arkadaşlar araçlarının altına pas koruma ve ses izolasyonu uygulayan var mı aranızda? ben uygulatmayı düşünüyorum. Ancak Rize'de böyle bir uygulamayı yapan var mı henüz araştırmadım. İnternette Ziebart adlı firma bunu yapıyor. Uygulamalrının videosunu izledim. İlgimi çekti. Ses yalıtımında %60 fayda sağladığı yazıyor. Bu konuda bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Ses yalıtımı konusunda hiç bi işe yaramıyormuş. Pas konusunda işe yarar tabi ama bi araç kaç yılda paslanır ? yaptırmaya değer mi?
benim daha çok uygulamak istediğim yerler davlunbaz içleri tekerlerden fırlayan taşların sesi ve tekerlek sesi beni deli ediyor. bu yüzden pütür uygulaması yaptırmayı düşünüyorum.
Aracın davlunbaz içlerinde ve alttarafta bazı bolgelerde pas ve yalıtım için sealer ve wax denilen bır maddeyle kaplanıyor.Daha fazla kaplatmak yararlı olmucanı düşünüyorum.Aracın alttını sürtüp saca kadar cızdırmedikten sonra paslanma olmaz.Cünkü araç boyanmadan önce sacı elektrokot denılen boyayla kaplanıyor.Onun ustune ekstra olarak dıstan sealer ve wax içtende ped konuluyor.Daha sonrada arac boyanıyor. Boşuna 5 - 10 yıl garantı vermıyorlar.
Sevgili hemşerim özellikle Rizenin köy yollarında o derdin ne olduğunu iyi bilirim çünkü bende Ardeşenim köy yollarında dolaşırken o taş seslerinden gına gelmişti ben kendi çözümümü uyguladım elin yatkınsa ki eminim öyledir kolayca sende kurtulabilirsin Şu laminant parkelerin altına serilen şiltelerin daha kalını 1cm'lik bir şilte ile davlumbazın iç kısımlarını kendim kapladım ne ses ne birşey al eline falçatayı uygun formda kes iyi bir yapiştirıcı ile yapıştır gitsin. Düzenleyen : ademocakli
Kia Forumunda Bir Arkadaşımız Yaptırdı, http://www.kiaclubtr.com/yoldaki-toprak-su-camur-sesini-siz-de-fazlasiyla-hissediyormusunuz-t1733.html
Arkadaşlar bende bu sesten çok muzdaribim.. Trabzondayım ara sokaklarda arabanın içine dolan ses beni iyice sogutmaya başladı.. Ki amorisöründen biri patlak 3 yağ kaçırıyordu tuttum 4 monreo amortisör taktırdım ama gene ses var gene ses var ne yapabiliriz
kardeş trabzonun parke taşları yüzünden ne yaparsan yap o sesi kesemezsin. Trabzona geldiğim zaman hele Maraş caddesine hiç girmiyorum zorunlu olmadıkça. Ön konsol kucağıma inecek diye korkuyorum. Aynı şey Rizede de var. Ama bizim yollara döşenen parke taşları küçük. Gene de acayip ses yapıyor. Trabzondaki parke taşları çok büyük.. Arabalara gerçekten yazık oluyor. Amortisörler gazlı mı? Lastiklerin durumu nasıl? Yumuşak lastik alabilirsen seste iyileşme olabilir.