Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

araç vitesi bırakmıyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda wolf9466 tarafından 4 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    arkadaşlar herkese merhabalar.aracım 2005 model dizel getz.araç 1den 2.vitese geçerken vitesi bırakmıo,debriyaja sonuna kadar basmama rağmen yinede bırakmıyor.ayağımı tekrardan debriyaja basıp çektikten sonra ancak ozaman sorunsuz bi şekilde vites 1den ikiye geçiyor.yani 1den 2 ye geçişte bikez debriyaja basıp tekrar ayağımı çekip tekrar basıp vites değiştiriyorum.ama her zamanda olmuyor.servise gitmeden sizle paylaşayım dedim.başına böyle bi olay gelen varmı?şimdiden çok teşekkürler...

2. Misafir

Misafir Guest

Sanırım baskının şemsiyelerinde problem var, tam olarak ayıramıyor....

3. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    en iyisi yine bi servise girmekte fayda var:Sbakalım bi nedicekler nekadar masraf çıkarıcaklar.yardımın için saol Coşkun abi

4. sinan12000

sinan12000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar herkese merhabalar.aracım 2005 model dizel getz.araç 1den 2.vitese geçerken vitesi bırakmıo,debriyaja sonuna kadar basmama rağmen yinede bırakmıyor.ayağımı tekrardan debriyaja basıp çektikten sonra ancak ozaman sorunsuz bi şekilde vites 1den ikiye geçiyor.yani 1den 2 ye geçişte bikez debriyaja basıp tekrar ayağımı çekip tekrar basıp vites değiştiriyorum.ama her zamanda olmuyor.servise gitmeden sizle paylaşayım dedim.başına böyle bi olay gelen varmı?şimdiden çok teşekkürler

Arkadaşım aynı problemibende kendi arabamdada yaşıyorum.2005 model benzinli admiram var.30000 bakımından sonra vites 1den 2ye geçerken sorunlu geçmeye başladıbunu genellikle araba yeni çalışmaya başladığı zamanlarda yapıyor daha sonra düzeliyor bazanda 2 den 3e geçerken viteste sıkışma oluyor. Aracı serviste tekrar kontrol ettirdim herhangi bir problem olmadığını söylediler araç şu an 33000 dearıza ara ara tekrar ediyorbu sorun ilerde daha büyük sorunlara neden olabilirmi
    arabanın garantisi bitmek üzere cevaplar için şimdiden teşekkürler

5. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bende bugün bi ustaya götürdüm baktılar bişey yok dedi.adam kullanırken olmadı sonra eve giderken 1 kere yaptı başkada tekrarlamadı.anlamadım ya nasıl olacak napıcam ama beklicem zamanla dahada kötü olursa belki ozaman anlarlar

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,949
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sorununuzla ilgili muhtemel nedenlerden bazıları;

* Sitem hidroliktir, yağ kaçırma söz konusu olabilir, şanzımanın üzerinde bununan ufak pistonun etrafında yağlanma olup olmadığını kontrol edin.
    * Baskı plakası arızalanmış olabilir.
    * Diyafram yayı eğilmiş yada kırılmış olabilir. (Coşkun beyde aynı konu üzerinde durmuş, bencede kuvvetle muhtemel)
    * Burulma yayıeğilmiş yada kırılmış olabilir. (Kuvvetle muhtemel)

Selamlar.

7. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    yardımınız için herkese çok teşekkür ederim,başka bi servise götürüp konu hakkında sonuçları sizlerle paylaşacağım.

Bu Sayfayı Paylaş