İlk olarak iyi forumlar, İstanbul - Sinop arası 700km'lik bi yolculuk yaptım bayram öncesi giderken istanbuldan izmit otogarına kadar dur kalk şeklinde gittim daha sonrasında yol açıldı boluyu otobanda tünelden geçtim. Accent era 1.5 crdi lerin yokuştaki performansını değerlendirerek tünele 4-5. viteslerde sararak çıktım. Yol boyunca sadece 10 dakika klima kullandım. Yaptığım test sonucu 1km/0.22krş 700km/154TL ye denk geldiğini gördüm. Bir kaç kişiye bahsettiğimde dizel araca göre dahada iyisinin olabileceğini söylediler. Fakat ben yakıttan gayet memnun kaldım. Birde sizin görüşlerinizi almak istiyorum sizin aldığınız değerlerde buna yakınmıdır, yeniden iyi forumlar diliyorum
Güzergahınızdaki bayram trafiğinin durumunu tam olarak bilemiyorum ama açık trafik, 100-120 kilometre arasında bir hız ortalaması için tüketiminiz yüksek. İki sene önce aynı güzergahı, motorinin 4,49 lira olduğu dönemde tamamı klima açık olarak 20 kuruşa gitmiştim.
Arkadaşım klima açık 557 km yol neredeyse 90 TL tuttu. Tamda 90 değil 88 falan aslında. Senin ki biraz fazla olmış. İzmir Konya arası bu güzergah.
yakıt kullanıma bağlıdır. misal 4 kişi reno clio symbol ile istanbul ankara ankara nevşehir yaptık ilk depomuz bitti dönüşte nevşehir - kırşehir - ankara - istanbul yaptık otobanlarda ben kullandım yani ankaradan istanbula bir çeyrek depo ile teslim ettim aracı. aracın sahibi kuzenim ya kuzen sen sabırlısın basmıyorsun araba yakmıyor dedi. basarsak dahada çok yakar ben kendi aracım ile şehir dışı bir depo ile 1350 km yi gördüm
yakit tamamen kullanima bagli olduguna inaniyorum.kac haftadir aracila 6.4 lt yakit ortalamsindan asagu inemiyordum.bu sefer depoyu doldurup dikkatli kullanmaya ozen gostermeye basladim.ilk veriye kendim bile inanamadim.sehir ici ilk verim lakin normal de agresif surdugumde bu veri 6 dan asagi bek inmiyor. 1.4 tdi 90 ps ile..