Arkadaşlar 2009 Model era için geçen gün kaskomu yenilettim. poliçeye evde göz atarken sigorta bedeli 19.000tl olarak yazılmış kaskoyu aradım ama telefona bakan yok. Ben arabayı geçen yıl 22.250 ye aldım. sigorta bedelinde niye 19.000tl yazıyor? bu fiyat neye göre belirleniyor?
bildiğim kadarıyla belli bir tablodan piyasa ortalamasına göre fiyat belirliyorlar. şöyle de bir durum var aracın bedeli kasko poliçesinde ne kadar düşük gösterilirse kasko bedeli de o oranda düşer
Orada'ki bedelleri dikkate almayın, herhangi bir durumda ortalama piyasa değeri alınıp ona göre ödeme yapılır eğer ödemeye itiraz ederseniz muadili araç verilir...
Siz 22.250 TL'ye arabanızı alın, plakasını taktırın. Ertesi günü satmaya karar verin. 20.000 TL ye satamazsınız. Plaka takıldıktan sonra bir aracın değeri %10 kadar düşer. Alınan bir aracın değeri 1 sene sonra aynı yerinde kalmaz, eskimiştir çünkü. Benim geçen sene Lpg siyle birlikte 28.250 TL ye aldığım aracın bu yılki kasko değeri 26.100 TL. Gayet tabii bir durum bu, eşyanın tabiatı böyle.
Benim araç sizin aracın düz vitesi. Kaskomu geçen ay yaptırdım. Lpg dahil kasko değeri 24.000 TL. Sizin neden yüksek çıkmış acaba?
Öyle şey olurmu hiç hocam. ben ÖTV indiriminde 22.250 aldım arabayı. arabanın liste fiyatı şuan 29.450.
hocam poliçede bazı özelliklerden kısarak kasko fiyatını düşürüyorlar... belki siz o kaskoyu yapan yere ucuz yaptırdım die sevinerek yaptırdınız... bunlarıda düşünmek gerek... yanılıyorsam düzeltirler... çünkü kasko yaparken herşeyden bi indirim veriyolar...
diğer firmalarla görüştünüz mü peki... bu tarz şeylere dikkat etmek lzaım çünkü arkadaşların dediği gibi aracın değerini düşük göstererek fiyatı düşürmek istiolar...
Kasko bedeli sigorta ve reasürans şirketleri birliği tarafından belirleniyor.. Ve sigorta şirketleriyle alakası yok.. Yani ben kasko bedelini yükseltirim yada indidirim diye bir şey yok.. Bir kaza durumundada kasko bedelinden hesaplama yapılıyor.. Coşkun bey'in bahsettiği itiraz etme konusunda bir bilgim yok Bende bir süredir kasko için uğraşıyorum aracın piyasa bedeli 15-15.500 ama kasko değeri 12.000 civarı çıkıyor.. Sigortacıyla konuştum yapacak bir şey yok diyorlar
aracınızın kasko bedelini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/kasko deger listesi bu arada haziranda bedeller biraz yükselmiş sanırım..
Sigorta firması "poliçedeki rakama bakmadan" piyasa araştırması yapıp bir rakam belirler eğer siz o rakamı düşük bulupta itiraz ederseniz size aracınızın muadili bir araç teklif eder...