Arkadaşlar aracın muayenesi nisanın sonunda ne zaman randevu alabilirim, LPG tüpü benden önceki sahibi değişmiş muayene de buna dair şeylere bakıyorlar mı ne zaman değiştiğini vs bilmiyorum, ilk muayene olacak pek bilgim yok nelere dikkat etmeliyim
Lpg tüpünün değiştiğine dair belge var mı ruhsatın arasında eğer yoksa Lpgli aracı olanlar daha iyi bilirler , bir belge edinmeniz gerekir , tüv mobil uygulamaya gir oradan adım adım randevunu oluşturabilirsin. Muayenede lpg ve diğer gerekli her şeye bakıyorlar , daha erken tarihe randevu alabilirsin indirim yok ama geç gidersen günlük cezasını ödüyorsun. Arabanızın öncelikle hiç sistemde borcu görünmeyecek ( mtv, sigorta , emisyon gibi). Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tankın üzerinden tarih etiketi olur. O etikete bakın 10 yıl olmamışsa sıkıntı olmaz. Tank vs değişince zaten tüve girip işletilir. Eğer değiştiren sizde satmadan değiştiyse muayene yaptırmış olmalı.
Tüp tarihi dolmak üzere ve araç muayenesi geliyorsa şu şekilde yapılıyor. Tüp tankı değiştiriliyor ardından araç projesi çiziliyor . Bu projeyi maküne mühendisleri yetkili mühendis çiziyor. Size evraklar veriliyor. Normal muayene tarihinde evraklarla beraber gidip yeni projenizle onay alıyorsunuz . Lpg ruhsatı yenileniyor. O kadar . Muayene tarihinize çok varsa tankı değiştirince öncesinde muayene yaptırın. Ruhsatınızda araç bilgilerinden ayrı lpg/cng ruhsatı olmalı yoksa önceki sahibine sorunuz.
Galerici den aldık abi lpgsi yeni değişti dedi etiket var üzerinde ama herhangi bir bilgi yok ruhsatta LPG li diye işlemli onun dışında herhangi bir belge yok
LPG li geçiyor onun dışında ekstra LPG ruhsatı yok olup olmadığını görebileceğimiz bir sistem var mı acaba
Tüvün sayfalarında yeterli bilgi bulabilirsiniz , hiç lpg ile işim olmadı 15 yıldır. Yanıltmayayım. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi