arkadaşlar araçtan çok fazla anlamam ama sabah aracımı temizlerken kaputu açtım ve motorun alttarafında herhangi bir malzeme olmadıgını fark ettim normalde motorun altınında çelikle dolu olması gerekmiyor mu? acil cvp bekliyorum
hayır olması gerekmiyor! herhangi bir kaza anında motorun içeri girmemesi için motoru aşağı bırakır alt dolu olursa tehlike olur o sebeple alt taraf açıktır.
Bir korumalik olması lazım bende de yok o musait bi zaman alıp takıcam 35 liraydı LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Motorun altı tamamen kapalı olmuyor. Karter altında muhafaza sacı yada plastiği olur. Motorun sol kayış bölümü, sağ taraf ve ekzost manifoldu ile radyatör arasında kalan bölgelerin altı genelde boştur.
Hayir sizin soylediginiz boslugu karter muhafaza ile kapatabilirsiniz. Yani parcanin adi karter muhafaza kapagi olarak ya da karter koruma olarak geciyor. Alper abinin dedigi gibi kaza aninda motoru asagiya dusup iceri girmesini onluyor diyenlerde var ama aracinizi kullandiginiz yollar bozuksa karter koruma isinize yarayabilir... Tapatalk Sağolsun
Motorun altı boş olmazsa motor nasıl hava alıp soğuyacak ve kaza anında içeriyi nasıl güvende tutacak.Bu yüzden motorun altının boş olması gerekiyor bence karter korumaya bile gerek yok
Kartel koruma cok onemlidir gunumuz yollari bozuk oldugundan sert bir tas parcasi basa buyuk belalar acabiliyo yagisli havalarda su girisini onler ve en onemlisi kasislerde sert girildiginde karteli korur darbe emicidir yani bence cok onemlidir ve fiyatlarida basa acicagi maslarin yaninda devede kulak kalir
kaza anında motor nereye düşecek? sadece ön kısmına plastikten koruma yapar fabrika,taşları önlemek için....extradanda sen takabilirsin ama ben tavsiye etmem allah korusun bir kaza durumunda zararını görürsün