Bu soğuk kış günlerinde arabayı ihmal ettik gibi. Geçen gün çalıştırmaya gittim. Arabanın kapısını açmak için en az 20 dk uğraştım. Ne taktikler denemedim ki. Bunların içinde kazma ile kapı boşluğundan esnetme de dahil. En sonunda uğraşıp zar zor açtım. Bir kaç kere ön ısıtmadan sonra çalıştırdım. Bir 10-15 dk çalıştı. Dün yine arabayı çalıştırmak için gittiğimde yine bi 10-15 dk uğraştım. Sonunda kapıyı açmayı başartım ama. Bu seferde arabayı çalıştıramadım. Marş basıyor. Artık yakıt mı almıyor ne. Yoksa donan bir yer mi var bilemiyorum. Çalıştıramadım. Neden kaynaklı olabilir. Ne yapmam gerekir?
Opel Astra 1.3 cdti araçla aynı durum arkadaşın başına geldi, kaskodan çekici çağırıp sanayiye götürmüşler, Aracın devirdaim sisteminde kalan su donmuş(antifriz olmadığından), üzerine ılık su döktüler çalıştı dedi
bizim arkadaş transporteri da çalışmıyordu soğuktan ve kontağı 3-4 kere açıp-kapatıyordu her seferindede ısıtma bujilerinin ışığının sönmesini bekleyip sonra marşa basıyordu.sizde deneyin işe yarayabilir.zararı varmı bilmiyorum ama.
Zaten o şekilde yapıyorum. Hatta kontajı açıp kapattıktan sonra arkalardan "çıt, çıt, çıt" şeklinde sesler geliyor. Acaba bu sesler pompa donduğu için olabilir mi?
Bak! Allah (c.c.) için hem silecek suyuna; hemde radyatöre antifiriz koymuştum. Kızdırma bujilerini elimden geldiği kadar kızdırmaya gayret ettim. Ama inatçı. Bir türlü kızmak bilmiyor. Bir Filistin'in derdi; birde benim derdim çözülmez gibi görünüyor. Napsak? Beyaz bayrak mı sallasak?
abi başka bişey diyemicem beyaz bayrak asmana gerek yok zaten aracın beyaz renk bilenler ne dicek bakalım
hocam kusura bakma ama kazmayı nereye soktunuzhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
abi benim kapılarda donmuştu biraz asılınca açıldı. aralara buz çözücü sıkmıştım belki bir faydası olmuştur, buz çözücü bulundur evde bence. alarmdan kapıyı açıyorum ses var, dörtlü çakıyor ama kilit açılmıyordu, anahtarla açıyordum. aslında kapı fitillerine bakmakta fayda var. soğuktan donmuş oluyorlar. onları koruyan bi sprey vardı ama adını hatırlayamıyorum şu an.
donan kapıyı acmak için kazmaya gerek yok benimde kapılar dondu sıcak su alıp kapıyı actığımız kilit yerine sıcak suyu dökünce hemen acılıodu sıcak su bulma imkanının yoksa anahtarı çakmakla iyice ısıtın kilit çözülüo öle kazmaya küreğe gerek yok