Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ARACIM GAZ YEMİYOR

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda ali_sari tarafından 15 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. ali_sari

ali_sari Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar. bende 97 model accent gls var. araç özellikle ikinci viteste 3000 devirden sonra gaz yemiyor, yığılıyor. bu sorun için birçok bakım yaptım. ama sorunu aşamadım. yaptığım bakımları yazayım. enjektörlerini temizlettim. bujileri değişti, buji kabloları değiştim. benzin pompasını değiştim. filtreler yağı suyu egzoz vs. yetkili serviste bilgisayara bağladılar. hata bulamadılar. bana en son söylenen şey de şuydu."aracınızın beyni motorun yatak sarmasını engellemek için gazı kendi kesiyor" anlayan arkadaşlar başka ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler

2. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Günaydin herkese....
    Öncelikle geçmiş olsun. Aracınızdaki problemi biraz daha net ortaya koymak gerekir. öncelikle aracınız 2. vitesten sonra, 3 ve 4. vitesler dahil olmak üzere 3000 devirden sonra gaz verdiğinizde hızlanmak istemiyor mu? Mesela 3. viteste 3500-4000 devir bandında gaz verdiğinizde araç tepkisiz mi kalıyor? Bu esnada yığılma yada kesiklik oluyor mu? Son hızınızda, rampalarda çekiş düşüklüğünüz var mı? Tüketim değerinizde değişme var mı? sabahları zor çalışıyor mu? km'si nedir?

Aracınızın sorunu aslında birçok nedenden kaynaklanabilir ama, genelde kesilmeler elektrik arızasından meydana gelir. Bunların başında bobinlerde zayıf akım, gaz kelebeği konum sensörü arızası, devir sensörü v.s. Özellikle aracın makineye bağlanması akabinde yapılan testlerde motor yük altında olmadığı için sorun belli olmayabilir. Araç hareket halinde iken test cihazina bağlanması, sorunu daha çabuk çözmenizi sağlayacaktır. Özellikle bobin veya devir sensöründe aranması gerekir diye düşünüyorum.

Enjeksiyonlu araçların çeşitli sensör arızalarına karşı kendini güvenliğe alma gibi koruma fonksiyonları vardır. Ama mekanik arızaları bilme, bunlara karşı özgür iradeli karar verme yetenekleri yoktur. Yani siz arabayı yıkatmadınız diye ECU ünitesi "abim şimdi yengenin yanında rezil olmasın. Şuna arıza vereyim de bununla gitmesin buluşmaya" diyecek kadar akıllı değildir. Aynı şey aracın yatak sarması içinde geçerlidir.

3. ali_sari

ali_sari Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilginize teşekkürler. aracın kmsi 172 bin de. 2. vitesten sonra 3 ve 4 te de yapıyor. 4 te o kadar belli değil. sabahları çalışmasında problem yok. rampalarda çekiş düşüklüğünü denemdim. ancak bu problem araç sollamalarında da kendini hissettiriyor. 3000 devirden sonra yapıyor genelde.

Bu Sayfayı Paylaş