sonunda buda başıma geldi. 5.000 kilometre önce 102.000 kilometredeyken aracımın yağını 4 litre castrol magnatec + 1 litre shell yağı ile değiştirdim. bugüne dek sorun yoktu. dün uzun yola çıkacağım diye yağını kontrol edeyim dedim. birde baktım, ilk dolumda çizgi F de duruken şimdi F ile L nin arasına düşmüş. yani yağ seviyesi eksilmiş. hemen yağı değiştiren yere götürdüm. baktıklar orasına burasına. yağ kaçağı gözükmüyor. yanlız en üst kapak bağlantılarında çok az terletme var. kaçak yok. tamirci 250 gram kadar yağ eksiltmiş çok önemli değil dedi. gene eksiltmeye devam ederse bakarız sen devam et dedi. bilmiyorum ne olacak. 100.000 de motoru yersek hiç şaşırmam bu arabayla. zaten başıma gelmeyen kalmadı. benim araba ilk 60.000 kilometresinde devirsiz kullanılmış bir araba. yani 1500-2000 devirleri arasında kullanılmış. kesinlikle 2000 devrin üstüne görmemiş. sanırım bu yüzden başıma gelmeyen kalmadı bugüne kadar. varmı böyle sorun yaşayanlar ? saygılar herkese
gerçekten sadece sizin iyiliğiniz için söylüyorum, hiç kafanıza takmayın, sıfır yağ eksilten motor yoktur, hepsi az ya da çok yağ eksiltir. bahsettiğiniz 250ml yağ ise gerçekten çok çok düşük bir miktar.