Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araca ses sistemi

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda Freehand10 tarafından 19 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. Freehand10

Freehand10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Fehmi Atalay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar Hyundai accent 1,3
    aracım var..Kendi orjinal hoparlörleri bilindiği üzere zayıf..Ben kendim
    orta halli birşeyler yapmak istiyorum..Yaklaşık <a href="http://forum.donanimhaber.com/m_59946757/tm.htm#" target="_blank">ol arak
    600-650 civarı bir bütçem var..Öyle abartılı bir ses istemiyorum sadece
    teybi sonlarına kadar açtığımda bozulmayan kaliteli bir ses
    istiyorum..Amfi+subwoofer+2 hoparlör + sağlam bir teyp isteklermi
    karşılarmı yoksa iyi bir pioneer teyp alıp 2 sağlam hoparlörle bu işi
    götürebilirmiyim? sizin fikirleriniz nedir

2. alparslan76

alparslan76 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    alparslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bütçen kısıtlıymış 250 civarı iyi bit teyp tutar sadece iyibir amfi 5 kanallı ikinci el temiz bulursan şayet 400-500 de o tutar 250 - 300 civarı bir takım mid alsan 300 e de bir takım kolon alsan 250-275 e de bir jbl woofer alsan ona bide kabin yaptıracaksın mdf olmalı sunta olmaz 75-80 de o tutar bu tesisatı arabaya çekecek olan ustada 100tl alır artı bunun birde kablo masrafı var hazır satılanlardan sakın alma amfi sigortası birde o tesisata en az 2 faratlık kapasitör lağzım birde parazit önleyici 50 tl sana kolay gelsin bunları alırsan baba bir tesisatın olur ama bir tesisatçıya gidersen bütçeni söyle sana bütçene göre tesisat yapar ama iyi yada doyurucu bir ses alamazsın sahibinden com da çıkma tesisat satanlar var arabasını satarken içinden sökenler var orayada bir bak derim kolay gelsin

3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ikinci el 5 kanal bir anfi alırsan 150tl civarında orta halli bir jvc teyp alırsan200 tl civarı tutar yada pionner..
    mid takıma bulaşmayıp iki takım önlere ve arkalara coax alırsan alpine ın 60 rmslikleri falan var iki takım alsan 200tl de o tutar birde kutu bas alırsan 100 tl civarında ikinci elde olur temiz bir tane doyurucu bir ses alırsın 650tl bütçeyide geçmessin.. abartılı bir ses istemiyorsan bu sistem seni doyurur hatta fazla bile gelir.

Düzenleyen : panzer

4. Freehand10

Freehand10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Fehmi Atalay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hocam bu yazdıkların beni biraz aşar şu aşamada kaliteli müzik için bu kadar parayı gözden çıkarmak şartmı :) Gerçi bu işin sonu yok hani ama en azından ufak ufak başlayalım lakin hani çok aman aman birşey olmayacak camları açıp dışarıya dinletmek değilde amaç teybi açtığımda bozulmayan kaliteli çıkıcak bir ses istiyorum şu aşamada..250 teybe versem 2 hoparlörde 200-250 civarı tutsa woofer 150 tlye falan bulamazmıyız..Amfi olayı işi bozuyor :)

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sen güzel bir usbli teyp al, 4 tane(2 çift) orta kalite hoparlör al. 250teyp, 100-150 de hoparlörler tutar. yani toplamda 400 falan. bunları taktır bir süre keyfini çıkart. zaten inanılmaz fark göreceksin.sonra istersen amfi woofer alırsın ilave bütçe ile. bu öneriye evet dersen sana marka model tavsiye edebilirim.

6. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  7. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bir adet xetec 200.4 al ... ikinci eli 80 liraya kadar var gayet temiz cihazlar ... sıfırıdı 130tl zaten ... 2 takım pioneer 6965 v2 ... takımı 130tl ... arkaya panzot 40 tl ... 200 lirayada 6050 pioneer teyp ... iş bitmiştir ... ilerde de takımı 60 liradan ön ve arka kapılara 2 yollu pioneer hoparlör alırsın ... al sana harman kardon :) ...

8. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arabanın orjinali bozulup kesme biçme pandizot falan filan yapılıcaksa o zaman proje değişir ben orjinal sisteme göre bir sistem söyledim..

6x9 olayına girilicekse istenilen şey müzik dinlemekse arkadaşım o zaman alpine spg-69c2 öneririm 75 rms dir iyi bir anfi ile arabanın içinde çok profesyönel ses kalitesi yakalarsınız.

yok güç istiyorum derseniz 6x9 da kenwoodun 69 serisi vardır 73-83-93 ile biten serisi 100 ile 120 rms arası 3 yollu ve 4 yollu olarak vardır bütçenize göre ama arabayı sallar çok ciddi bir güç alırsınız iyi bir anfi ile camı kaportayı sallar..

9. Freehand10

Freehand10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Fehmi Atalay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar teşekkürler güzel hesaplı sistemler önermişsiniz hepsini dikkate alacağım bende dün kafamda şöyle birşey tasarlamıştım..
    Amfi için:120 tl
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ro...?productId=otaytrda-4100&amp;categoryId=26050

Ana ünite için:220 tl
    http://www.hepsiburada.com/Liste/pi...roductId=otaytdeh-2300ub&amp;categoryId=26080

Subwooferiçin:180 tl
    http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/jbl-cs-1214-30-cm-orjinal-kutulu-subwofer-55452910

Component takım için:160 JBL GTO-608 C 16 CM COMPONENT
    http://www.infaelektronik.com/JBL_GTO_608_C_16_CM_COMPONENT_TAKIMI_ORJINAL_U1895.html

Yalnız anfi 800 watt Subwoofer 1000 watta bir sıkıntı yaratırmı..toplam 650 civarı bir bütçe yapıyor..Amfi 4 çıkışlı component bağlattığım icin 5 kanalmı olması gerekir? İlk aşamada Subwooferdan vazgecip sadece component yapsam ne olur? Bunlara yardımcı olursanız sevinirim :)

10. osman kara

osman kara Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Osman Çağrı Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    hocam bendede burda yazdıgın amfı var aracımda 800 wat lık jbl wofer var 1000 lık herhangı bır sorun cıkmadı su ana kadar 2-3 ay oldu taktıralı

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sadece rms değerlerine bakın, diğer şekilde yazılan 800-1000 watt kullanımı etkilemeyecek değerlerdir.
    amfinin rms değeri wooferınkinden büyükse amfinin ayarını kısarsınız wooferın rms değeri amfininkinden çok küçükse woofer düşük performans çalar. en uygunu, üç aşağı beş yukarı yakın değerlere sahip olmasıdır.
    ama dikkat edin RMS güçlerini kıyaslayın.

12. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    o amfi köprüde 150 watt rms veriyor woofer 250 watt rmsye sahip, farklı görüşler olsa da benzer değerleri kullanmış birisi olarak wooferın performansından memnun kalacağınızı düşünüyorum.

13. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben o anfinin kutusunda yazan gerçek rms değerlerini vericeğine şahsen inanmıyorum.

Düzenleyen : panzer

Bu Sayfayı Paylaş