Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

aracım yağ eksiltiyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda yavuz60 tarafından 24 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu

1. yavuz60

yavuz60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mrb arkadaşlar.hyundai elentra 2000 model aracım 5000 km de 1,5-2 litre yağ eksiltiyor.servisinde sordum yeni motor yapımı 2500-3000 ytl yl bulur dediler.bu sorunu motor yaptırtmadan halledemeyizmi?ben motorsilk diye bişey duydum bor madeni karışımı galiba.kullansam herhangi bir sorun olurmu?bilgi verirseniz sevinirim.acil yardım:((((

2. Misafir

Misafir Guest

Araç duman atıyor'mu..........

3. yavuz60

yavuz60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araçta duman atma problemi yok,mavi duman da çıkmıyor.serviste yağ eksilttiğini ama sebebini bilmediklerini söylediler.anlaşılmıyan bir problem yani...

4. Misafir

Misafir Guest

Öyle şey olmaz, o zaman neden motor açıyorlar, eğer yağ yakmıyorsa kesin kaçak vardır, bu arada aşırı sıcaklar yağın aşırı buharlaşıp eksilmesine neden olabilir.

5. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    coşkun abimin dediği gibi mutlaka kaçak vardır aracında servislerin en sevdiği şeydir zaten segman atma aracın rotu bozulsa segman atacaklar nerdeyse ( aracınızı lifte kaldırıp altını kontrol edin benim aracımda yağ kaçırıyordu fakat yere damlatmadan aracın altında kuruyordu yağ komple zift gibi aracın altını sarıyodu )

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    yağ yakmıyorsa kaçak vardır serviste baktırdınmı karteri kontrol ettirdinmi?

kaçak yoksa,yağ yakıyordur dumanda atıyordur sen farkına varmıyorsundur.çünkü 5000 de 2 lt yağ eksiltmesi normal bir durum değil.belki segmanlada kurtarabilirsin bu arada aracın kaç km de?

7. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Serviste kaçak ve duman kontrolü sonunda nedenini bilmedikleri yağ kaybı olduğunu söylüyorsunuz. Servis motor suyunu kontrol etti mi? Motor suyunda yağlanma var mı? Zira basitçe silindir kapağı üzerinde su kanallarındaki bir çatlak nedeniyle, motor suyunuza yağ karışıyor olabilir.

8. Misafir

Misafir Guest

Hocam bu durumda araç genelde beyaz duman atar....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif

9. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Doğrudur. Ancak 5000km'de 1-2 litre gibi bir değerden bahsediyor. Buda 1000km'de ortalama 250gram gibi bir değerdir. Eğer silindir kapak contası yüzeyinde ciddi bir eğilme yoksa, sadece anlık hararete bağlı olarak silindir kapağında çatlama olduysa, motor emiş esnasında kapak contası nedeniyle motor suyunu çok miktarda yanma odasına ememez. Oluşan küçük su buharıda zaten egsozda elimine ediliyordur. duman olmasa dahi suyun artışı kontrol edilmelidir.

10. yavuz60

yavuz60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araç 105 bin km de .serviste görünürde yağ yaktığına dair herhangi bişey yok dediler.motoru açıp bakmamız gerekiyor bununda maliyeti fazla dediler.belki segman değişimi ilede halledilebilirmiş.ben aracımı böyle kullansam yağını herzaman tamamlayarak bir problem yaratırmı?

11. yavuz60

yavuz60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    motor suyunda herhangi bir yağlanma yok.

12. Misafir

Misafir Guest

Çok saçma, yağ yakmayan makine neden açılsın, bu adamlar nası usta neden segman değişecekler'miş, segmanlar aşınırsa motor yağ yakar ve kabak gibi belli olur. Bu arada bu şekilde kullanmakla hiç bir problem çıkmaz. Üstad ne taraftasınız, bulunduğunuz yer neresi yani...
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

13. HaYLaZzZ

HaYLaZzZ Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    araba belkı gıderken yag akıtıyodur . Nıye gıderken dıyorum cunku arac gıderken yag ıncelıyor dururken daha kalın olur bu olabılırmı baktınızmı hıc ??

14. Misafir

Misafir Guest

usta sen bu olayı burda çözemessin en iyisi tamirci veya servise git gerçi bizim servis danışmanları vardı onlarda kayıp

15. mustang

mustang Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mustang
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    arkadaşlar benimkide eksiltiyo ben motorsilk aldım 2000 km sonra yağ değişiminde eklettiricem sonuç olumlu olur inşallah.gelişmeleri yazarım.bende de duman atma olayı yok fakat biraz devirli kullanınca eksiltme artıyor.1500 ytl yerine 80lik silk sorunu çözerse ne ala

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    forumu karıştırırken gordum konuyu.. bugun baktım..arabada yaklasık yarım litre yag eksilmiş..yag değişeli 6.000km oldu..önce tedirgin oldum sonra komsumuzun bmw 5.20d ninde yag eksilttiğini gorunce normaldir dedim..

17. Misafir

Misafir Guest

Dizel motorlarözellikle devirli kullanımlarda 3000km'de 1L'ye kadar yağ eksiltebilir....

18. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    doğru hocam ama benim araba ilk 15000 kmde toplamda 1-2 lt eksiltti.15000 den sonra 1gr bile eksiltmedi.geçende uzun yola gittim o kadar sıkıştırdığım halde(4800 devire kadar çıkarttım)eksiltmiyor.yağ değişeli 13 bin km oldu,bu 13 bin km de devamlı yüksek devirde ve sıkıştırarak kullandığım halde yine yok dün baktım 1 gr bile eksiltmemiş.Eksiltmemeside anormal bir durum değil ama şaşırttı beni doğrusu....

19. miroğlu

miroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    slm arkadaşlar benim aracımda beyaz duman çıkartıyor ama çekişinde herangi bi sorun yok acaba motor mu istiyor bi de bu beyazduman atınca kokladığın zaman herhangi bir şey kokmuyor ve ekzosda su buharı gibi sulanmalar falan oluyo sordum havalar soğuk ondan oluyor dediler ama nedendir acaba?

20. Misafir

Misafir Guest

Beyaz duman dediğin şey su buharıdır, soğuk havalarda yapması normaldir, endişelenecek bir şey yok, örnek soğuk hava'da hoh yapınca neden ağzından buhar çıkıyorsa bu'da aynı şeyden kaynaklanır, yani sıcak havanın soğuk havayla karşılaşmasından oluşan bir durum....
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

Bu Sayfayı Paylaş