Arkadaşlar merhaba. Yine bir sorum var. Aracımın ön plakası uzun tip. Bu plakayı kareye çevirmek için hyundai servisinin uygunluk yazısı vermesi gerekiyormuş. Mümkünmü böyle bi durum.
1. Yol yetkılı servısten kare plakalıdır dıye yazı vermelerı lazım (fabrıka cıkısı kare degılse vermezler) 2. Yol emnıyete plakam yolda dusmus dersınız kayıp nedenıyle yenı plaka cıkartırsınız yenısını basmadan once sorutorlar karemı dıkdortgenmı dıye Kolay gelsın
Emniyete gidip kaybolmuş yenisini çıkartmak istiyorum demeniz yeterli diğer gideceğin yerleri onlar yönlendirir noter şöförler cemiyeti vs vs. Çalındımı diye sorarsa hayır diyin çok uğraştırıyorlar plaka komple değişiyor ifade vs vs.
Sadece ön plakanızla birlikte notere gidip bunu yenilemek istiyorum demeniz yeterli. Uzun plaka noterde kalır. 30 lira ödeme yapıp bir adet plaka basım belgesi alarak şoförler odasına giderseniz. Kare plaka istiyorum dersiniz. Yeni plakanızı alıp arabanıza takarsınız.
Kayboldu derseniz de 2. Plaka kayıbında zorunlu değişim var siz plakayı kırın götürün yenisini bastırmak için belge isteyin Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kayboldu muhabbetine hiç gerek yok. Keyfi olarakta yenileyebilirsiniz. Kimse bu plaka temiz diye karşı çıkmaz. Parasıyla sonuçta.
Tabi öyle ama bazı memurlar niye değiştiriyorsun gerek yok filan muhabbetine giriyorlar benimki zamanında vidalıydı ben o halde götürdüm ne gerek var filan dedi memur birde onu ikna ettim muayeneden geçmiyor diye Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Artık noterler veriyor diye hiç oralı olmazlar. Hemen belgeni verip gönderirler. Sizin dediğiniz trafikteki dönem olmalı.
Mantık doğru ama ben ufak bi kaza geçirdim plaka yamuldu noter 70 tane soru sordu. Niye yamuk, kime vurdun, doğru söyle bak, hayvana mı vurdun, arabada başka hasar var mı, zabıt tutuldu mu, en son soru bulamayınca nerede oturuyorsun demişti kadıncağız