Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

araç muayene

'Accent Forum - Club' forumunda dundarbey_01 tarafından 2 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. dundarbey_01

dundarbey_01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar. benim aracın muayenesi bu ay doluyor. dolayısıyla muayene yaptıracağım. bununla ilgili olarak;

1-Aracın ön camında alt kenardan üst kenara kadar dikine bir çatlak var.

2-Araçta bulunması gereken çanta da ve içerisindekiler hakkında bir standart var mı. muayene yaptıran arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

2. ön cam catlağından dolayı gecmeye bilir.

cantalar hakkında ise büyük marketlerde satılıyor içinde ne olması gerekirse hepsi var yoksa oaralardan alabilirsiniz almassanız tuvturk sitesinden bakın(****************************** )
    Düzenleyen : raver

3. dundarbey_01

dundarbey_01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    son cevap güzel olmuş tşekkürler:)))

4. rica ederim.bunlar gercekler:)

5. dundarbey_01

dundarbey_01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tüv bukadar gaddar mı? duyduğum adan veryansın ediyor (!) :))

6. o bölge bölge değişiyor inanın bazı muayene istasyonu insafiyetlilerle kaynarken bazıalrı gaddarlarla kaynıyor(görevlerini yapıyor işte ne yaparsınız:) )

7. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Doğan insanları rüşvete teşvik etme ):

8. yok abi oyle bir niyetim yok o en son care onu demek istemiştim:) normalde rüşvete kesinlikle karşıyım:)))

9. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Heh şimdi oldu:))

10. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla arkadaşlar tuvtürk değilde orada çalışanlar hakkında bu yorumu yapmak gerekir.size bazı örnekler vereyim.babamın arabasını götürdüm muayeneye toyota corolla var 99 touring wagon ön ve arka tamponlarda koruma demirleri var nikelaj ,işte aracı götürdüm herşey eksiksiz zaten araba sıfırdan beri bizde neyse görevli memur geldi tüm herşeyden geçtik sadece ön koruma demirini söktür gel dedi arkadakini sökmeye gerek yok dedi.bende orjinali bu fabrikasyon dedim ama nafile ,neyse geçtim arka tarafta söktüm demiri (takım çantamda herşey var malzeme sıkıntısı olmadığı için kendim söktüm) geldim tekrar sıra numarası aldım sıra bana geldi bu sefer başka görevli geldi ne eksiği var dedi bende fazlalık var dedim :) şu demir sökülmesi gerekiyomuş söktüm dedim.görevli aynen şunu söledi ; bunu hangi arakdaş yazdı dedi bende şurdaki dedim ve görevli dediki o......ğu kıl zaten dedi kardeş şansına o denk gelmiş dedi bana gelseydi söktürmezdim dedi.ikincisi amcamın aracını götürdüm ön sol far taş gelmesinden dolayı ufak delik vardı oraya silikonla kapatmıştık neysen muayene yerine geldik benden önde olan bi arabanın sinyali kırık diye geri gönderdiler içiden kesin bende kalırım dedim ama kalmadım hafif kusurlu yazdı görevli geçtim.
    yani tuvtürk değil bu görevliler gaddar ........... başka sözüm yok görevlilere

11. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Gaddar değil efendim... Aslında olması gereken bunlar... Lakin Sistemden kaynaklanan (Personel tutum ve davranışı) problemler var... arkadaşın örnek verdiği gibi yan yana çalışan iki teksisyenin bakış açıları tutumları farklı olabiliyor.. sorun bundan kaynaklanıyor...

12. dundarbey_01

dundarbey_01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    umarım bana denk gelmez. yine aracın tüm eksikliklerini giderip gideceğim.

13. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    tuv'ün sitesine girmenizi tavsiye ederim...

http://www.tuvturk.com.tr/

burada araç sahibinin sıkıtı yaşamaması için yapması gerekenler yazıyor... ön muayene ile zaman kazanın kısmına tıklayarak bilgilere ulaşabilirsiniz... Saygılar.

14. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bencede olması gereken bu en çok sevdiğim tarafıda fren tertibatının kontrolü ve kemerlerin kontrolü

15. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
  16. volkan34

volkan34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben geçen cuma haraççı muayene istasyonuna gittim hiçbir probelm çıkmadı üstelik arabamda bazı vuruk yerler vardı ama hafif kusurlu olarak geçtim .. onlarda filmli camlar ve hafif yağ kaçağıydı...ama gitmeden önce herşeyime baktırmıştım zaten lastikler yeniydi lambalarım çalışır durumda idi ilk yardım çantam son yönetmeliğe göreydi vs.....

17. ttekmir

ttekmir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herşeyi incelemeleri güzel ben 4-5 tane araba götürdüm. motor numarasının görünmemesi bile bir kusur ama önemli değil. Bazı araba ve modellerde görünmüyormuş. Camdaki filme hafif kusur veriyorlar ama bir sonrakine görmemeleri lazımmış. söktürüp geleceksin diyor eleman :(

18. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    hocam tüm türkiyede muayene ücreti bellidir ve aracın sınıfına göre standarttır... biz bu parayı tüv'den öncede ödüyorduk şimdide ödüyoruz.. değişen birşey yok.. ekstra 1 kuruş almıyorlar.. bu konudaki Tabir yakışmamış bence... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley21.gif

19. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    arabamdaki ne sağlık çantası ne arka emniyet kemeri hiçbirşeye bakmadılar açıkcası muayenede

onemli olan noktalar frenler,far,stop alt takım ozellikle bunlara bakıyorlar

xenon varsa sokup git ;) eksoz muayenesi yaptırmamıştım ben o bile hafif kusur sayılıyor sorun değil ama kıl birine raslama ihtimaline karşı arka koltuktaki tüm emniyet kemerlerini gozukur şekilde çıkarın

motor numarası için iste servisten bi form doldurtup kaşe vurdurun onuda hafif kusur diye yazdırmamış olursunuz

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bugün İstanbul Avrupa yakasındaki Haracçı muayene istasyonunda arabamı muayeneye soktum. Egzost muayeneside yine muayeneye ait olarak yaptırılıyor, ve zorunlu.

Numara alıp vezneye gittiğimde sigorta, egzost muayenesi, ruhsatları istediler. Egzost muayenesi olmayanlardan ücretide veznede alıyorlar. Araba muayeneden geçerse evraklarınız egzost muayene bölümüne veriliyor ve işlem tamam olduğunda buradan evraklarınızı veriyorlar...

Ben daha önceden randevu aldığım için fazla beklemedim, 20-25 dk kadar bekledim.

Arabamın plakası ve adım anons edildi ve belirtilen kapıdaki görevliye kişiye verdim. Eski zamanki muayenedeki görevlilerin ters cevabları, ukalıkları vs eser kalmamış. Bu çok hoşuma gitti, görevliler hoş görülü ve yardım sever kişilerdne oluşuyordu.

Symbol arabamı muayeneye götürdüğümde görevlilerle birbirimize girecek duruma geliyordum...

Arabamı fren testinden geçirdiler arabayı kaldırıp alt kanala girip aracın alt kısmını incelediler. Tüm emniyet kemerlerini tek tek yerine takıp kontrol ettiler. Aracın dış aksamındaki tüm ışıkları tek tek bakıp çalıştırıp kontrolden geçirdiler. Enson far ve sisleride makinayla kontrol etip ön plakaya mühürü yapıştırdılar.

Arabamın lastik ebatlarını kağıda yanlış yazmışlar ama problem değildi. Mühürü onlar taktı ben arabayı teslim alır almaz çıkardım. Sevmem öyle şeyleri çünkü, yıprandıkça kötü görünüyor ve çıkartmak için uğraştırıyor...

Bu Sayfayı Paylaş