Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

araç tavsiye, yardım ?

'Accent Forum - Club' forumunda waheyra tarafından 23 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. waheyra

waheyra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 15000 civarı bütçem var. yıllardır araba almak istiyordum şimdi fırsatım oldu. ilk aracım olacak. accent admire crdi, admire 1.6 ve getz arasında kaldım. aslında elantralar da hoşuma gidiyor. yorumlarınızı uzun zamandır takip edyorum aktif olarak katılmasam da. kısa süre önce arkadaşımdan admire dizelini aldım uzun yol yaptım arabanın çekişine gücüne hayran kaldım. 2 günde 1000 kmnin üstünde yol yapmak zorunda kalmama rağmen yorulduğumu söyleyemem. fakat diğerleri de cazip geliyor. benm içinn yakıt ve sorunsuzluk ön planda. performansta öyle. genelde uzun yolda kullanacağım yaşayacağım şehrin trafiği de yok.şimdiden yrdımlarınz için teşekkür ederim.

2. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,787
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    uzun yolda kullanacaksanız. kesinlikle elantra tavsiye ederim. lpg takılınca yakıt yönündende çok avantajlı hale geliyor.

3. Misafir

Misafir Guest

Benim de ilk tercihim Elantra olurdu ancak çok temiz bir araç olmalı, yoksa ithal olduğu ve devamı olmadığı için bakımı ve masrafı biraz ağırdır...ilk arabanız olduğu için Elantra'yı size tavsiye etmem, Elantra kullanıcısı otomobil konusunda deneyimli olmalı diye düşünüyorum...dizel konusunda ise yine dikkatli olmanız lazım, deneyimli olması lazım dizel kullanacak kişinin, yoksa altından kalkamayacağınız masraflara sebep olabilirsiniz, özellikle çok yol yapmıyor ve aracınızı kısa mesafede kullanıyorsanız dizel seçeneği sizin için uygun değil, bu durumda size tavsiyem Getz olacaktır, otomobil konusunda deneyim kazanana kadar binebileceğiniz en sorunsuz araç Getz olacaktır, bu paraya hem en yüksek model aracı almış olursunuz, hemde sorunsuz binersiniz...

4. waheyra

waheyra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. ilk aracım olack fakat polis memuru olmam ashabiyle 4 yıldır connect doblo hatta son 1 yıldır era kullandım. gazlı arabalara karşı antipatim var fakat hyundai tüp konusunda uyumlu diye biliyorum. admiredizelin çekişini gerçekten beğendim ama dizel kullanma konusunda coşkun beyin söylediği gibi tecrübem pek yok ve hassas bir yapısı olduğunu biliyorum. peki neden admire 1.6 ya da 1.3 değil de getz önerdiniz.

5. waheyra

waheyra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki bu seçenekler arasına 2006-2007 era 1.4 ya da crdi girerse öncelik değişmez mi.bütçe zorlandığı takdirde era nasıl bir seçim olur.

6. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,787
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    öncelikle araçtan beklentinizde önemli. aracı şehir içinde kullanacağım günlük işlerimi halletsin beni götürsün getirsin yeter derseniz. getz iyi bir seçim. hem ufak olmasıylada park sorunu yaşamazsınız. yok ben kısa mesafe şehir içi değilde uzun yolda kullanacağım rahat olsun konforlu olsun yol tutuşu iyi olsun bagajı geniş olsun filan derseniz elantra birinci tercihiniz olmalı. elantranın dezavantajı ikinci el piyasası iyi değildir. şehir içi dur kalkı filan çok olursa yakıtıda artar ama uzun yolda yakıt yönünden oldukça tasarrufludur. eralarda güzel arabalar. hem şehir içinde hemde uzun yolda iyidir. onların tek sorunu sanırım arka süspansiyon sistemi. yakıt olarak ekonomik olsun derseniz era benzin+lpg yada dizel alabilirsiniz. coşkun abinin dizel konusunda söylediklerine katılıyorum. yılda çok km yapmıyorsanız ve dizel konusunda fazla tecrübeniz yoksa hiç girişmeyin. birde bu araçlar arasında elantra c sınıfı bir araçtır. yani konfor yönünden en iyisi elantradır.

7. Misafir

Misafir Guest

Ooooo benim baba mesleğim...Getz çok pratik bi otomobil, ayrıca aynı paraya daha yüksek model Getz alabilirsiniz, mesela 15TL'ye 2005 Admira alacağınıza 2007 Getz alırsınız, yani daha az sorun ve masra çıkaracak düşük km'li bir aracınız olmuş olur...memur olduğunuz düşünülürse ne kadar az masraf o kadar iyi demek, bu arada dizel için hassaslık derken daha çok itimam göstermek gerekiyor anlamında dedim...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

8. Misafir

Misafir Guest

Bu arada ne kadar yüksek model araç alırsanız garanti süresini de uzatmış olursunuz...

9. waheyra

waheyra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim. çok güzel araçlar hepsi de tercih gerçekten zor :) elantra kullanmadım hiç ama sınıf farkı olduğuna göre konfor konusunda iyi olduğu muhakkak. getz gerçekten güzel araç görüntü itibariyle de öyle. admireninse başka bir havası var :)) hangisi olrsa olsun temizini bulduğun anda kaçırmamak gerek sanırım :)

10. karizmaxenon

karizmaxenon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bilal aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    admırenın 1.6 lpg yada 1.5 dizel era tavsıye edıyorum...

11. bsdera

bsdera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Serdar Dundar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Ben de lpg li era ve getz tavsiye ederim. eğer temizini bulabilirsen admire da olur. Bence ilk araban dizel olmasın. 2. arabanda dizele geçersin.

Her ne kadar hyundai yı tutmasalarda, ekonomik oldukları ve bol bulundukları için, yine lpgli clio ve logan da aklının bir köşesinde bulunsun derim.

12. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hyundai accent admire yada getz tavsiye ederim

13. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hemşerin olarak dost tavsiyesi kesinlikle Getz 1.5 Crdi.

14. waheyra

waheyra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler. clio ya da logan düşünmüyorum görüntü olarak bana itici geliyor kullanıcılarına lafım yok bu benim şahsi görüşüm. getz şu an için ağır basıyor bugün dolaşaağım galerileri ve bir kaç yerden haber aldım onlara bakacağım. bugünkü menüde getz var. bi sürüş yapıp denemekte lazım daha hiç direksiyonuna oturmadım getzin. haırlısı bakalım arkadaşlar gelişmelere göre yardımlarınızı bekliyorum. çünkü arabayı beğenmek yetmiyor temiz araba bulabilmek çok önemli. tersi durum hayatı zindan eder diye düşünüyorum. iyi forumlar.

15. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2004 model Getz var. İsterseniz görebilirsiniz... Fiyat 15 ama pazarlık yapılır...

16. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Abi bide bende gorus yazayım, belki faydası olur.

Getz ve era arasında yolcu rahatlıgı acısından bir fark görmedim. Performans vs lerde asagı yukarı aynı. Getz in tek negatif yonu bagajına 2 parca canta kondugunuzda 3. koyucak yer kalmaması. Bu yüzden, özelliklede memur bir adam için bagaj olmazsa olmazdır diye dusunuyorum. Bence iki aracta uzun yolda aynı. ikisi arasındaki tek fark bence tasıyabilecegi bagaj hacmidir. Araba suan için tek sıkıntım da bagaj. Gerci portbagaj almayı dusunuyorum. Ama, bagaj tasıma durumu oluyorsa getz tavsiye etmem.

17. waheyra

waheyra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim kardeşim görüşleriniz için. yaptığın tespit doğru bana bagaj sıklıkla lazım olacak. bir şey sormak istiyorum. admire dizelin kullandığı motorla getzin kullandığı 1.5 crdi motor aynı mı yahut getzin bu motoru eranın crdimotoruyla mı benzerlik gösteriyor. bu dizel motorlar arasındaki fark nedir. 1.6 admire benzinli motordan şikayet eden pek görmedim. bir de tüp taktırıldığı takdirde alınan verim nasıl olur. getz bagajı ile admirenin bagajı arasında ne kadarlık bir fark var. admireyi bu sebepten tercih ettirecek kadar önemli bir fark varsa bu çok önemli benim için. gidip karşılaştırmak en iyisi aslında fakat bilgisi olan varsa memnun olurum.

18. erolakbıyık

erolakbıyık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    rahat ve geniş olsun bagajıda büyük olsun diyorsanız kesinlikle 1,3 veya 1,6 derim. bende 1,3 var gercekten bagajının büyük olması şart tabiki benim şahşi görüşüm

19. Misafir

Misafir Guest

Bagaj ihtiyacın var'sa Getz bu konuda çok iyi değil...

20. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    al abicim birtane jeep cherokee (xj kasa) bas marşa dünyayı dolaş :) ... ne yakıt nede parça sıkıntın olmaz ...

Bu Sayfayı Paylaş