Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aracım conta yaktıktan sonra rölantide ve yolda vitesi boşa aldığımda Lpg de sürekli stop ediyor.

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda mrhakan58 tarafından 13 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. mrhakan58

mrhakan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hakan Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar; Hyundai era 2008 model 1.4 team model 80 bin Km deki Lpg li aracım. Lpg sistemindeki su kaçağı yüzünden silindir contası yaktı. Daha önce saat gibi çalışan aracım şimdi Lpg de çalışırken sürekli stop ediyor. Benzinde nadiren stop ediyor. Ben aracımın motorunu yapan ustaya geri gittiğimde bana aracımın silindir kapagının daha önce de silindir contası yandığı için taşlandığını bu nedenle aracımdaki bilhassa Lpg de stop etme sorununun olacagını söyledi.. İlk başta pek sorun gibi görünmeyen arıza daha sonra İstanbul trafiğinde başıma sorunlar açmaya başladı..Trafikte sıkışık yerlerde adım başı stop ederek hem trafikteki diğer sürücüleri hemde beni sinir etti. Ayrıca seyir halinde vitesi boşa aldığımda stop ederek sürüş güvenliğimi tehlikeye düşürmekte.. Yolda seyir halindeki aracıma devamlı surette kontak çevirerek aracımı çalıştırmaktayım.. Trafik ışıklarında, sıkışık trafikte yine aynı sorun var.. Ayrıca lpg de stop etmediğinde rölantide aracın devri sürekli şekilde artan azalan frekanslarla çalışması beni sinir etmekte.. devamlı ayağım gaza basıp çekiyormuş gibi devir saati çok az yükselip azalmakta ve sonunda stop etmekte.. Ben aracımı elektrikçi arkadaşlara götürdüm bana önce bujileri, sonra bujı kablolarını, sonra enjektörleri, hava filitresini, boğaz kelebegini vs. vs.. hepsini değiştirdiler ve halen aracım stop etmekte... seyir halinde aracımı vitesten boşa aldığımda Benzinde çok sık değil ama gazda sürekli stop etmekte .. şimdi değerli abilerime soruyorum ;
    1- Bu aracın dedikleri gibi silindir kapagından mı oluyor bu problemler..değişmesi mutlaka gerekiyormu (servis 2250 TL dedi)
    2- Motoru toplayan usta bir yerlerde baglantı hatasımı yaptı.. LPG ayarı tutmuyor..
    3- Daha önce saat gibi olan aracımın çalışmasının bu şekilde hastalıklı olması neden kaynaklanıyor..
    4- Motor içinde ayar yapılması gereken sekman, sübap, sentil,,vs. bilmediğim ayarlar mı yapılmalı..
    DEĞERLİ USTA ABİLERİMİN YARDIMLARINI BEKLİYORUM..ŞİMDİDEN SAYGILAR..

bulent yılmazeroğlu bunu beğendi.
  2. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    konu biraz geç saatte açılmış öğlene doğru bilenler yazar

3. mrhakan58

mrhakan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hakan Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abi yokmu bilen usta abilerimiz ya..

4. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Conta değişirken yeni takılan conta kaç çentikli idi bu konuda değişimi yapan usta bilgi verdimi eğer tek çentik conta takıldı ise problem yaşayabilirsin iki ve hatta bulursan üç çentik conta takılmalı yinede eğer kapak ikinci defa taşlandı ise sorun devam edebilir zira eranın kapağı fazla taşlamaya gelmez ilk ve ikinci taşlamada sadece ufak bir paso ile kurtardı ise belki bir ihtimal ama mevcut kapak kurtarırmı kurtarmazmı bunu ancak kapakçı söyleyebilir.

5. mrhakan58

mrhakan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hakan Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Conta değişirken yeni takılan conta kaç çentikli olduğunu usta bana söylemedi.. ancak sadece kapağı taşlayan ustanın artık kapagın daha oncede taşlandığından dolayı yuzeyinin inceldiğini ve böyle sorunlar yapabilecegını soylediğini bana anlattı.. ben ne yapayım şaşırdım.. 2250 tl yeni kapaga versem çok... yan sanayı Bursada varmış 550 tl dedi bana ayrıca 100 tl de siboplara.. Ustam tavsiye edermisiniz yan sanayı sübap kapagını..yoksa orjinal servisinde mi 2250 tl verip almalı..YARDIMINIZA TEŞEKKÜR EDERİM..SAYGILAR..

6. çakrkeyf

çakrkeyf Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    idris t
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    hocam arızanın sebebi mademki kapakta ve değişmesi gerekiyorsa.. Çıkma kapakla biraz daha az maliyetle sorun hallolur inş..

7. AdemOcakli

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Şaşırmakta haklısınız ama bir an evvel çözüme kavuşturmakta yarar var zira yeterince kalın conta takılmadı ise daha büyük sorunlara yol açabilir 2250 tl çok para haklısınız ama yan sanayi kulanmak heleki motorda cesaret işi bence, motor ve güvenliği ilgilendiren parçalarda yan sanayi sakat ben takmazdım çıkma ise hararet görmemiş bir motordan bulup (mesela pert e çıkmış bir araç) sağlamlığını ve güvenilirliğini kotrol ettirmek lazım üstelik bulmak zor olabilir ama aramayı denemekte fayda var mesela çıkmacı sabitte pert araçlar var oraya sorabilirsiniz birde ak parçadan fiyat alın onlarda orijinal parça bulunur servisten daha uygun olabilir piyasayı araştırmanızda yarar var hemen o parayı vermeyin ama bu arada aracınızıda fazla kullanmamaya özen gösterin

8. mrhakan58

mrhakan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hakan Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abim çok sağolun ilginize.. Bende yan sanayı parça almamaya karar verdim sizinle konuştuktan sonra..Çıkma kapak buldugumda bunun daha önce taşlanıp taşlanmadığını nasıl bilirim.. Ayrıca Çıkmacı Sabit ve ***Yasaklı*** isimli işyerlerinin irtibatlarını nasıl bulurum.. ben İstanbul Kartalda oturuyorum.. Çıkma aracın silindir kapağı işimi görüyorsa alırım.. Bu arada aracımı parka çektim daha kullanmıyorum...

9. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Gecmis olsun. Umarim kisa zamanda sorunsuz binersiniz araciniza.

10. AdemOcakli

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    http://www.akparca.com/
    http://www.cikmacisabit.com/
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-hyundai-accent-era-1.4-2006-2012-silindir-kapagi-116740924/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-hyundai-1.4-accent-era-silindir-kapagi-celik-oto-114152389/detay
    ikinci el ilanları örnek olarak verdim nette çok daha fazla örnek bulabilirsin ama hemen pat diye alma bir rektefiyeciye göster durumu hakkında bilgi al.

11. mrhakan58

mrhakan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hakan Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    abim çok teşekkür ederim yardımlarınıza..Çok sağolun..

12. mrhakan58

mrhakan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hakan Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    teşekkür ederim çok sağolun abicim

13. bulent yılmazeroğlu

bulent yılmazeroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    bülent yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    slm üst kapak sökülüp rektfe olduysa test olur sorunlu kapak burda belli olur ve takılmaz senin motor enjektöre giden hava hortumlarından birinden kesinlikle hava alıyorr motor yapımıyla alakası yokk kapak sökümü sırasında ordaki hhortumlar veya rolanti hava alım yerlerinde bir sorunvar rolenti hava aldıkca kendi kendine gaz yer gibi olur devir sati aşşa yukarı oynaarr

Bu Sayfayı Paylaş