Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araç viteste kaçırıyor..

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda sea_demon tarafından 23 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam bır arkadas aynı aractan aldı aracta kompreossyon var yanı 2 vıteste aracı rampaya bırakınca kacırıyor duruyo sonra tekrar kacırıyo sebeb nedır telafısı nedır masrafı nedır bılgınız varsa sevınırım
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

2. Misafir

Misafir Guest

Bunun iki sebebi olabilir ya baskı - balata bitmiş ya'da dediğiniz gibi kompresör kaçırıyor, önce arabayı çalıştırıp 5. vitese atıpel frenini sonuna kadar çekin daha sonrakalkmaya çalışın eğer aracınız ilerlemediği yada stop etmediği halde çalışmaya devam ediyorsa baskı - balata kaçırıyor demektir, eğer kaçırmıyorsa kompresör bitmiş demektir, bu durumda eğer kurtarırsa segmen atılacak yoksamotor yapılması gerekiyor

3. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    segman atmak yada motor yapmanın malıyetı nedır acaba
    ne tutar baskı balata saglam denedık dıger olay var sebeb nedır bu olaya pekı neden olmustur

4. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    walla çok hoş teknik bi bilgi vermişsin sevgili coşkun abi..

5. raver

raver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Abi bu haraket krank v.s aktarma parçaları için çok zararlı değilmi kırmasın bi tarafı..

6. Misafir

Misafir Guest

Zannetmiyorum, kompresör kaçırdığı için pek dirençle karşılaşmıyor mekanik kısım

Saol adamım elimden geldiğince bilgileri paylaşmaya çalışıyorum..

Maliyet konusunda bir bilgim yok, neden konusuna gelince bi şekilde kompresör segmanları aşınmış......

7. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kompresör segmanı dediğiniz ne abi?

Benim aklıma gelen sekromejlerde problem olduğu.Hatırladğım kadarıyla arkadaşın bmwdede aynı şeyi yapıyordu.vitesi değiştiriyordu biraz yüklenince gaza vites atıyordu.600 lira civarına bütün sekromejleri değiştirmişti ve sorun ortadan kalkmıştı.

8. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun park halınde ıken oluyormus
    hafıf rampaya park edıyorsun arac stopta vıteste bırakıyorsun arac kayıyor sorun budur

9. Misafir

Misafir Guest

Pistonlar üzerinde 3 sıra segman vardır, bunlardan biride kompresör segmanıdır, eğer aşınırsa kompresör kaçırır ve pistonlar herhangi bir dirençle karşılaşmadan hareket eder.

10. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bilgiler için teşekkür ederim coşkun abi ancak.

eğer aşınırsa kompresör kaçırır ve pistonlar herhangi bir dirençle karşılaşmadan hareket eder.

Böle bi durumda araçta vites düşürdüğümüzde araç kompresöre girmeyip normal yüksek vitesteymiş gibi gitmeye devam etmezmi.Bu sölediğim mantıken tabi.

11. atakan_arikan

atakan_arikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kompresör sekmanı aşınmış araç hareket halinde iken ayağı gazdan çekince kapaklanma yapmaz ve aynı şekilde ani gaz vermedede araç iyi ivmelenmez bir problem olduğunu kesin hissedersiniz.bu yokuşta park meselesine gelince bütün motorlar belli bir süre sonra kopresyon kaçırır yani araç illa kayar ama normalden kısa sürede bu kayma işlemini yapıyorsa size servis yolu gözükmüş demektir :)

12. Misafir

Misafir Guest

Eğer kompresörün sağlamsa o zaman baskı balata kaçırıyor demektir, tak 5. vitese bas gaza araç devir yükselttiği halde gitmiyorsa sıyırıyor demektir.

13. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben arada kontrol ederim zaten ama ben 3'üncü viteste yapıyorum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

14. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam bılgıler ıcın tesekkur ederım bırkac gundur yoktum buyuzden tesekkur ıcın gecıktım kusura bakmayın arkadası servıse yolluycaz artık :)

15. devrim_82tr

devrim_82tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    baskı balatanız bıtmıs

16. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    araç 1.3 mpi motor ise bende de oluyordu motoru indirmeden önce 1.3 mpi si olan arkadaşlarla istişare edin...çünkü 1.3 motor çekişi çok iyi fakat kompresyona gelemeyecek kadar da küçük bir motor...

Bu Sayfayı Paylaş