Arkadaşlar iki hafta önce aracımı yağmurda kaydırdım ve kaza yaptım. Ön podye puntoları sacı yırtıp dağılmış. Ön ve arka sol teker işlevini kaybetti. Arka dingil yamulmuş. Ön arka salıncak rot rotil gibi birçok parça hasar görmüş. Direksiyon kutusu şaibeli durumda şu an. Yetkili servis ön incelemede 115 binlik hasar bildirdi kaskoya. Bu hasar sonrası direksiyon kutusu, podye ve arka dingil de listeye eklendi ve parçalar temin edilmeye başlandı. Ancak son durumda kasko şirketi yetkili servise onarıma başlamamaları için geri dönüş yapmış. Aracın rayiç bedeli 450 bin civarında. Bu durumda tamire başlanmama nedeni aracın perte ayrılma durumu olabileceğinden mi kaynaklıdır sizce? Araç Honda city, 2011 model.
2013 Accent blue aracımız perte çıktı Türkiye sgirtalar birliğinin sitesinde 450 civarıydı rayiç bedel görünen biz 620 bin ödeme aldık
Sigortacımiz pert olan araçlara bu aralar şirketlerin iyi para ödediğini söyledi biz iki kere yapın arabamizi dememize ragmen 550 den baslattiklari teklifi 620 ye kadar çıkarttılar bizde kabul ettik
Kasko firmanıza bağlı bizim ki gulf sigortaydi resmen süründürduler bizi. 45 güne yakın sürdü allahtan piyasa durgundu yoksa zarar edecektik
Verdiği teklifi hemen kabul etmeyin 2 kere teklif yukselttirin en az. Üstüne koyacak paranız varsa perte cikarttirmaya çalışın tek taraflı kaza yaptıginiz için değer kaybı da alamayacaksınız yüklü tramer de işleyecek bu da ikinci elde değer kaybı demek
Haklısınız, gerekenleri yapmaya çalışacağım, kasko ve sigortam sompo Japan umarım süreci hızlı işletirler.
Arkadaşlar kaskodan henüz hiçbir dönüş yapılmadı. Bir arkadaşım süreçle ilgili aracın perte ayrılıp satışı yapıldıktan sonra pert ücretini alabileceğimi söyler şeklinde bir açıklama yaptı. Bende araç 4 ay satılmazsa ben 4 ay bekleyecek miyim dedim ama içime de kurt düştü şimdi. Bu süreci bilenleriniz var mıdır acaba?
Bildiğim kadarıyla pert durumu onaylandıktan sizde rakamda anlaştıktan sonra 2 hafta içinde ödeme yapılma zorunluluğu var. Aracınızın satışı ile alakalı bir durum yok.
sizin araca pert kararı verilirse; aracın hasarlı hali açık artırmayla satışa çıkıyor. bunu alan firmalar zaten belli. satış süresi 1 hafta falan oluyor. satış tamamlanınca size satıştan gelen parayı veriyorlar, üstüne aracın piyasa bedeline göre farkı da ödüyorlar. mesela aracın hasarlı hali (sovtaj) 200 bin'e satıldı. aracın piyasa değeri de 450 bin. size 200 bin + 250 bin ödenecek. 4 ay beklemeyeceksiniz çünkü satış süresi sınırlı. tavsiyem ya bir sigortacıya ayrıntıları sorun ya da mevzuatı okuyun. en fazla ne kadar sürede işlem tamamlanacaksa o mutlaka mevzuatta yazıyor.