Arkadaşlar aracımla seyir halinde iken sola doğru bir çekme söz konusu idi rot balanscıya götürdüm halledemedi abi şaseciye götürecen sol ön lastiği 3 mm içe bastıracan dedi anlamadığım aracın hiç kazası yok şaseyle ne alaka sert çukurada düşse şase eğilirmi ?çözemedim acaba dende kollarında bir problemmi var yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
aklıma ilk rot ayarı geldi ama onda bir şey yok demişsiniz,şasede kaza geçirmeden zor yamulur yani.Ben çıkamadım işin içinden en kısa zamanda halledersiniz inşallah.
Aracının kazasız olduğunu biliyorsan konu şaseler ile ilgili olmadığı kesindir.Rahat ol Sağa sola çekme olayı rot ayarları ile ilgilidir. Titremeler balans ile. Rot balansçın işinin erbabı değil ise bu normal. Tavsiyem iyi bir kaportacıya aracının şaselerini göster.Ücret almayacaktır. Sorun yok ise tekrar aynı rotçuya giderek adam gibi mesleğini icra etmesini söyle derim Bu durum sonradan gerçekleşmişse ; sert kasis,kaldırımlara çıkarken lastik vurması, yanaşırken kaldırıma çarpmak, jantlarının orijinal olmaması, vs. olaylar etkilidir.
kardeşim bnm eski arabam opel corsadada çekme vardı arabama binen alttakımcıya git sor cart curt diyordu aklıma hiç gelmemişti lastik havasını kontrol etmek 1 kontrol ettim sonrasında baya olmasada hava kaybı vardı sonra eşitledikten sonra baktım çekme kalmamıştı inşallah büle birşeydir seninde
Araç kullanan tüm sürücüler lastik havalarını kontrol eder Bizde arkadaşımızın kontrol ettiğini varsayıyoruz. İşin orasına baktığımızda yolun eğimi olsun , rüzgarın yönü olsun yükün dengesi olsun hepsi etkili olur. Ancak sorunu çözdürdüğünde bize nedenini anlayacağız
Arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim bana da pek işinin erbabı gibi gelmedi ayar yapan arkadaş belkide beni başından savmak için 10 lira alıp gönderdi.
şase yamulması değilde,sert bi şekilde kasisten geçtiyseniz jantların yamulmuş olma ihtimali yükselir.buda sağ sola çekme,titreme gibi belirti gösterir.
Arkadaşlar hemen hemen her arkadaşın önerisi aklıma gelmişti ve de yapıtmda. lastiklerin yerini değişti usta önleri arkaya arkaları öne taktı olmadı hava basınçlarını kontrol ettik eşitledi olmadı bilgisayarlı balans ayarı yaptı daha doğrusu yapamadı yine olmadıolmadı. .Bir arkadaşım denge kollarındalastik conta işlevi gören bir aksamdan bahsetmişti tam adını çıkaramadım şimdi kendi aracındada aynı sorun olmuş birde onu gösterecem.