Araç Satışlarında Güncelleme Yeni güncellemeye göre, 6 ay veya 5.000 km dolmadan araç satışı yapılamayacak! Sizce bu 2.el araç satış piyasasını etkiler mi, etkisi nasıl olur? Kaynak: Benzinlitre
resmi bir haber değil. kimseyi etkilemez. bugün herkes sıfır arabada 6 ay sıra beklemeye razı. galericinin satışınıda bekler bizim millet.
Bu sefer km leri 100bin geriye çekeceklerine 5bin km eklerler Tanıdık noter bulup 5bin fazla yazdırır milletimiz bulur yöntemini.
atı alan üsküdarı geçti diyorum sadece. galeriler 2020-2021 model sıfır arabalarla dolu. hala da sıfırının 5 kuruş altına satmıyorlar.
Bu sadece milletin gazını almaya yönelik bir haber...devlet istesin 5 dakika ya çözer işi...1milyon 600 bin tl ye alinan ve satilan e200 mersedes hala 0 kilometre olmasına rağmen, 5 sahip değişip fiyatı 3 milyon tl...
Haberde adı geçen firmalardan birine bende araç sattım, firmanın araç alımında en az 1000km, 1yaş ve aracın en az 30gündür sizin adınıza kayıtlı olmasını şart koşuyorlardı. Benden iyi bir fiyata satın alıp, sanırım %2-3gibi bir karla sattılar aracı, en azından benim açımdan, iki taraf için de makul bir ticaretti. Hatta ilgili firmadan ikinciel bir araçda alacaktım, gerçekten fiaytları iyiydi, faket bir sebepten vazgeçtim/kısmet olmadı.
Sıra satma zaten olan bir şeydi, şimdi iyice revaçta olacak. Millet sıraya erkenden girer, araba gelmeye yakın sırayı başkasına satar. Böylece 0 km araç alacak kişi ne sıra beklemiş olur ne de 0 km ikinci el araba için zaman veya km şartına takılmış olur.
İkinci el otomobil satışına yeni düzenleme: 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı geliyor - https://www.haberler.com/ikinci-el-otomobil-satisina-yeni-duzenleme-6-ay-15159309-haberi/
Bir çok kişi noterde zaten satış bedelini düşük gösteriyor...satin aldığı fiyatla çok büyük fark olmasın diye... Notere gidip 6001 kilometre yazdırırlar olur biter
Bu güne kadar km düşürülmüş muhabbeti olurdu ,bundan sonra km yükseltilmiş denilecek. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Bu ülkede yüzde 50 otv ye girmesine rağmen yuzde 80 otv den hesaplanıp, müşteriden parası peşin alınıp geri kalan devlete ödenecek yerine cebe atan bayiler var...sonrada her cuma mesaj atiyor,hac görüntülerini yayınlıyor...devletimizin yanındayız diyor... O kilometre meselesi araba fiyatlarını dahada artırır... 0 kilometre araba gelmediği sürece fiyatlar bence hep yön yukarı
Ya şu son zamanlarda çıkan yok müjdeli haber, yok ötv kalkacak, yok borçlar silinecek, yok eyt çözülecek falan fistan..Bundan 50 sene önce siyasetçiler ne yapıyorsa şimdide aynı şey, on sene yat, seçim yaklaşınca, paçalar tutuşunca her türlü sahtekarlığı yap oy almak için..Milleti resmen aptal yerine koyuyorlar. Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İkinci el alım satım sitesi sahibinden.com'da sadece otomotiv markalarının yetkili bayileri sıfır motorlu kara taşıtı ilanı verebilecek. sahibinden.com’dan yapılan açıklamaya göre, şirket, motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin şeffaflığı artırmak ve tüketiciyi korumak adına önemli bazı değişiklikleri hayata geçireceğini duyurdu. Bu kapsamda sadece otomotiv markalarının yetkili bayileri sıfır motorlu kara taşıtı ilanı verebilecek. Yetkili bayilerin dışındaki satıcılar, ilan verirken "Aracın Durumu" kriterini sadece "İkinci El" olarak seçebilecek ve "Araç Kilometresi" için en az 6 bin km girebilecek. Ayrıca girilen ilanların tüm bilgilerinin gösterildiği ilan detay sayfasında aracın durumunu gösteren "Sıfır" veya "İkinci El" ifadesi, sıralamada "Kilometre" bilgisinin önüne taşınacak. Böylelikle alıcıların, aracın ikinci el mi sıfır mı olduğunu, kilometresi ile birlikte görmeleri sağlanacak. Bu değişikliklerin 15 Eylül'de devreye alınması planlanıyor. Aynı modelin "2022 Güncel Liste Fiyatı" da gösterilecek Ek olarak ilan detay sayfasında, ilanı verenin talep ettiği fiyatın yanı sıra, aynı modelin distribütörü tarafından belirlenmiş "2022 Güncel Liste Fiyatı" da gösterilecek. Böylece ilandaki araç için istenen fiyat ile sıfırının güncel liste fiyatı şeffaf bir şekilde tüketicilere sunulmuş olacak. Açıklamada yeni düzenlemeye ilişkin değerlendirmesine yer verilen sahibinden.com Üst yöneticisi (CEO) Burak Ertaş, 2000 yılından bu yana Türkiye’de ticareti kolaylaştıran ve istihdama katkı sunan bir teknoloji şirketi olduklarını belirtti. Aynı zamanda emlak ve otomotiv sektörlerindeki ticari faaliyetlerin şeffaf şekilde yürümesine ve ekonomiye katkıda bulunan bir kurum olduklarının altını çizen Ertaş, şunları kaydetti: "Son dönemde sıfır ve ikinci el araç ticaretinde yaşanan sıkıntıları ve konuyla ilgili Ticaret Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen düzenlemeleri dikkatle izliyoruz. Türkiye'nin sahibinden.com’u olarak biz de platformumuzun işleyişini bu düzenlemelerle uyumlu hale getiriyoruz. 15 Eylül'de devreye alacağımız bu değişikliklerin kullanıcılarımızın araç alım satım deneyimlerini daha da şeffaf hale getireceği inancındayız." Blomberg