Merhaba Bugün itibar ile aracımda şu şekilde bir problem farkettim. Araçtan ilk inildiğinde kumandanın kilit tuşu algılamıyor.Üst üste defalarca basınca kilitliyor.Özellikle birkaç adım uzaklaşınca hiç kilitlemiyor.Daha sonrasında açıp kilitleme anında oluyor. Diğer kumanda ile deneyince de aynı sorun oldu.Sanırım pil ile de alakalı değil.İki kumandanın da pili bitmiş olamaz. Neden olabilir.
Kumanda işlev yapıp da kilit motorları yağsız kalmış olabilir aşırı sürtünmeden dolayı mili itemez sinyal sonrası çalışma zamanı da bittiğinden röle bırakır veya başka arıza.
Araçtan indiginiz yerde baz istasyonu olabilir.Kumanda sinyalini büyük derecede etkiliyor baz istasyonları.
Uzaklaşınca dediğinize göre kesinlikle önce pilleri değiştiriniz sonra da kilit motorları ve müştemilatını yağlayınız iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Yalnız ilk arabadan inince kilit tuşuna defalarca basınca sinyalde yanıp sönmüyor.Yani sinyal yanıpta iki kapı ya da üç kapı kilitlenipte bir kapı kilitlenmemesi gibi bir durum yok
Peki bir kumandanın pili yeni olmasında rağmen iki kumanda da aynı.Kumanda pili kaynaklı sorun olacağını sanmıyorum bu nedenle...
Sanırım bu sorunu en garanti servis çözer gibi geliyor aracın alıcı anteninde bir sıkıntı yada programsal bir hata olabilir Sent from my iPhone 6s using Tapatalk
Aynı sorun benim aracımda da var maalesef. Kapıları kumandadan açarken sıkıntı yok ancak kilityecegim zaman defalarca basmam gerekiyor. Ama 1 kere kilitledikten sonra diger her basışımda anında sorunsuz tekrar kilitliyor. Bu problem son 1 yıldır ortaya çıktı. Bende kumandanın tuşu bozuldu diye düşünüyordum Hatta sırf bu sorun yüzünden araçtan inerken ön kapının iç kısmından kapıyı elle kilitleyip kapatıyorum kumandayla uğraşmamak adına.
Arkadaşlar aynı sorun bendede var araçlarımızda aynı sanırım bu araçların immobilizer modülünde sorun var klima kontrol modülünün arkasında konumlandırılmış immobilizer modülü var arıza ondan sebebiyet veriyor bazen benim aracım kumandadan hiç kitlemiyor elle kitliyorum sonra aradan zaman geçince normal çalışıyor şimdi arabamda marş almama sorunuda başladı arabada hiçbir problem yok marş baasıyorum çalışmıyor tekrar deniyorum gene olmuyor 3. yada 4. basışımda direk çalışıyor araba sonra hiçbir problem çıkarmıyor, biraz araştırma yaptıktan sonra şimdi araba çalışmadığı zaman anahtarı çıkarıp tekrar sokuyorum araba tek marşta alıyor. Bu modülü tamir mi ettireceğiz ne yapacağız bilmiyorum umarım sizdede marş almama sorunu yapmaz ancak benim çok canımı sıkıyor nasıl başa çıkacağım bu problemle bilmiyorum.
bende de aynı sorun var pil değiştirdim hatta kumanda kabını değiştirdim sonra fark ettim ki kumanda elektronik kartında basılan butonun altında lehim çatlakları vardı. bi ara tamir ederim diye bıraktım öylece.
Normalde anahtar bu problemi yapmasına rağmen çalışmama problemiyle hiç karşılaşmadım. Ancak araç 2 hafta boyunca yattıktan sonra ilk çalıştırmada bir çalışmadı. Anahtarı çıkarıp takınca direk çalıştı bir dahada başıma gelmedi. Sizin sorununuz farklı olabilir ama dediginiz gibi immobilizer modülünde sorun olması büyük ihtimal.
Bana sorun modülde gibi geliyor çünkü arabamda hiçbir sorun yok marş almama harici o da almazsa hiç almıyor zaten nekadar bassanızda çalışmıyor alınca da tek seferde çalışıyor araç elektronik bir arıza olduğu belli anahtar yada immobilizer modülü beni çok şüpeye sokuyor 2 gün önce araca obd2 ile hata kayıtlarını incelediğimde de immobilizer hataları çıktı zaten ancak ne olduğunu tam anlayamadım.
Ayni sıkıntı bende oldu bir çözüm bulabildinizmi yeni kumanda yaptirsak maliyeti ne olur LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi