http://www.hepsiburada....-yili-2016-p-OTLSTFAL181 http://www.hepsiburada....yili-2016-p-OTLSTSTAR263 http://www.hepsiburada....-yili-2017-p-OTOZSU20494 Üç markadan tercih yapmanız gerekirse hangisini önerirdiniz???Araç Hyundai admire ,cevap için şimdiden teşekkür..
Petlas ve starmaxx aynı lastiktir. Arçelik ve Beko gibi. Tercihim petlas yada starmaxx Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
falken sincera açık ara önde... falken ile aynı olan dunlop sp touring r1 modelini kullanıyorum... orta ve küçük sınıf otomobiller arasındaki lastiklerde dünya test sırasında 5. sırada Su boşaltım mükemmel... suda kızaklama yapmıyor... suda frenleme çok güzel... kuru zeminde de yeterli düzeyde... kuru zemin uzun süre test edemedim... Bu yüzden falken tercihiniz olabilir... Aşırı yumuşak değil aşırı sert de değil... orta sert lastiklerden daha yumuşak... internette test sonuçları mevcut... PT515 de uzun ömürlü lastik...
Petlas derdim tabi bu 3 seçenekden .... Petlasa ön yargım vardı ama patlas Competus suv lastiği kullanıyorum gayet iyiymiş...
Degerli hyundai club uyeleri su an servisteyim ustanin bana şiddetle onerdigi Bridgestone 330 evo (2015) 140 tl Ve Lassa greenways 140 tl . hangisini tercih edeyim cevaplarinizi bekliyorum tsk..
arkadaşım greenways aldı... su kızaklaması B yakıt C idi... önemli olan su kızaklamasının A olması... teste girmiş bir lastik değil... kötü de değil... orta sert TR yol şartları için yapılmış bir lastik... üretim tarihine bakınız... arkadaşa 1 yıllık lastiği taktılar... Ben dunlop da 3 aylık lastiği taktirmiştim... servis elindeki lastiği de bir an önce satmak için söylüyor... lassa eğer ki yeni tarihli ise olabilir değilse bence petlas falken grubuna bakabilirsiniz... yol yardım garanti belgenizi imza attırmayı unutmayın...
Ben de şimdiden kışlık ve jant bakınıyorum. Şu an piyasada 6.0Jx15 jant bulmak sıkıntılı. Aracınızda lastik basınçı gösteren sistem varsa yeni alacağınız lastiklere ilgili aparatları taktırmayı ihmal etmeyin.
abi mesajını şimdi gördüm hayırlı olsun lastiğin... şöyle bir durum var... markete gittin 1 paket pirinç aldın üretim tarihine baktın... 2 yıl önce... sonra başka bir markete gittin onunki 2 ay önce ... hangisini alırdın ? tabiki 2 ay önce taze olanı alırsın... kauçuk denilen lastiğin hammaddesinin belirli bir raf ömrü var... Doğru saklama koşullarında 5-7 sene olduğu söyleniyor... 2015 demek 2 yıldır rafta bekleyen lastik demektir... Lastik zaman içersinde sertleşir... hava ile sürekli temas halinde olması, sabit ortamda bulunması, saklama şartları vb. etkenlerden dolayı yavaş yavaş yumuşaklığını kaybeder... bu yüzden taze alınmasında fayda vardır... stokta beklemiş lastiklerin daha ekonomik satış fiyatı olmasının sebebi de budur... daha geçtiğimiz cumartesi bir abim lassa greenways taktırdı... Mart 2016 üretimli... Bayiye o kadar da anlattım... Taze lastik olacak diye... Lastik takılırken bekleyemediğim için 1 yıllık lastiği takmışlar... Çok ciddi sorun değil ama tazesi varken neden elde kalanı alayım ki... Bu yüzden demiştim... Neyse bakalım ... olan olmuş... 5 senede değil 3-4 sene sonra değiştireceksiniz lastikleri...
Nihayet İ20 aracımın üzerinde bulunan prelli cintirato 42000 km de ömrünü tamamlayarak aracımı terk etti.Bende kurtuldum ,,,,, Yerine kışlık lastiklerimi çıkartırken 175x70x14 petlas eleganc taktırdım(13 hafta 2017 üretimi yazıyor,,,yani nisanın ilk haftasında üretilmiş ).Tanesine 160 tl ödedim aynı lastiğe aralık ayında 125 tl fiat vermişti gelen zamlardan sonra baya zamlanmış.Prellilerden sonra daha sessiz ,daha yumuşak geldi bana.
Eveet dostlar 330 evo aldigima pisman degilim.diger iki lastik 250 evo ikisi iyi uyum saglar diyorum.330 evoyu gittim iki-uc buyuk lastik saticisina sordum bana o fiyata hemen almami pisman olmiyacagimi soylediler ....lastik bayiye hemen gelmez rafta hicmi durmiyacak + yeni yila 4 ay oldu girdigimizi gibi muhabbetler gecti..araba benimlemi yasiyacak yahuu...2006 89 bin km admire olan arabam yillik bakimida yaptirdim yagi,yag filtre ve hava filtresi hyundai servisinden alinip degistirildi..gaz filtresi ve filtresi degistirildi oda dikkatim sayesinde oldu eski filtreye hava tutup takarken uyarmam sonucu yenisiyle degistirdi..tum kayislari gecen sene degistirmistim. klimanin hava filtresi kaldi ...ALLAH kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin.ALLAHA emanet dostlar