Selam arkadaslar, Hasta ziyareti için I20 aracımla yine İsantbul-Antalya kemer arası yolculuk yaptım, yaklaşık 740 km. 2017 yılında aynı ayda aynı güzergahta ve aynı hızda 3/4 depo mazotla gitim, dönüşte de yine 3/4 depoya dönmüştüm. Yol bilgisayarı L 4.7/100 göstermişti. Bu gişimde yine yol bilgisayarın değerleri ile gittim ve döndüm fakat bu sefer bir depo yaktı. Üstelik yola çıkmadan yağ ve hava filtrelerini ve yağını degistirdim, EGR ve Manifold temizligini de yaptırmıştım, DPF'de temizlenmişti, bir tek yakıt filtresini degistirmemiştim Acaba bu sefer çok yakmasının sebebi yakıt filtresini değiştirmemden olabilir mi. Son değiştirmem üzerinden 32.000 km oldu, yakıt filtresini değiştirsem eski ayarları yakalar mıyım yoksa sebebini başka yerde mi arasam?
Yük durumu nasildi her 2 seyehatte? Diger ihtimal aracta kacak olma durumu,damlama vs var mi baktiniz mi? Bahsettiginiz oran yuksek çünkü.
Hocam yakıt filtresinin iki bakımda bir değişmesi gerekiyor zaten. Yani 20.000 i doldurunca değişmesi gerekiyor. bence ondan olabilir
Her şey bir önceki seyhatimdeki ile aynıydı. Bir bavul 4 yolcu 90-110km hız. Kacak durumu yok en azından gözle görüldüğü kadarıyla.
Yarın bir yakıt filtresi alıp takayım, yakıt durumu değişmesede filtrenin değişim zamanı geçmiş. Antalya Kemerde depoyu fulledim Sakarya-İstanbul kavşağında baktım depo 3/4 olmuş. Kesin bir sorun var. Filtreyi değiştirip deneyeceğim düşmezse enjektörlere baktıracağım.
Aldığınız yakıtla ilgili de olabilir. Bana her zaman shell kaliteli ama daha az km opet de her zaman daha fazla km yaptırıyo gibi gelirdi benzinle kullandığım zamanlarda.
Lastikleri değiştirmiş miydiniz? Lastik deseni veya lastiğin basıncı uzun süreçte yakıt tüketimini etkileyebilir.
kesinlikle mazot filtresinden ben pek tahmin etmezdim şu an aracım rahat bi yarım litre az yakıyor şehir içinde şehir dışı hesaplamadım henüz.
Lastikler evet yeni 4 lassa aynı desen. 180 60 r15. Ben mazot filtresinden olacağını düşünüyorum. Eğer yeterince süzmüyorsa mazot yeterli verimde yanmıyordur.
ben her 10.000 km de tüm filtreleri değişiyorum mazot filtresi daha uzuan km ler dayanır ama ben değiştiriyorum
Ben 2 bakımda bir değistiririm(20.000) km. Orjinal alıyoz yani boşu boşuna mı. Bi zahmet iki bakım götürsün.
Abi Merhaba. Maf sensörünü de elin değmişken bi temizle. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba Cuma 3 ay önce EGR ve Manifold temizliği yaptırırken Maf sensörünü de temizlemiştim, onda sorun yok.