Aracımın muayenesi bitmişti sabah geldiğimde sileceğin altında ceza makbuzu değil sıradan bir kağıda yazılmış bi not vardı. Arabanızın muayenesi olmadığı tesbit edilmiştir gerekli ceza makbuzuyla adresinize gönderilecektir yazıyor. Kafama takılan şey çevirme vs olmadan böyle bi ceza yazılabilir mi yada biri bana şaka mı yapıyor Eğer gerçekse bunun cezası ne kadar
Ceza sisteme en erken 10 günde düşüyor ama yolda trafik polisine sordum plakaya muayene cezası kesilmez dedi. Hemen ardından şu an var mı muayenen diye sordu Muayeneden dönüyorum dedim
Trafik polisi trafikte muayenesiz yakalarsa ceza yazar hatta aracı bağlar onun hafricinde park halindeki araca yani aktif trafikte değilse muayeneden ceza yazamaz hukuki dayanağı yoktur kanuni olarak aktif trafikte bulunmayan aracın muayeneli olmasını gerektirecek bir durum yoktur ama muayenenin geciktirilmesi durumunda her ay için belli bir cezası vardır oda muayene yapılırken gecikme olarak tahsil edilir 1 ayı geçmez ise ceza ödemessin. bu cezayıda trfik polisi değil muayene istasyonunda tahsil ederler , yani anlattığın durum trafik polisinin yetkileri dışındadır buda sana küçük bir şaka yapıldığının göstergesidir.