Arkadaşlar geçen fark ettim aracım bozuldu zannettim. Boş viteste iken kontağı çevirdiğimde araç çalışmıyor. Ancak debriyaja bastığımda çalışıyor. Sizde nasıl? Kusura bakmayın yeni konu açtım. Forumu biraz dolaştım ama tatmin edici bir cevap bulamadım. Teşekkürler...
Yeni i20 yi teslim ederken servis şefi ilk bu konuyu hatırlattı , debriyaja basmadan olmaz yoksa çalışmaz dedi , yıllarca opelde frene basar kontağı çevirirdim , unutacağım o alışkanlıkları.
Hyundainin bir çok modelinde debriyaj kilidi var.1993 excelimde vardı.2011 getzimde yok ama excelden kalan alışkanlıkla hangi araca binersem bineyim marşa basmadan debriyaja kesin basıyorum. Önceden yine konusu olmuştu.Aracı çalıştırırken debriyaja basmak vites boşta dahi olsa marş motorunu rahatlatıyormuş.
Aynen yumurtam da debriyaj basardim aliskanlik olmus. Xd2 de surekli basiyorum. Hatta hangi arabaya binersem basiyorum. tepetaklak yazdim imla hatasi varsa aramizda kalsin.
Aynen benimde 98 beyaz LS yumurtam vardı oda debriyaja basmadan çalısmazdı.Bazen yıkamada çalısanlar çalıstıramazdı gülerdik. 2005 Admirem var oda debriyaja basmadan çalısıyor.Çünkü Debriyaj yok.Otomatik