Bu sabah acil bir işim dolaysıyla yaklaşık 150 km yaptım. aracı ortalama 150 km hızla kullandım. klimada açıktı.. az önce baktım yaklaşık 1 lt su eksiltmiş. bu normal mi?
abicim kaçak vardır kontrol ettir ben gecen hafta baktırdım hareret inip cıktı hemen müşüre buldular sucu hortuma bi değdik kaçırıyor ucu akü başı gibi bembeyaz oksitlenmiş temizlendi antifiriz koyduk yola devam sıkıntı yok
Az önce aracımı mersin hyundai götürdüm.. muhtemelen lpg den kaynaklanıyor dedi usta...yoğun olduğu için akşama haber veririzi dedi..lpg yi yeni taktırdım sizce lpg taktğığım yerin hatası olabilirmi? bide ortalama masraf ne olur...
geçen sene benim basıma geldi..dizel araç..100veya 150 üzerü km gitiyimde 500 gr su eksiltiyordu..2 kere servise soktum..100 tl mazottum giti serviste bulamadılar..çonta yakmıs olabilir falan dediler...hundai serviste arkadas vardı komsum oda baktı bulamadı..su anda eksitmiyor..arkadasla yaptımız işlem..suyu boşaltık antivirij koyduk ...başka bişi yapmadık..1 yıl oldu eksilmedi daha..sordum ona oda bilemedi antiviriz iyi geldi galiba dedi..) bide hava vardı galiba kapak iyi takılmamısdır..bende anlamadım dedi..
yetkili servis aracımda herhangi bir sorun kaçak olmadığını söyledi.. acaba yeni taktırdığım lpg sorun yaratmış olabilir mi?
lpg takılırken (eski arabalara montajda öyleydi) soğutma suyu hortumlarını söküp oradan lpgye sıcak su temin ederlerdi. bu nedenle lpg montajı sırasında bütün soğutma suyunu boşaltıp yeniden koymaları gerekirdi, fakat bazı noktalarda hava yaptığı için yeni lpg takılan araçlarda bir süre sonra 1 litre gibi bir su eksiltmesi yaşanabilir. bu benim başıma 3 kez geldi. üzerine eksildiği kadar su+antifiriz ekledim, bir daha sorun yaşamadım.
lpg takılırken sogutma suyunun borularını delıolar lpg sıcaklıgı anlasın dıe bendede usta lpg yı takınca su eksıltmesını takıp et demıstı montajı yapınca eksılen suyu tamamlamıstı bıdaha su eksılmemıstı sızdede sorun lpg takılırken olmustur suyunu tamamlayın bıdaha yapmaz sanırım