Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aracı Teslim Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

'İ20 Forum - Club' forumunda tayfuncan tarafından 14 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. tayfuncan

tayfuncan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tayfun Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar merhaba, bugun yeni i20 1.2 elite blue pan. model aracı satın aldım.. ilk kez arac satın alıyorum ve kısmet bunaymış... aracı teslim alırken nelere dikkat etmeliyim detaylı olrak bigilendirme verirseniz çok sevinirim. aldatılma veya kandırılma hissi yasamak istemiyorum veya teslim aldıkdan sonra birhayal kırıklığı veya hüsrana uğramak istemiyorum. o yuzden teslim almadan herseyini kontrol etmek istiyorum lakin nelerini dikkat etmem gerekiyor ne yapamm gerekiyor bilmiorum. extra olarak hyundai sitede bulununan tum dış aksesuarlarıda aldım + geri görüş kamerasıda aldım. nasıl bir yol izlemeliyim gerek arac için olsun gerekse evrak konuları olsun. şimdiden herkese tesekkurlerimi sunarım..

2. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    zaten size 1 saat tanıtım yapacaklardır. hayırlı olsun :) keyifle sürün

3. tayfuncan

tayfuncan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tayfun Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sağol hocam Allah razı olsun, tanıtımı yapacaklardır muhtemelen de ben bi yerde okumustum vatandasa fabrika cıkıslı kapısı boyalı arac felma gelmiş veya benzeri baska bi seylere karsı bakınmak tedbir almak bazında neler yapabilirim gibisinden aksesuar ve geri gorus kamerasıda olunca işçilikleri nasıl olur nasıl yapılır ondan yanada bi fikrim yok :) birde motor koruma boya koruma koltuk koruma gibi seyler solediler bunları yapacaklarını soledir bunların yapılıp yapılmadığını nasıl anlicam vsvsv.. dediğim gibi ilk kez arac aldığım için bilmiyorum gerek arac ile ilgili gerek evraki konuları nasıl kontrounu saglarım yanlışları vs nelerdir.. sevgiler..

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Resmi kabul olarak satış faturası, trafik sigorta poliçesi, ilk muayene raporu, son kontrol geçer belgesi, kullanma kılavuzu, yedek anahtar, tüm avadanlıklar immobilizer şifresi (eskiden yazılı fiş vardı şimdi bilemiyorum) stepne kriko vs.

Teknik olarak çalışan çalışmayan tüm aksamı kontrol etmeniz gerekiyor, görsel olarak tüm parçaları tek tek incelemeniz gerekiyor. En son arabayı aldığınız bayiden yetkiliden söz isteyin kısa süre içinde problem çıkarsa geri geleceğinize dair tehdit edebilirsiniz bu konuda satış yetkilisinden destek isteyin. Kusursuz otomobile sahip olmak ondan sonrasında tamamen şansınıza kalmış, hyundai garanti konusunda diğer markalara göre çok daha iyi niyetli. İyi bir gözlemci olmanız lazım. Çünki olası bir büyük problemde zaten arabayı başka bir arabayla değiştirmeyeceklerdir ücretsiz tamir ve onarım ile düzeltip geri verirler:(

Sonradan servis tarafından müşteri isteği ile orada ilave edilen modifikasyon parça varsa özellikle onlara dikkat etmek gerekiyor hatalı montaj kötü işçiliğe karşı incelemek gerekiyor.

Bayiden çıktığınız anda lastik havalarını hemen en yakın yerde kontrol edin 40psi ile uzun süre gezmeyin.

arabayı teslim almaya gitmeden evvel alacağınız arabanın kullanma kılavuzunu bulup iyice okuyun. Detayları öğrenin olası bir problemi keşfetmek için hazırlık olur hem yeni araba ile yolda kolaylık olur

tayfuncan bunu beğendi.
  5. sleyman_20

sleyman_20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    96
    Ad Soyad:
    Süleyman
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    yanınızda bir usta götürün değişeni falan var mı diye :) sonra komple boyalı çıkmasın :D

6. tayfuncan

tayfuncan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tayfun Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @erenuzel41 hocam değerli bilgilenirmeleriniz için cok tesekkur ederim..

@suleyman_20 hocam sanırım espiri yapıyorsunuz lakin sikayetvarda gordum birde bi forumda okumustum sol iki kapısı boyalı olarak tabir edilen yani bişi olmusta tekrar boya yapılmıs gibi bişi yazmıstı, sıfır arac alıosun bin bir zahmete katlanıpda insanı kotu etkiler bana biras alaycı yazmıssınız gibi geldi ama olsun :)

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. sleyman_20

sleyman_20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    96
    Ad Soyad:
    Süleyman
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    herhangi bir art niyetim yok.bende duydum böyle şikayetleri ama 10000 de 1 olur gibime geliyor. bunu o şekilde satacak plazayada hyundai izin vermez.Belki galerilerin sattığı sıfır diye sattığı 500-600 km deki araçlarda olabilir.O araçlar plazaya gelirken mutlaka sigortalanıyordur.Hasarlı araçlarda galerilerde falan değerlendiriliyordur diye umuyorum :)

8. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    ruhsat bilgileri ile araç bilgilerini karşılaştırın yazmamışım ya ben:) ona da bakın sonra şase numarası ile ruhsattaki numara kazayla aynı yazılmaz etmez, motor numarasını bulamayacaksınızdır zaten ama yetkiliyi kızdırmak için sorun ona göstersin avrupada motor no ya bakılmadığı için gizli saklı yerlere yazıyorlar, yeni arabada sonradan kazalı boyalı olma riski çok düşük eğer varsa bile ya kafaya takılmaz yada kabak gibi belli olursa zaten anlaşılır ama sanmam, ha yeni sıfır arabada boya niye kafaya takılmaz çünki araç yeni yeni boyanan yer yeni olduğundan zaten güneş solması renk tutmaması gibi sorunlar olmaz bunu neden diyorum eğer galeri çıkışı sıfır arabaya hemen orada birşey eklendiyse takılan o boyalı parçalarda renk farkı olmuyor, bir iki sene sonra boyanan parçada ton farkı oluyor ama

İşgüzar trafik şube gidipte 1200kg luk aracı bazen full yüklü ağırlıklı halde ruhsata 1600kg yazıyor sonra lpg taktırmaya gidince vay.. ona da dikkat edin lpg taktırmasanız bile.

Son düzenleme: 14 Nisan 2015
    <<bülent>> bunu beğendi.
  9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hasarlı sıfır araçlar tamir edilir satılır malesef, ama burada suçlu hyundai olmaz o arabayı o hale getirip sonra hyundai ye ben bu arabayı fabrikadan buraya getirene kadar tırın üstünde serviste vs. bu hale getirdim demeyipte tamir edip satışa koyan müşteriye kakalayan satıcı pis ve kötü satıcıdır. Allah hepimizi onlardan korusun görmedik duymadık ama neler oluyor diyerek ihtimal diyoruz

10. tayfuncan

tayfuncan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tayfun Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    cok cok sağolun, beni anlıyorsunuzdur umarım dediğim gibi ilk kez arac alıyorum o yuzden ister istemez tedirginlik yasıyorum heyecanda diğer yandan mazur görün lütfen...

buarada benden birde noterden vekaletname istediler işlemleri yapmak için bayya bi isim listesi mevcut listede buda normal bi durum sanırım.. sevgiler selamlar

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bu çok önemli, amcamın aracının plakası 5894 idi ama plakayı 5498 basmışlar, araba aylarca öyle gezdi kimse farkına varmadı taaaaa ki hatalı parktan polis ceza yazmak isteyinceye kadar, polis plakayı merkeze sorgulatıyor merkez beyaz transit diyor ama araç navara :) ruhsatı alıp sorgulatıyor araç doğru, Allah'tan polis olayın kötü niyetle olmadığını olayın tamamen karışıklık olduğuna inanıp plakalara el koyuyor verilen yazı ile yeni plaka bastırılıyor :)

<<bülent>> ve Murat bunu beğendi.
  12. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,100
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Tayfuncan hocam şimdiden hayırlı olsun, yazdıklarınızı okuyunca şöyle bir iç geçirdim, plazadan aldığı araçtaki çirkin bir çiziği ertesi gün evde görüp , şikayet edince aforoz edilmiş bir hyundai kullanıcısıyım , şimdiden bakmadık bir yer bırakma diyorum kolay gele.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

<<bülent>> bunu beğendi.
  13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bunu arabayı alırken direk bayi çıkışında hatayı yakalayıp oradaki satışı yapan yetkiliye alın düzeltin bunu kardeşim insan bakmaz mı yaptırırken demenin verdiği zevk paha biçilemez olurdu halbuki:)
    evet ilk muayeneyi, ruhsatı ve sigortayı galeri yaptırıyor vergiyi de onlar ödüyor biz hepsinin parasını veriyoruz buraya dikkat @tayfuncan abicim o zaman bide dekont olacak vergi dekontu

14. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    koltuk-motor koruma filan hikaye üzerine düşmeye gerek yok, o kadar kişi galerinin anlaştığı trafik müşavirliğinin çalışanları, hepsine veriliyor artık hangisine denk gelirse diye. bunun yanında elden teslim alacağınız indirim çeki, aksesuar vs. bunları almadan teslim almayın, "yok elimizde yoktu getirticez", "size yollayacağız" gibi şeylere inanmayın tecrübe ile sabit dolandırılabiliyorsunuz (bknz Hyundai Gör-Tan plaza.)

abi amcam filan bile farkına varmamış, kaç ay öyle gezdi araba muhtemelen plakayı basan yerin hatası çünkü yanlış basılan plaka Ford marka araca ait aynı galeriye ait Nissan değil galeride karışmamış, ama kontrol edilmeliydi tabi.

15. tayfuncan

tayfuncan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tayfun Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ilgilenen tum arkadaslara sonsuz tesekkurlerimi sunarim bunlari bir liste hline getirip teslim almadan once tek tek kontrol edecegim, bu arada vekaletname olayi normal dogal birsey dimi ?

16. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Benden de öneri arabamı yıkamadan verin bana diye ısrar et tozlu tozlu versinler dışına fırça sürüp fırça çiziği yapmasınlar(güneşte belli olan kılcal çizikler). Tabi bu dediğimi arabayı aldıktan sonra hiç fırça sürmeyeceksen yap. Şahsen ben sıfır araba alacak olursam şayet tozu üstünde hiç yıkanmamış isterim :p
    Hayırlı olsun.

17. tayfuncan

tayfuncan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tayfun Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bahsettiğiniz yerede gitmiştim bana yakın olduğundan dolayı mekan aynı mekan yan yana 2 farklı temsilci biri bundan asagı olmaz diğeride bundan asağı olmaz denilen rakamdan 500TL daha ucuz ve hediye olarak geri gorus kamerası verdi bende nedir bu celişki diyerek burayı elemiştim....

18. tayfuncan

tayfuncan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tayfun Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    eyvallah hocam buda bi oneri lakin sanırım uzerindeki jealtinler felam cıkarılcağı için yapmazlar ama fırca surulmeden yıkanmasını talep edebilirim :) o kadarınıda yapsınlar artık :)

19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    işte öyle yapıyorlar, sonra birbirlerine atıyorlar, yok ben demedim o demiştir, yanlış söylemiştir, karışıklık olmuştur filan derken bir bakmışsınız ki dolandırılmışsınız. en iyisini yapmışsınız siz hayırlı olsun.
    çizik olayına takılmayın, bezle silerken bile çizilebiliyor, bayideki sıfır araçlara bile baksanız vardır o çizikler, autoshowda sıfır porsche'de bile vardı o kılcal çiziklerden. aracı kirli teslim ederler bu sefer var olan çizikleri göremezsiniz.

20. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    galerinin yetkilisinin sizin adınıza ruhsatı çıkarıp arabayı ilk muayene sokması gibi işlemler için vekalet gerekli. Noter den çıkarılacak bunun için istiyorlardır.

Bu Sayfayı Paylaş