Herkese hayırlı akşamlar Dün bir motosiklet sürücüsü akan trafikte arkadan çarparak yere yuvarlandı. şükür kimseye bir şey olmadı. Sol arka stop çatladı bugün baktım su almış. bagaj kapağı plastik boyası sıyırılmış bir iki noktada. Tamponda da çizikler var. Çarpan arkadaş kaldırımda oturdu ambulans istemedi su getirdim içti ayağa kalktı. Motor amcamın arayım bilgileri atsın vs derken tutanak tutmayalım ben cebimden yaptırayım vs dedi. Ben dedim tutanak tutalım cebinden yaptırırsan tutanağı işleme koymam. Arada absürd konuşmalar gereksiz gevezelikler yaparken hava akşam karanlığı dedim amcan gelene kadar resimleri çekelim. Kazayı fotoğrafladık. Beklerken eleman motora atladı tüydü. Polis çağırdım kısa sürede geldi. Plakadan motoru sorguladı sigortası muayenesi vs tam. o arada hikaye uzun sadede geleyim. Polis çektiğim resimleri aldı olayı dinledi ve raporu tablete yazdı. E devlete düşer onunla yaptırırsın aracını dedi. Henüz e devlette bir şey gözükmüyor 1. Kaskomdaki hasarsızlık zarar görür mü? 2. Kasko şirketi motor sahibine rücu davası vs herhangi hukuki süreçlerde ben taraf olur muyum? Mahkemeyle uğraşmak istemiyorum. 3. Sadece sol arka stop değişmesiyle değer kaybı tazminatı alabilir miyim? Bagaj boyansa bile plastik parça. 4. Dosya açılıp eksper gelmesi için illa bir servise gitmem gerekir mi, eksperle herhangi bir yerde buluşup tespitten sonra istediğim bir servise gidebilir miyim? 5. Şunları ihmal etme şunlara dikkat et dediğiniz konular varsa. Herkese sağlıklı güvenli sürüşler dilerim.
Kaza anında foto çektiğiniz iyi olmuş. Arabanı karşının trafik sigortasından yada kendi kaskondan yaptırabilirsin. Kaskodan aracının dosyasını kendi sigorta şirketinden açtırırsın , exper atanır gelir raporunu tutar , yetkili veya anlaşmalı yerde aracın yapılır , kasko karşının trafik sigortasından masrafı alır , dava mava olmaz prosedür yürür kalanı seni ilgilendirmez , tüm işlemler bittikten sonra iki senelik bir süre içinde değer kayıbı talebi yapabilirsin ama değer kayıbı alacak bir durumunuz yok , plastik tampon vs ve farlar için değer kayıbı ödenmez ,yapılan işlem tramere işlenir. Geçmiş olsun küçük bir şey , karşısı cepten yaptıralım ödeyeyim derse pratik çözüm olur , tramere bir şey işlenmez.
Karşı tarafla anlaşıp masrafı ödemeyi kabul ederse,hasar kaydı görünmeden onarımı tamamlarsınız.Yoksa tramere işlenip hasar kaydı oluşacaktır.Tampon,ön çamurluk,far vb. Malzemeler pekte önemli şeyler değil.
Geçmiş olsun.Size birşey olmadığı sürece gerisinin önemi yok.Tüm zarar bu kadarla kalsın, boşverin...Maldır yerine konur,araçtır tamir edilip kullanılır.Canınız sağolsun...
Evet aracımı kaskodan dosya açtırıp yaptırdım. Yüzde yüz karşı taraf kusurlu. Bagaj kapağı avuç içi kadar yer macunlanıp boyandı tampon sökülüp boyandı. Kaporta düzeltme çekiçleme vs yok. Sadece macun ve boya 23.000 tl hasar işlendi 25.500 de stop lambası için toplam 48.500 tl. Stop vs pahalı bu arabada anlarım da 2 parça boya işçiliği 23.000 çok uçuk malesef sigortadan olunca vicdanın yerini cüzdan alıyor.