Özellikle motor soğukken ilk marşta çalıştırmak için biraz gaz vermek zorunda kalıyorum. Daha sonra aracın çalışmasındaki ilk bir kaç saniye yine gaz vermek zorunda kalıyorum. Bir kaç ay öncesine kadar böyle bir sorun yoktu. Araç 1.5 GLS. Bu arada, araç çalışırken kontakt anahtarını çıkarabiliyorum. Normalde çıkmaması gerek. Aklıma iki ihtimal geliyor; 1. Benzin pompası: ama madem pompa sorunlu, aracı sürekli benzinde kullansam bile tekleme falan yapmıyor canavar gibi gidiyor. 2. Kontakt: hani diyorum ki acaba ben anahtarı çevirmeme rağmen belki de ECU aracı çalıştırdığımı algılamayıp benzin pompalamıyor olabilir mi?
Bunu haftasonu deneyeceğim. Mesela bugün araç yaklaşık 8 saat soğukta çalışmadan bekledikten sonra ilk marşta ve gaz vermeden çalıştı. Yani bazen yapıyor bazen yapmıyor. Umarım LPG ayarıyla işi kurtarırım. Konya'dayım. Atiker'in memleketi... Umarım iyi bir usta bulabilirim.
Hocam aynı sorunu yasadim.Bazen tek marsta çalışan aracım bazen uzun uğraşlarla calisiyordu.aküden role çektirmeyi de düşünebilirsiniz.Bazen elektrik az geliyor demişti ustam.Ben bir daha yasamamistim çektirdikten sonra.Tabi sorun başka da olabilir geçmiş olsun simdiden
Bende 97 1.3 ls var. Aracı alalı 3 ay oldu. İlk aldığımda bir problem yoktu ama 2 hafta sonra araç gıy gıy yapıyordu ancak çalışmıyordu. Bujileri, buji kablolarını değiştirdim sorun düzeldi. Paylaşmak istedim.
Bujilerim yeni. NGK LPG1 aldım dört adet. Buji kablolarının iyi durumda olduğunu söyledi ustam. Tuhaf bir şekilde tamamen kafasına göre bazen çalışıp bazen çalışmıyor. Bazen motor soğukken ilk marşta gaz vermeden çalışırken, bazen motoru stop edeli beş dakika olmamışken tekrar çalıştırmak için gaz vermek zorunda kalıyorum. Haftasonu MSC'nin önerisini uygulayacağım. Bakalım. Bu arada da lastiklerimin ikisi patladı. Kesin nazar var kesin.
Ateşlemede sıkıntınız var, enjektörler tıkanmış olabilir. Aracınız 1.5 benimde 1.5 arada yapıyor. Bu araçların iki çeşidi var kurşunlu ve kurşunsuz diye ve ikisinde de farklı bujileri önermiş Hyundai el kitabında bilginiz olsun. Resimde de görebileceğiniz üzere buji aralıkları farklı. Kolay Gelsin,
Ayni sikinti bende de var aküm zayifti ona buluyordum ama ondan değilmiş buji ve kablosu yeni değişti ama sikinti aynen devam LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her gun yaptigim denemeler sonucu sunu gordum. Motor sogukken ilk marsta sorunsuz calisiyor. Ama yoldan gelip bir kac saat gectiyse ya da motor sicakken stop edip tekrar calistirinca gaz vermeden calismiyor. Benzinde de gazda da boyle.