arkadaşlar aracım yeni 1.4 era, aracı alalı 3 ay oldu ve ben hala araca nerden su konulur nerden yağ konulur bilmiyorum. Yukardaki 2 numaralı mavi kapağın üstünde silecek sembolü olduğu için ona su koyuyorum. önde radyatörün bulunduğu yerde (fotoğrafta görünmüyor ) bir gösterge çubuğu var onu çekip baktığımda dolu görünüyor sanırım orası yağ yada antifriz çubuğu. 1 numaralı kutunun içinde mavi bir sıvı var bu camsil suyunun rengimi yoksa başka bir sıvımı bilmiyorum. bu gün baktım içindeki sıvı çok az kalmış. oraya ne koymam gerekiyor. oda cam suyu ise 2 kapak ne işe yarıyor? ve hatta 3. kapak ne işe yarıyor. bilenler yardım ederse memnun olurum.
1.kapak motor suyu o mavı sıvıda antıfırızdır 2.kapak cam suyu 3.kapakda dıreksıyon hıdrolık yagıdır o uzun cekıp cıkardıgın cubukta yanlıs anlamadıysam yag cubugudur
Mavi kapaklı olan kaba doğru olan kısmında L ve F harflarinden F'yi geçmecek şekilde su ilave ediyorsunuz. Eğer L 'nin altında ise. İkisini ortasındaysa bir ilave yapmanıza gerek yok. Düzenleyen : MSC
benim merak ettiğim 1 numaralı kapağın bulunduğu bölümdü. Çünkü ordaki sıvı L nin çok altında. Kullanma kılavuzundan baktım motor soğutma sıvısı haznesi olarak geçiyor ve tamamlamak için ortam sıcaklığına göre antifriz ve su karıştırılması gerekiyormuş ama şu anda donma söz konusu olmadığı için sadece su ile doldursam olurmu. yoksa kesinlikle antifrizde katmam gerekirmi. havalar soğuduğunda zaten antifriz şart ama şu anda kesin gereklimi?
Aracınızda antifriz var, kışında ilave etmenze gerek yok.7 yıllık orjinal antifirizi ile kullanıyorum ben aracımı ve devamlı su ekliyorum üstüne. Ne zaman suyun renginde açıklık olur (berraklaşmaya yakın) o zaman antifriz ilave edersiniz. Selamlar.
Saf su koyman lazım. Çeşmeden koyma. 90 derecede kireç yapar her tarafı. Ayrıca depo arada bir eksik görünebilir. Oradaki su içeri alınır dışarı verilir falan o nedenle hemen yargıya varmayın. arada bir bakın geçen benim arabama da az dedi koydu servisteki dingil şimdi full ün üzerinde.
arabanız zaten garantide ve servise gidersiniz yılda bir.. 1 nolu kapağa eksildikçe su koyun, ki bu bende 2 yılda daha yeni oldu..o da yarım su bardağı yetti. servis zaten antifirizi ölçer yada siz söyleyin oraya çok su eklediğinizi ve antifirizi ölçmenizi istiyorum diye..eksiklik varsa onlar ilave eder bakım zamanı... 3 e dokunmayın.. 2 ye ise..antifirizli(alkollü aslında)oto cam suyu alın..-40/-45 derecelik..kışları 2 sıvı 1 su koyarsınız sabahları buzu çözer...yazlarıda 1 sıvı 3 su koyarsınız sileceklerin kayganlığı kaybolmaz..temizlik kolay olur..sırf su silecekleri çabuk eskitir..yüzey temizlenince lastikler öter ve zamanla yıpranır..