Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araç Titreme Sorunu

'Getz Forum - Club' forumunda nero1986 tarafından 30 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

1. nero1986

nero1986 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Merhaba ;

2005 Model Getz sahibiyim aracımda 110 km hızı geçince titreme sorunu var.Acaba neden olabilir.Aklıma gelenler amort. , Rot balans yada lastiklerden daha önce bu sorunla karşılaşan var mı.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

2. Furkan58

Furkan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    622
    Ad Soyad:
    Furkan BAKIREL
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Rot balanstan titrer lastikler kotuyse ondan olur lastikler iyiyse bi rot balans yaptırın ama soğuklar gecince

Tapatalktan gönderdim.

3. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    2011 dizel era kullanıcısıyım, aynı dert bende de vardı, ancak aracı aldığımda üstünde bulunan kıytırık marka yazlık lastiklerde kötü durumdaydı, kışlık lastik olarak goodyear ultragrip 8 aldım ve en ufak bir titreme dahi kalmadı aracımda, lastik büyük etkendir ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

4. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    balanstan başka bişey değildir...lastikler kötüyse balans tutmuyorda olabilir

5. nero1986

nero1986 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Lastiklerim çok iyi değil ömrü dolmuş durumda petlas pt535 imp. 4 mevsim 4 lastik alacağım inşallah lastiktendir. Sorun geçer.Sorun geçmez ise rot balans mı yaptırmalıyım yoksa amortisorleri mi kontrol ettirmeliyim.

6. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Önce balans, rot başka bişey :) rot-balans aynı anda yaptırılmak zorunda değil yani, rotta sıkıntı yoksa gerekmez ;)

7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Balans ile alakalı bir sıkıntı sanırım. En kötü ihtimal aks yüzünden titreme yapar onunda çözümü değişimdir.

Ama 110 km hızdan sonra olan titreşim lastik balansından olur

8. berkayim

berkayim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Fazlı sarıkamış
    Yaşadığınız Şehir:
    79- KİLİS
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    benimde 2005 accentte vardı aynı sorun vardı aks kafaları değişince kesti

9. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Balans bozuk olduğunca araç genelde titreme yerine yolda gezme yapar özellikle frenleme yaparken . Rot bozuk oldumu hız yükseldikçe tekerler düz gitmiyceğinden titremeye sebep olur , tekerler yere düz basmaz taban oturmaz kenardan yer lastikler .
    Bende getz'i 2 ay önce ilk alınca 110km geçtimi deli gibi titriyordu köy yolunda hız yapar gibi . . Balans yaptırdım düzelmedi , rot yaptırdım düzelmedi .
    Dedim artık heralde araba kazalı , şase felan kaydı satıcam diye düşündüm . Sonra forumdan murat abi dediki jantlar 15 inc ve bu araca ait değil , göbekler büyük bijona biniyor yük . Kontrol ettim söktüm lastiği ve göbekte oynuyordu dediği gibi .
    Gittim orjinal ebatlara döndüm 4 lastik yamalı çıktı zaten 4 tane teneke hyundai jant ve 4 tane sıfır lastik aldım araç 170de bile tık demedi yağ gibi oldu . Dünde amortisörler değişti şuan araçtan aldığım keyfi anlatamam :)

dreamofimage bunu beğendi.
  10. Knngks

Knngks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    607
    Ad Soyad:
    KENAN GÖKSU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kardeşim amartisörleri nerde değiştirttin. Maliyet ne oldu ?

gEtz 1.5 vGt 4 hY kLm aBs sR

sabany bunu beğendi.
  11. nero1986

nero1986 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Bugün aracın 4 lastiğini değiştim Goodyear Eagle Sport (175x65xR14) Aldım kampanya varmış tanesini 135 TL (6 taksit) den aldım.Petlas (Imperimum 535 )almaya karar vermiştim lastikci goodyear önerince onu aldım.Lastik takılırken jantların kontrolunde bir jant yamukmuş jant düzeltme(10 TL) çelik sibob takımı (50TL) ve balans ayarlarını yaptıktan sonra test ettim titreme sorunu araçdan gitmişdi.Ayrıca düşük hızlarda da araçtan sürüşden keyif alamyordum şimdi tam istediğim gibi lastikci kullandığım lastiklerimin son noktaya geldiğini artık yarılmaya başladığını söyledi.Bu sorundan muzdarip olanlar ilk lastiklerini kontrol ettirsinler. Sorunuma yorum yapan arkadaşlarada teşekkür ediyorum.Bilgi paylaştıkça güzeldir.

12. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    abi alibeyköy oto sanayisinde kendi ustama değiştirttim . Monreo amortisör aldım tane 85 lira . ben ilk 1 adet amortisörü değiştirdim 20 lirada işçilik verdim . Aynı zamanda 2 bijon kesmişti onlarda sökülüp yapıldı. Egzost saca sürtüyordu onuda yaptırdım . Sağolsun işçilik konusunda fiyatlar uygun önceki aracımın motorunu felanda yaptırdığım güvendiğim ustadır babam dahi 10 senedir felan gideriz

dreamofimage ve Knngks bunu beğendi.
  13. dreamofimage

dreamofimage Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

14. dreamofimage

dreamofimage Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Emre kardeşim 2010 model dizel Getz arabamızda fabrika çıkışlı jantlar ve lastikler var bende abs olmadığı için yol tutuş ve savrulma açısından lastik yüzey genişliğini artırmayı jantı da belki 15 inc yapmayı düşünüyordum, 15 inc olması pek önemli değil ama lastiğin yüzey genişliğinin yol tutuşunu artıracağını düşünürken araştırıyordum ki senin yazını gördüm, bu konudaki fikrini alabilir miyim ? Sence orjinalleri mi kalmalı ?

15. dreamofimage

dreamofimage Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Emre kardeşim 2010 model dizel Getz arabamızda fabrika çıkışlı jantlar ve lastikler var bende abs olmadığı için yol tutuş ve savrulma açısından lastik yüzey genişliğini artırmayı jantı da belki 15 inc yapmayı düşünüyordum, 15 inc olması pek önemli değil ama lastiğin yüzey genişliğinin yol tutuşunu artıracağını düşünürken araştırıyordum ki senin yazını gördüm, bu konudaki fikrini alabilir miyim ? Sence orjinalleri mi kalmalı ?

16. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    hocam merhaba , ben aracı 2 ay önce aldıım . lastikler 195 50 15di . Araç çok aşırı hopluyor rahatsızdı ben alışmışım , başka araç kullanınca kendi aldığım araçtan soğudum ve aşırı titreme vardı . Derhal lastik değişimi yapıcaktım jant alıcaktım birde . Jantlar 900den kapı açıyor 15 inc replikalar lastikle 1700 küsürleri görüyor . Araba acaba kazalımı şaselerinde mi problem var diye korkmaya başladım titremeden ve dedim orjinal ebata döneyim eğer düzelmezse aracı satarım dedim 14 inc teneke jant aldım , 175 65 14de lastikleri aldım araba pamuk gibi oldu zıplama felan kalmadı kütürtüler hep gitti . İyiki orjinale dönmüşüm dedim . Belki lastikler bitikti diğerleri ondan kötü gelmiş olabilir ama yanak genişliği düştükçe konforda düşer . Ama yanak genişliği düştükçe esneme azalıcağından virajlardaki performans artar yana yatma olmaz . Geniş yanakta tam aksi komfor artar yol tutuş düşer bir miktar :)

17. dreamofimage

dreamofimage Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Cevap için teşekkür ederin, jant konusunda orjinalleri tercih edeceğim, arabanın kullanım kılavuzunda (sol kapıda etiket var) hava basıncı 32 olsun diyor , arkadaşlarım ise 34 olsun fren daha iyi tutar diyor bu konudaki fikriniz vara tecrübeniz nedir ?

18. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Rica ederim ne demek , lastik ebatlarına göre basılması gereken hava değerini internettede bulabilirsiniz , ebatın karşılığı geldiği değeri basmanızda fayda var . Bende değer karşılığını basıyorum ama sanki yanaklar tam düz durmuyor gibi geliyor bazen bende 2 ps fazla basıyorum .
    Fazla oldumu lastik daha çok sertleşceğinden yoldaki çukurlar daha sert yansır size , yol tutuşu fren mesafesi için bişey diyemiycem öyle 100 km hızdan 0 km hıza 40 metre duran aracı 39 metrede durdurucak kadar bi etki değil , lastik sertleşeceğinden daha çabuk kaymaya ve patinaja sebep olabilir

19. dreamofimage

dreamofimage Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Benim jant ve lastik ölçüsü böyle arabanın orjinal lastikleri 175 65 14 bende geçtiğimiz kar yağışından sonra bir tuhaflık hissettim inik gibi duruyorlardı lastikleri kontrol ettim 32 hava vurdum , sonra arkadaşa gösterdim oda 34 vur havayı dedi , dediğini yaptım 3 gün sonra benzin istasyonunda kontrol ettim yine inmişlerdi bu sefer lastikçiye gittim o da 34 hava bastı 3 gün sonra gel dedi sıkıntı varsa sökeceğim dedi 3 gün sonra gittim sıkıntı yok dedi, benzin istasyonlarında hava vururken siz aldanmış olabilirsiniz dedi , ama lastiğin görünüşü hala bana göre inik yanaklar patlak gibi duruyor , adam lastikçi işi bu dedim, ama ne yalan söyleyeyim gözüm bir türlü alışmadı.

20. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Lastik yanagına gözle bakarak aldanıyoruz genelde. Olması gereken hava tam düz yanak anlamına gelmiyor. Birde benzin istasyonlarındaki hava basma yerleri hiç saglıklı değil. Ben 2 lira verip mahallede lastikçide basarım havayı. Kendi kompresörümüzde var ama üşengeçlik bir hava tabancası almadık kendimize.

Sent from my iPhone 6s using Tapatalk

Bu Sayfayı Paylaş