Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aracım çok mu yakıyor?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda salvadore_xp tarafından 26 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. salvadore_xp

salvadore_xp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar, ben 1 aydır 2008 hyundai accent era 15 diesel vgt Team kullanıcısıyım. Aracın yol bilgisayarı yok. O yüzden ne kadar yaktığımı yakıt lambasının yanma zamanına göre ayarlıyorum.
    Öğretmen olduğum için günde en fazla 10km. yol yapıyorum. Bu haftada 70 km yapar. 20 liralık yakıtla 70 km yol yapabileceğimi düşünüyordum ykıt lambası yandığında 20 liralık eurodiesel aldım ve bir haftanın dolmasını bekledim. 65km'de tekrar yakıt lambası yandı.
    Litresini 3 lira kabul edersem 7 litre yakıt ile 65 km gittim. 65/7=9km çıkıyor. Yani 1 litre ile 9 km yol yapmışım. Üstelik en fazla 2 kişiydim araçta.
    Bu fazla değil mi? 20 liraya 65 km...
    Araç 42.500km'de. 45.000 bakımına az kaldı. Mazot ve hava filtreleri değişince biraz daha azalır diye tahmin ediyorum.
    Yetkili servise ya da özel servise gidip gitmemekte de kararsızım ayrı bir konu.
    Sizde şehir içinde bu kadar yakıyor musunuz? Yoksa benim sürüşümde mi bir sorun var. Nerede var yanlış?

2. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Yakıt ölçümünü depo ışığına göre yapmayın. Fulleyin deponuzu. 100 km yapın. Aynı yerden tekrar depoyu fulleyin.(Depoyu fullerken tabanca attıktan sonra doldurtmayın. Zira ölçü o olsun) Ayrıca aracınızı 2-3 bin devir aralığında kullanın. Hızlı kalkış ve sert frenlerden kaçının. Bakalım ona göre sonuçlarınızı paylaşalım...

3. gececi28

gececi28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    kenan dönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    eğer şehiriçi trafikte gidiyorsanız gayet normal devamlı dur-kalk yapma ve soğuk motor yakıtı artırıyo ve siz motoru hiç ısıtamadan kontak kapatıyosunuz bende 1,5 dizel sahibiyim full depo ile şehir içi 500 km anca gidiyor sizin hesaba yakın yani

4. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    öncelikle mutlaka yetkili servise gidin...

tabiki filtrelerin yakıta çok etkisi var.İkinciside kullanış tarzıdır.

Aracınızda az km yaptığınızı yazmışsınız.Sabah ilk çalıştırmada biraz motorun kendine gelmesi için 1 dk çalışmasıgerekli.buna dikkat etmelisiniz.Çok dur kalk şeklindede araç fazla yakacaktır

Benim aracımın şehir içi yakıtı sizin hesabınızla 1 litre ile 15 km yol yapıyordum,şehir dışı ise 1 litre beni 20 km götürüyordu...

Aracınızda yol bilgisayarının olmasıda veya sizin ışığa göre hesap yapmanızda yanlış verilere yol açabilir.Yakıt hesabının en güzel yolu depoyu fullmenizdir.1 hafta sonra tekrar fulleyerek yaktığınız yakıtı bulursunuz.Yaptığınız km'ye görede hesabınızı yaparsınız.Belkide hesapta bir yanlışlık oluyor...bu şekilde bir deneyin derim.

5. salvadore_xp

salvadore_xp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    gececi28, bu arada memleketimde ikamet ediyorsun ;)

Yakıt sarfiyatını anlamak için fulleyip tekrar fullemem gerektiğini forumda okudum. Lakin aracı krediyle aldığım için fulleyecek kadar elim bollaşmadı. Maaşı alayım da dediğiniz şekilde kontrol edeceğim.
    Evet, aracı garajdan çıkarıp 3-4 km sonra tekrar stop ediyorum. Yani motor ısınmadan yola çıkıyorum; hatta aracı stop ettiğimde bile motorun çok ısındığını söyleyemem. Bu mühim bir etken olabilir.

6. salvadore_xp

salvadore_xp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Özel mesaj kutun dolu, o yüzden mesajına karşılık veremedim. Söylediklerinde çok haklısın...

7. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Sağolasın haber verdiğin için. boşaltıyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sürekli kısa mesafe kullanımında araç çok yakar, sizin yazdığınız değerler sanırım bunu gösteriyor

9. salvadore_xp

salvadore_xp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar 50 liralık mazotla şehiriçinde 150km yol yapabildim; yakıt lambası yandı. Yine yakıt lambasına göre hesap yapmış oldum; ama bu değer çok fazla değil mi? Güvenilir olmasa da yaklaşık sonucu vermeli yani. 45.000 bakıma sokacağım. araç daha 43.000 olmadı; ama erken sokmak zorunda kalacağım gibi.

10. slyman

slyman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam saygılar :)
    dizel araçla günde 10 km yani 5+5 km yol yapıyorsunuz. motorunuz daha ısınmadan araçla işiniz bitiyor. Daha önce ben de evle işim arası 5,5 km iken
    9 lt ortalama tutturuyordum.
    Şu anda ise sahil yolu -D100- TEm de kullanarak 6,1 lt ile şehir içi (köprü trafiğine girmiyorum) yakalıyorum.
    Ancak Uzun yolda otobanda 120 yi karayolunda 100 ü geçmeyince İstanbul Samsun hattında her zaman 4,5-4,6 lt ile kullanıyorum. İstanbul Ankara 5,1-5,2 lt; Ankara-İstanbul 4,6 lt. Bu rakamlar 15 kere falan tekrarlanmıştır.

Hocam 15000 km servis normal şartlarda kullanılan araçlar içindir diye düşünüyorum. Kısa mesafelerde zor şartlarda kullanılan araçların daha erken servise girmesinde sakınca yoktur diye düşünmekteyim. Bazı tanıdıklarım 12,500 km falan servis yapıyorlar. Şartlarınızı siz bilmektesiniz. Araç hayırlı olsun. Saygılarımla.

Bu Sayfayı Paylaş