Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aracım Hararet Yaptı. Başımdan Geçen Olaylar

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda darkline tarafından 10 Mart 2026 17:42 tarihinde açılan konu

1. darkline

darkline Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhaba arkadaşlar aracımın tüm bakımlarını 45 gün öncesınde yapmıştım. günlük 40 km gidiş 40 km geliş olmak üzere yol yapıyorum. Sabah gittiğimde aracımda hiçbir sorun yoktu. geliş yolunda araç hararet ikaz ışığı yandı sola çektim. yanımdaki arkadaşlar su eksiltmiştir dedi biraz soğuyunca açtık arkadaş su ekledi yaklaşık 3 litre kadar sonra çalıştırdık çalıştı ama baktık motora giden borudan su akıyor delik var. Ustamı aradım çekici ile getirin dedi.

Sanayiye gittik usta delik olan boruyu değişti. 10-15 dk çalışır vaziyette bıraktı boruda şişme vb. durum olmadı. test sürüşüne sadece tüpteyken geri geri giderken 2 kere istop etti (benzinde yapmadı) onun dışında hiçbir sorunu yoktu. aracı aldım sanayiden çıktım trafiğe girdim 5 dk sonra kırmızı ışıkta boşta sarı motor ikaz ışığı yanıp sönmeye başladı. gaz verdiğimde düzeldi. tekrardan yavaşladığımda kırmızı yağ ikaz ışığı ve akü ikaz ışığı kırmızı yandı motor istop etmedi. yine ustamı aradım sanayiye geri gel dedi. yolda giderken 3-4 sefer daha aynı şeyi tekrarladı. son seferde araca gaz vermeme rağmen 1. viteste ileriye doğru gitmedi. usta conta kapağıdır yarın bakarız dedi. geç olmuştu. arkadaşlar tecrübesizim biraz korktum. ustalara da güven olmuyor sizce sorun nedir ne yapmam lazım

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,549
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, yaşadığınız son durumun mekanik olarak mantıklı bir yanı yok, akü lambası ve yağ lambası yanıyorsa krank dönmüyor demektir.

3. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    347
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Çalışmasında bir anormallik,farklı bir ses var mı aracın?Motor son nefesini vermiş gibi görünüyor bu anlatımınızdan.3 litre su eklemişsiniz.Ciddi bir miktar bu.Susuz ne kadar yol yapıldı.En kritik nokta bu!Pistonlar krape dahi yapmış olabilir.Aracı kesinlikle kullanmayın bence.Çekici ile götürmeniz daha sağlıklı olur.

4. darkline

darkline Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Araçta su eksikliği yoktu diye tahmini ediyorum hiç hararet yapmazdı ilk defa başıma geldi hemen kenara çektim. Sanayiye çekici ile gittik. Ustanın ilk kontrolünde sorun yok gibi dedi test sürüşü de yaptı. Ben sanayiden çıkınca başıma geldi. Marş basınca direkt çalışmıyor zorlanarak marş atma sesi var

Bu Sayfayı Paylaş