Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araç kornasından anlayanlar

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda sleyman_20 tarafından 3 Ekim 2014 tarihinde açılan konu

1. sleyman_20

sleyman_20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    96
    Ad Soyad:
    Süleyman
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Arkadaşlar mzzda e2200 panelvan var.aracın korna şu sıralar çalmıyor.sanki kornaya az enerji gidiyormuş gibi ya da bir yere takılıyor gibi ötmeye çalışıyor.yani tam tarif edemiyorum :) bık bık bık ediyor :D kornayı direk aküye bağlayınca cayır cayır bağırıyor.sorun nerede olabilir sizce.direk sistemi iptal edip yeni baştan kurabilir miyim? yeni korna aldım içinden röle falan çıkmadı.sigortadan olsa bık bık seside gelmez herhalde.yardımlarınızı bekliyorum :)

2. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Direksiyon göbeğinde bastığınız yerin altında bulunan anahtar işlevini gören swic kontakları tam basmiyordur. Sokebilirseniz eğer kontak spreyi ile yaglarsaniz düzeltebilir

sleyman_20 bunu beğendi.
  3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    kornaya basmak için amcamın 2002 model accent lx inde direksiyona yumruk vurarak kornaya basan yeğenimin yaptıkları neticesinde benzer durum yaşanmıştı direksiyon kapağı korna butonu değiştirildi. :) tamam belki vurmamışsınızdırda zamanla da bozulabilir belki ama vurunca kesin bozuluyormuş bu.

sleyman_20 bunu beğendi.
  4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Contak spreylik iş varsa işinizi gorebilir görmez ise sentetik tiner öneririm. Selulozik tiner denemeyin sakın ;)

sleyman_20 bunu beğendi.
  5. sleyman_20

sleyman_20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    96
    Ad Soyad:
    Süleyman
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    cevaplar için teşekkürler :) bende düğmeden şüphelendim.komple yarın veya yarından sonra sökerim.sonucu yazarım.hayırlı bayramlar herkese

6. sleyman_20

sleyman_20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    96
    Ad Soyad:
    Süleyman
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    arkadaşlar çok teşekkür ederim yardımlarınız için...direksiyonukutusunu ve kornayı komple dağıttım.korna basan swiçleri zımparaladım sentetik tinerle sildim şu an maşallahı var.tek sıkıntı kontakta çıktı.direksiyon korumaları çıkartmıştım tekrar takarken kontağın vidalarını biraz sıktım sabitledim.işim bitti.arabayı çalıştırayım dedim.kızdırmalar yandı.söndü.marşa basayım dedim .ses yok.ayrıca komple elektrik gitti arabanın kornada çalmadı.akü söktüm çıkardım yine kızdırma lambası yandı söndü marş basmadı.yine aküyü söktüm.bu kez kızdırma yanmadı marş bastı.ama araba çalışmadı.tekrar sök çıkar yaptım kızdırma yandı marşıda bastı sonunda.ama şuan korkuyorum yine aynısını yaparsa diye :(

7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun. Çalışma esnasında aracın ışıkları uzun süre açık kalmışsa belki aküyü zayıflatmış olabilir. Çalıştıktan sonra tekrar stop edip çalıştırdığında çalıştı ise sorun dediğim gibi olabilir.

sleyman_20 bunu beğendi.
  8. sleyman_20

sleyman_20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    96
    Ad Soyad:
    Süleyman
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    şuan sıkıntı yok.aklıma birşey geldi.kornayı takarken kutuplardan biri şaseye deydi.çıırdama oldu.hemen düzelttim ama korna çalmadı.sigortaları buldum kornanın sigorta pert olmuş.tabi ben kornanın sigortayı bulana kadar diğer sigortaları çıkartıp taktım.sonradan şemaya baktım.bazı sigortalarda engine heater birşeyler yazıyordu.heralde biryerde cortladı dedim.sigortaları tekrar çıkartıp oynadım şuan kidüzene girdi.alakası olabilirmi tesadüf eserimi oldu anlamadım.

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sigortaları gözden tekrar detaylı biçimde geçirmekte fayda var. İşi şansa bırakmamak gerekir diye düşünüyorum.

Bu Sayfayı Paylaş