleriz
    tanışma bölümünden kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz

bir noktaya katılmıyorum, aldığınız araç start donanım, yani en boşu, bunu bilerek aldınız sanırım, sonrada incik boncuk bazı donanımları opsiyon beklemek bence yanlış, hiçbir markada sis farı veya harita okuma lambası opsiyonla alınmıyor, sadece üst paketlerde sunuluyor, dizellerde yolcu hava yastığı opsiyonu vardı sanırım, keşke mode donanım alsaydınız

ek olarak lastik havalarınızı kontrol edin, sıfır araçlarda yüksek olabiliyor
    30-32 psi olarak ayarlayın

Düzenleyen : Coşkun Özcan

3. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Hayırlı olsun aracınız.
    Ayrıca aramıza hoşgeldiniz,güzel bi inceleme olmş elinize sağlık https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

4. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hayırlı olsun aracınız güle güle kazasız belasız kullanın :)
    Sıfır araçla o kadar düşük yakıt değerleri yakalamanız büyük başarı

Düzenleyen : Tolga58

5. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Güle güle kullanın , görünen o ki siz de benceleyin içinize sinerek kullanacaksınız. Aramıza hoşgeldiniz.

6. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    hayırlı olsun yakıt degerlerinizi kıskanmamak elde degil

7. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    hayırlı uğurlu olsun keyifli srüşler dilerim.

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun..ESP büyük avantaj..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Bu Sayfayı Paylaş