Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aracım Sola Doğru Kayıyor.

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda atekanbarut tarafından 28 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Değerli arkadaşlar iyi akşamlar uzun süreden sonra.

2005 Elantra'mda son 2-3 gündür virajlarda gezinme peydah oldu. Özellikle sağa dönerken en düşük hızlarda bile araç altımdan sola doğru kayıyor ve arka sol öne doğru geliyor hissi var. son 3 gün içerisinde gerçekleşti. Sola doğru çok daha fazla bir salınım var. sağa doğru çok az. ıslak, kuru, düz, eğimli, araç içi boş/dolu her durumda test ettim sonuç aynı.

Aracım 198.200 km'de. arka amortisörler 30.000 km oldu değişeli. lastikler 37.000 km oldu. 3-4 gün kadar İzmir'den Anamur'a yola çıkacağım nasipse. küçük hızlarda bile elim ayağıma dolaşacak şekilde tedirgin ediyor. uzun yola çıkmak bu şekilde istemiyorum. bir anda neden olabileceği konusunda fikri olan var mı? neresine baktırmalıyım? bir de izmir'de servis harici usta tavsiyesi olan varsa sevinirim. teşekkürler.

kolay gelsin.

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    İyi akşamlar size de.
    Sorunun nedeni hakkında bir fikrim yok ama Rot-balans işlemi yapan yerlere gidip şikayetinizi anlatın, gerekli olan kontrolleri yaparlar, eğer ayardan kaynaklı bir problemse onu da ayarlarlar, eğer değişmesi gereken parçalar mevcutsa onları da size söylerler. Güvenliğiniz için gerekli kontrolleri yaptırmadan yola çıkmayın bence.

atekanbarut, cenker_baba ve MSC bunu beğendi.
  3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Aracı bugün ızmir 6. sanayiye götürdüm. Son sistem rot balans yapan arkadaşlar cihaz bağladılar 4 tekere. bakıldı ve rot ayarı yapıldı. ve arka Z rotların değişmesi gerektiğini, aracın sol ön tekerleğinde 1.5 cm kadar sapma olduğunu ve duzelttiklerini söylediler. Tecrübeye çıkıldı ve bariz bir düzelme hissettim yan tarafta otururken. Ücreti verip çıktım ve kendin test ettim 30-40 km hız aralığında sakin yolda sağ-sol yaparak. %60-70 civarında salınım gitmiş.

Ha bu arada 4-5 gün kadar önce bir çukur giriş çıkışı olmuştu sert şekilde. Ondan sonra arka sağ taraftan ilk hareketlerde şıkırtı şeklinde sesler geliyor dikkatli dinleyince.
    Z rotlari aldım ve nasipse sabah kendim takacağım. Muhtemel rot değişimi sonrası kalan sapma da gidecek .
    Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hayırlı olsun, z rotlarını değiştirdikten sonra tekrar rot ayarı gerekir mi? tam bilmiyorum ama eğer gerekiyorsa onu da ihmal etmeden yaptırıp aracınızın keyfini sürün.

6. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Sağolun. Aynen Z değişiminden sonra tekrar gel bakalım dediler.

Bu Sayfayı Paylaş