Merhaba arkadaşlar aracıma çarptılar tutanak tutuldu eksper gelecek ve araç yapılacak ama değer kaybı için nasıl yol izlemem gerekiyor yani değer kaybı başvurusunu nereye nasıl yapacağım ve araç yapıldıktan sonramı yoksa şimdimi yapmamız gerekiyor
https://www.cnnturk.com/yasam/otomobil/arac-deger-kaybi-nedir-nasil-alinir Son iki yıl içinde bir kazaya karıştı iseniz ve bu kazada kusurlu değilseniz size çarpan aracın sigortası araç değer kaybınızı poliçe kapsamındaki limitler dâhilinde ödemekle yükümlüdür. diye geçiyor . Linkteki yazı bu mevzu hakkında baya açıklayıcı . Geçmiş olsun bu arada , Allah beterinden korusun inşallah.
Slm @ihsan bey. Önce kaza tespit tutanağınız ruhsat ve kimlik ile aracınıza çarpan sigortalının sigorta firması ile irtibata geçip tutanak, kimlik, ruhsat, ve sizin sigorta bilgilerinizi paylaşıyorsunuz. %100 kusurlu olan tarafın belirlenmesi için dosya açıyorlar 3-5 gün sonra sbm.org sitesinde kusurlu tarafın kusur oranı %100 çıkması lazım eğer düzgün bir kazaa tespit tutanağı tutulup karşı taraf kusurunu kabul ederse yazılı olarak sorun olmayacaktır. Buna müteakip hasar onarım işlemleri başlar ve size randevu verirler. Aracınızı götürüp bırakabilirsiniz. (Şayet sizin kaskonuzda ikame araç varsa kaskonuzdan onarım süreci bitene kadar ikame araç talep edebilirsiniz) onarım süreci tamamlandıktan sonra iş tramer kayıtlarının oluşması ile devam eder. tramer kayıtlarınız oluşur ve hasar bilgileriniz tramerde görünür hale geldiğinde Kusurlu sigortalının sigorta firmasından yapılan işlemlerin faturaları temin edilir ve değer kaybı başvurusu yapılır , iban ve kiimlik bilgileri verilir. 15 gün içerisinde değer kaybınız kusurlu sigortalının sigorta firması tarafından hesabınıza yatar. Fakat sizin dikkat etmeniz gereken unsurlarda vardır. bazı sigorta firmaları 200-300 lira verip durumu kapatmak yönünde zorluk çıkarmıyor yerseniz diyor. 200 lira verip gönderiyor. bu sebeple aracınız iyi tanımanız ve kazadan dolayı ne kadar değer kaybettiğini iyi bilmeniz grekir. bu sebeple değerlendirilmesi gereken birtakım noktalar vardır. Örneğin plastik parçalar tampon,far,vs. değer kaybına dahil değildir. Aracın asıl değer kaybettiği hasarlar ise kaput, tavan, bagaj, direkler. vs. özellikle bu bölgelerde oluşacak hasar sizin aracınızda daha önceden kaza v. yok ise en az 5000 lira değer kaybettirir. bunuda sigorta şirketi karşılamak istemez bu gibi durumlarda ise gerekli tramer bilgleri ve tutanakları elinizde tutup dava çarak gidere bilirsiniz. geçmiş olsun.
Teşekkürler şu an resmi yükleyemedim sağ arka çamurluk içine göçtü komple boyanması gerekirmiş nekadar tutar çıkar bilmiyorum ama küçük hasarda olsa hakkınız varsa alalım dedik çünkü araç sıfır sayılır Yani ben öyle davayla falan uğraşmam sigorta şirketine başvurmak yeterli oluyorsa başvurup sonucu beklerim
Yanlisinizi duzelteyim bi noktada.aracima yandan 1.viteste dokundurdular.aracta surtmeden kaynakli sac yirtildi.(direklerde sasede v.s hicbir hasar yok).bu kapsamda sol on camurluk sol on kapi saci degisti.ve bu hasardan 2000 tl deger kaybi ucretini karsi tarafin sigortasindan aldim.
Hocam davayi siz kazandiginiz taktirde avukat icin odediginiz ucret dahil tum ucretleri sigorta sirketi oduyor siz sadece bu islerden anlayan avukat bulup vekalet vermek.
Eskıden yuzde 15 le sınırlı olan deger kaybı artık kalktı Artık yuzde yuzunu alabılırsınız Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Avukat degil hocam bu isi yapan expertizler var.200 tl verdim dosyayi herseyi hazirladi benim adima.dosyayi bana teslim etti ben karsi tarafin sigortasina kargoladim.miktarida 3500 tl gibi bisey cikardi fakat sigorta sirketi 2000 tl yatirinca itiraz etmedim ben.
Mesajı düzgün okursanız yanlışım olmafığını anlarsınız. Ben plastik aksamların değer kaybına dahil olmadığından bahsettim. Sizin kapı ve çamurluk değişiminiz olmuş araç modeliniz yeni ve orjinal bir araçta bu hasar meydana geldi ise az bile almışsınız diye bilirim.
Şaseye direklere hasar gelmeden ucret alamazsiniz gibi birsey yazmissiniz da.onun icin dedim yanlisiniz var diye.
Sn @coolbaris11 bey. Yanlış anlamışsınız orada asıl değer kaybettiren bölgelerden bahsediyorum değer kaybına sadece plastik aksamlar girmez sac olan her bölge expertize açık ve boya kontrolü yapılan bölgeler dir bu bağlamada değer kaybına dahildir.
Geçen gün benim de başıma bir kaza geldi ama sadece çamurlukta ezilme var, düzeltilip boyanacak yani. %100 haklıysanız değer kaybından dolayı 1.000 - 1.500 TL civarı bir şey geçer elinize dediler ancak 300 TL gibi dosya masrafı da çıkacakmış. Sizde 2 parça değişim olduğu için miktar az gibi geldi. Geçmiş olsun.