19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araca boya bakımi cila önerisi

'Sohbet' forumunda ahmet16 tarafından 26 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. ahmet16

ahmet16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Ahmet CAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Arkadaşlar merhabalar, haziran ayında yeni i20 almıştım alırkende serviste aracıma boya koruma yaptırmıştım şimdi ise yıkamadan sonra
    hem boyayı besleyecek hemde parlaklık verebilicik bi ürün arıyorum aracım beyaz renk tavsiyelerinizi bekliyorum.

2. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Boya Koruma: Her 2 ayda bir boya koruma, nasıl yapıldığını bir bilenden mümkünse öğrenin (bilmiyorsanız) ve kendiniz yapın.

Yıkama:Aracınızı güneşte yıkayıp kurulamayın. Tazyikli su ile iyice yıkayın herhangi bir kimyasal olmadan. Benzinlikte para atılan makinelerden kullanıyorsanız uzun süre su veren bir istasyon bulun ya da iki defa su tutun ama mutlaka aracın çamur, taş, toz vs kirlerden iyice arındığına eminolun. Üzerinde parçacık kalırsa kurularken çizecektir.

Silme & Kurulama: Çek-çek ile kenarlarını değdirip çizdirmeden çektikten sonra, mikrofiber bez ile kaportayı üstten aşağı silerek kurulayın. Ama her mikrofiber denilen değil elbette, mahsuru yoksa markasını söylerim zaten 9-10 liralık birşey, benzinliklerde satılır, oto yıkamacıların elinde yaygınca olan bez. Tavsiyem kapıların yarıdan aşağı en çok çamur vs yiyen kısımlarına ayrı bez kullanın çünkü yıkanmış bile olsa aracın alt tarafı bezi lekeleyebiliyor yapışkan vs şeylerden ve bu bezi artık aracın üstüne süremezsiniz yıkamadan. Yine ufak partiküller aşağıda daha çok oluyor ve yukarıları bari çizmesin. Camları ayrı bezle silin, iyi yıkanmış cam için tüy bırakmayan herhangi bir bez olabilir çünkü cam çizilmeye karşı çok dayanıklı. Zaten çek çek işin çoğunu halletmiş oluyor. Klima sık kullanıyorsanız camınızın içleri kimyasal sebebiyle yağlanmış hissi uyandıracak ve tam olarak lekeleri gideremeyeceksiniz. Bunun için de ayrı bir bezi ufak bir bulaşık deterjanlı su ile nemlendirin ve o şekilde silin ardından durularsınız. Deterjanı asla çok katmayın yoksa durulamak işkence olur.

Tecrübeli bir arkadaşım bu şekilde aracıma iyi bakabileceğimi önerdi, siz yine de isterseniz bazı bilindik markaların cilalı şampuanı vs var kullanabilirsiniz. Ancak 2 ayda bir boya koruma yaparsanız boşuna onlara para vermeyin derim ben. Zaten aracınız beyaz renk.

C Sütunu: Konu açılmış daha önce, ben de değinmek isterim ki aracınızın C sütunu çizilme konusunda çok maharetli, hemen çiziliyor, mikrofiber bez ile bile. Çok geç olmadan piano black dedikleri ya da normal cam filmi ile C sütunlarınızı filmle kaplatın, çizilen filminiz olur.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Merhabalar. Turtle Wax Extra Gloss Sealer Wax öneririm. Hem uygulanması süper kolay, hem benim kullandığım en uzun koruma sağlayan ürün bu. Bu ürün cila kıvamında değil, su kıvamında.Kuruyunca sertleşiyor. Plastik kısımlara bulaşsa bile kolayca çıkıyor. Daha önce bu ürüne çok benzeyen KOCH marka olanını kullanmıştım fakat onu artık bulamıyorum. Ürün titanyum boya koruyucu olarak geçiyor.

http://www.hepsiburada.com/turtle-wax-boya-koruyucu-1-yil-etkili-500-ml-fg6876-pm-otdgfg6876

Kutusu farklı ama aynı ürün.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    detailturkey.net/ buradan detaylı bilgi edinebilrisiniz 100lerce ürün yöntem var. kısacası düşük fiyatlı market ürünlerinden uzak dururum zarar verici olabiliyorlar.

Bu Sayfayı Paylaş