Araç muayene istasyonlarının özelleştirilmesinden sonra 6 yılda 42 milyondan fazla araç muayeneden geçti. Bu süre zarfında kamu 2 milyar 715 milyon lira, istasyonlar ise 2.3 milyar lira gelir elde etti. Araç muayenelerinden hem devlet hem de işletici firmalar kazandı. 2008-2013 yılları arasında devletin kasasına "kamu payı" olarak 2 milyar 715 milyon 858 bin lira girdi. Muayene istasyonları ise aynı dönemde 2 milyar 305 milyon 791 bin TL gelir elde etti. 84 TL ile 223 TL arasında değişen muayene ücretleri tarafların yüzünü güldürdü. 42 milyon araç kontrolden geçti 2008'de 1 milyon 288 bin 640, 2009'da 7 milyon 254 bin 310, 2010'da 7 milyon 664 bin 490, 2011'de 8 milyon 287 bin 285, 2012'de 8 milyon 417 bin 479, 2013'de ise 9 milyon 116 bin 486 araç muayeneden geçti. 6 yılda istasyonlarda muayene edilen 42 milyon 28 bin 690 araç gerek devletin, gerekse işletici firmaların kasasını doldurdu. Devletin payı arttı Araç muayene istasyonlarının özelleştirilmesinden sonra 2008-2013 yılları arasında kamu payı 2 milyar 715 milyon 858 bin 111 TL olarak gerçekleşti. Devlete ödenen hazine payı; 2008'de 56 milyon 926 bin 276 TL iken bu rakam 2013'de de 704 milyon 288 bin 563 TL'ye ulaştı. Muayene ücretleri 2014 yılı araç tiplerine göre (KDV dahil) muayene ücretleri ise şöyle; *Otobüs, kamyon, çekici ve tanker: 223,02 TL *Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork, yarı römork: 165,20 TL *Traktör, motosiklet, motorlu bisiklet: 84,96 TL Gecikme ücreti 6 yıllık dönemde araç muayene ücretlerinden hazine payına 1 milyar 368 milyon 837 bin 538 lira ak-tarıldı. Toplam ciro üzerinden ödenen KDV tutarı 661 milyon 433 bin 217 TL gerçekleşti. İşletici fir-malar devlete gecikme ücreti olarak 581 milyon 6 bin 234 TL, gecikme ücreti KDV'si olarak ta 104 milyon 581 bin 122 TL ödemek zorunda kaldı. En yüksek gelir 2013'te Hazine paylarının aktarımından sonra işletici firmalara 2 milyar 305 milyon 791 bin lira kaldı. İstasyon işleticileri; 2008'de 62 milyon, 2009'da 384 milyon, 2010'da 389 milyon, 2011'de 423 milyon, 2012'de 480 milyon, 2013'e ise 564 milyon lira gelir sağladı. 30 ayrı araç tipi var Sadece 2013'te 6 milyon 926 bin 132 araç "ilk" muayene, 2 milyon 190 bin 354 araç ise muayene tekrarına tabi tutuldu. 2008'de 1 milyon 288 bin 640 araç muayene edilirken bu sayının 2013'te 9 milyon 116 bin 486'ya yükselmesi dikkat çekti. 30 ayrı araç tipi muayeneden geçirildi. Araç muayene istasyonları 6 yılda para bastı - Memurlar.Net
hocam bi an sizin yorumunuzu görünce konuyu kilitledınız vb. zannettim :::: +2 mayıs cuma günü bende tekrar doguşa 165kusut tl bayılacagım
bir ara 2 yilda bir olan yenilemenin yilda bire indirilmesi gundemde idi. demek ki yeteri kadar kazanamislar
Sadece araç muayene konusunda değil Türkiyede otomotiv piyasasıda tam manasıyla mahvedildi, eskiden babalarımızın dedelerimizin zevkle kullandığı 1.6L, 2.0L, 2.5 litrelik caanım motorları artık görememekteyiz ve hangi otomobil markası sitesine girsem fiyat listesi teknik özellikler başlıklarının yanında yok yakıt tasarrufu yok az yakar bilmemne görüyoruz, benzine zammı basa basa ülkeyi ve insanları ne hale soktular ben gaza dokunduğumda bunu iliklerimde hissetmek isterim ayrıca güçlü bir otomobilin kullanımının ve sürüşünün daha kolay olduğuda kocaman bir gerçektir. Şimdilerde 1.2 1.0 hatta 0.9cc gördükçe içim sızlıyor, benzin zammı cebinize değil direk yaşam tarzınıza ve hızlanma kabiliyetinize vuruyor arkadaşlar. Gün gelecek bu çarpık kentleşme ile güçsüz ab uyumlu araçlar bir araya gelecek kimse yokuş yukarı aynı araçta 5 kişi ile çıkamayacak hale gelecek Bu kadar yavaşlatılmış gücü azaltılmış otomobillerin bu derece titizlikle muayene edilmesi niye ki? Kullanacağım otomobili seçerken ne aksesuarına ne iç döşemesine bakarım benim ilk baktığım yer dingil mesafesi ön ve arka dingil arasındaki mesafe sürüşe ve alınan hise doğrudan etki eder ne çok uzun ne çok kısa olmalı, ikinci baktığım yer 100km ile giderken frenlediğinde durabildiği metredir 43 metrede duran bir accent blue ne kadar tatmin edici? bakımlı bir tofaş şahin ile aynı metrede duruyor nerdeyse, üçüncüsü 0-100 performansıdır düşünsenize 0-100 ü 10 sn civarında olan peugeot 106 - 206 -hyundai getz ve eski corolla ların yeni versiyonları 12-13 sn de 100 e ulaşıyor, i10 hepten rezalet 15sn gibi bir rakamda 100ü görüyor, yeni nesil piyasa malı küçük sınıf otomobillerin hiçbiri beni tatmin etmiyor sebebi ise aşırı yüklenilen ötv ler ve avrupaya uyum sebebiyle zaten hiç giremeyeceğimiz ab ye uyumlu dandik otomobillerin bize kakalanması yok euro beş motordur asbestsiz temiz fren balataları kanserojen yapmayan otomobil parçaları şudur budur fakat bu tip bir araç sürerken verdiği azap ile zaten kanser ediyor diyeceksiniz ki artık dünya böyle -Hayır- dünya böyle değil geçenlerde babamlar hac vazifesi için suudi arabistana gittiler ve sokaklardaki en dandik otomobillerin bile nerdeyse yüzde 90 ının 2.0 litre motora sahip otomobiller olduğunu şeriat ile yönetilen ve ülkemizden kötü şartlarda olan bu ülkede V8 lerin 3.0 litrelik 200hp motorların ford mustang lerin kol gezdiğini kendi gözleri ile gördüler ve bir tane bile lpg li araç yok. Bilmem avustralya yı anlatmaya lüzum varmı? Yok efendim hızlı araçlarda çok kaza oluyor şudur budur buna da katılmıyorum direksiyon eğitiminde aracı kamyon altına süren kişilere dahi ehliyet veriliyor ne psikolojik muayeneden geçiyorlar nede yeterince eğitim alıyorlar her üç aylık ehliyet dönemi sonunda maddi hasarlı kazalar şöyle bir artıyor sonra azalıyor. madem performans arıyorsun git 100000 liraya satılan biraz daha sport modellere bak diyorlar katılmıyorum eskiden standart küçük sınıf otomobiller sport hiçbir otomobili aratmıyordu. Şimdi aratıyor. Dünyada petrol bitiyor tükenecek masallarına karnımız hepten tok ilk zırva çıktığında 15 yaşındaydım 10 senelik rezerv kaldı dediler daha hala tükenecek ne tükenmez petrolmüş anlamadık araplar amerikalılar hortumu kendilerine bağlamışlar su gibi içiyorlar bize koklamak düşüyor yeni nesil denilebilecek 1.2 motorlu üç silindirli dizel bir 2012 model ww polo yu kısa süre kullanma şansı yakalamıştım benim getz ile eski accent imiz ile hatta babamın dolu yağışında hurdaya çıkan eski 90hp lik i30 u ile 2 inci 3 üncü viteste hafif gaza dokunarak çıktığımız yokuşları bu yeni nesil 40000 liralık araçla 1. viteste dip gaz ancak çıkarabiliyorduk arabayı, bayılma nedir orada tam manasıyla öğrenmiştik, o yokuşu yürüyerek çıksam daha az yoruluyordum depoyu full almıştık o kadar kullandık hiç benzinciye gitmeden full teslim ettik yaşadığımız performans tecrübesi çok kötü idi Vergiler zamlar sonucu mahvedilip terbiye olan oto piyasası sağolsun 2020 - 2030 larda üretilen araçları kullandığınızda otobanda 120km hıza ulaşabilene herkes modifiye mi yaptın o nasıl gitmek diyecek Ruhen ve bedenen sağlıklı bir insan sahip olduğu iyi bir otomobil ile yollarda yarış yapacak yada hayatını riske atacak değildir böyle bir durumda kaderde yada insanın yapacağı bir hata varsa o zaman kaza bela gelir, insanların ruh sağlığını güzel eğitimle ve sürekli birşeylere zam yapmayarak birşeylerden mahrum bırakmayarak iyi halde tutabilirsiniz, otomobil bize okulda motor hocamızın anlattığı gibi her zaman bir lüks olarak var olan kompleks ve sorun çıkarmaya hazır makinadır, gidilecek olan yere yürüyerekte gidilir otobüslede gidilir vs, o zaman kullandığınız otomobilin toplu taşıma, yürüyerek yol alma, yada bisikletle ulaşım gibi bu tarz şeylerin üzerinde olması gerekir. Şimdi sorarım herkese 30 lu yaşlarda evli, iş ve aile sahibi orta gelirli birisi olarak çok şey mi istiyorum yada istiyoruz? Muayene istasyonları eski ve kötü araçlara darbeyi vuruyor olan yine hep zavallı garibana oluyor ancak uyanık olan duyarsız pekçok sürücü muayenesiz sigortasız aracı ile yakalanana kadar yüzlerce km yol alıyor trafikte kapkara duman atıp polen filtrelerimizi mahvettiği yetmezmiş gibi önü başka arkası başka tarafa giden freni iyi tutmayan yamuk yumuk araçlar hala yollarda hayatımızı tehdit ediyor. Yeğenim burada üniversiteyi kazanamadı kafası basmadı ve ingilterede baba parasıyla okudu orada okurken kendine ucuz bir otomobil almış ve anlattığına göre polis sizi trafikte durdurduğunda arabadan inerken en ufak yanlış hareketinizde silahı çekip bacağınıza sıkabiliyor dedi, patinaj yapmak dahi otomobilinizin bağlanmasına sebep oluyormuş, bizim burada Türkiye de emniyet kemeri olmadan yakalanınca beraber termostan çay içiyoruz kanka oluyoruz bazen ceza yiyoruz bazen bir daha görmeyeyim nasihati ile yola devam ediyoruz bana deyin ki Eren sen haksızsın yanlışsın?
Eee napacaz mahkumuz ya. Kredi karti olmasada yaptiracaklar nasilsa. Devlet dairesinde bile geciyor ya Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi