Selamlar, 2003 model Hyundai Accent Admire 1.3'üm var. 2 ay oldu aldığım. Araçtan genel olarak memnunum. Ama yakıt konusu çok canımı sıkıyor. 50 tl lik benzinle 150km gidiyorum. Başka bir konuda bir arkadaş 100 km de 6 lt'den bahsetmiş. Ben 10 lt den fazla yakıyorum. Aracın lastiklerini, yağını, bujileri, eksoz borusunu (servisçi ikna etti çürük olduğuna) değiştim. bişey değişmedi. 95 oktan benzin kullanıyorum. Bundan kaynaklanabilir mi? 97 oktan aracımda probleme sebep olurmu? ve 97 oktanla yakıtım düşer mi? Teşekkürler
Merhabalar, öncelikle aramıza hoşgeldiniz. 97 oktan fiyatı ile 95 oktan fiyatını göz önünde bulundurursanız 50 liraya dolduracağınız depoyla hemen hemen aynı yolu kat edersiniz. Çekirşiniz biraz artmış olur o kadar. Aracınızın çok yakmasının nedeni IAT yada MAF sensörünün arızasından kaynaklanabilir. Araçta sık fan açma varsa BOR POWER kullanmanızı tavsiye ederim. Selamlar.
97 oktan ile 95 oktan aynı benzin, aralarındaki tek fark katkı yani deterjan'dır, yoksadeğer olarak aynı yakıt, aralarında fark yoktur...
Cevaplarınız için teşekkürler. Bor power'ı ilk defa duyuyorum. Gerçekten faydası oluyor mu? Sensörlerin arızalı olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Bakım sırasında shell yağı ile beraber bir katkı (bor power değil)koydu. Faydasını görmedim açıkçası. Geçen bir arkadaşta karbüratör benzin kaçırıyodur falan dedi. Bakımını yeni yaptırdım. Bunu servisin anlardı sanırım. Mümkün mü görmemesi? Bu arada bu aracın bu kadar yakması normal olabilir mi?
Aracınızın bu kadar yakması normal değil, tabii bu sizin kullanımınızla da alakalı. Aracınız kaç km'de? Ben daha önce bir çok yağ katkısı denedim ve çoğu yağı kalınlaştırdığı için DOHC ve SOHC motorlara zararlı. Hyundai motorlarında sübap ayarı yoktur, bir kanaldan geçen yağın basıncına göre otomatik olarak sübap ayarı yapar. İsmini vermeyeceğim piyasada bor power yokken çok satan bir ürünü alıp aracağıma koyduğumda araçta zor çalışma ve sübaplarında vuruntu olduğunu gördüm, servise götürdüm ve yağı değiştirip ilgili katkıyı kesinlikle tekrar kullanmamam tavsiye edildi. İstanbul'dasınız, size tavsiye 10w40 yağ almanız, eğer kilometreniz çok değilse 5w alırsanız çok daha iyi olur. Bu yağ değişiminde bor power'ı deneyin, farkı ilk 100 km de göreceğinizi düşünüyorum.Sensör arızalarını OBD-2 yada hi-scan cihazlarıyla tespit ettirebilirsiniz, eğer elektronik bilginizvarsa voltmetre ile kendinizde test edebilirsiniz.Selamlar.
https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=10738&get=last#211029 bu link te açıklama bulabilirsin. Bende senin gibi yakışından memnun değildim. Şimdi düzeldi.