Merhaba arkadaşlar, Aracım 2013 i20 1.2 benzinli manuel aracın sürücü taraf kalorifer sıcak uflerken yolcu tarafı ılık soğuk arası üflüyor. Yaşayan ve bilgi ver bilecek olan var mı
Geçmiş olsun hocam aynı araç bende de var , 2013 de plazadan çıktığından bu yana şükür klima ilgili sorunum olmadı ama oğlumun Stepwayda bu şekilde sorunla karşılaştık , arabaya yeni klima gazı bastırdınsa eğer ;birincisi gazı fazla basmışlardır gramına göre konulması gerekir ( motor bölmesinde gaz miktarı yazıyormuş), ikincisi gaz yeterli ama sistemde tıkanma oluyor bu durumda kullanmaya devam edin bazan son kademe hıza getirin bir şekilde açılabiliyor tıkanan yer ve gaz devir daimi tamamlayınca sorun kalmıyor. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Üstad 1250 km yoldan geldim hiç kapatmadim sonuç değişmedi. Üstelik Amasya da motor arıza ışığı yaptı cihaza bağlattim katalitik konvantor tıkalı kullan ama çekiş düşer dendi. Ne yaptırayım fikir verirmisin
Uzun süre kullanmana rağmen açılmıyorsa klimacı artık tekrar müdahale edecek , diğer yandan katalitikin tıkanması durumunda temizlemek , iptal ettirmek veya yenisini takmak gibi tercihin olabilir. İptal edilmesi halinde tüvde sorun çıkıyor biliyorum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
merhabalar aynı araçta aynı sorun geçen sene başıma geldi bir cihaz bağlayıp kalorifer temizliği yapıldı sorun çözüldü umarım sizinde bu kadar basit olur.Fiyat olarak 75-100 tl arası bişey tuttu.
Yaşadığınız sorunun benzerini kendim yaşıyorum .araç i10 sürücü tarafı sıcak üflüyor ,yolcu tarafı ılık üflüyor maalesef sorun nerede bir fikrim yok
Hocam yukarıda mesajınıza verdiğim cevaplarda ben klimaya odaklanmışım ( hala sabah arabaya binince klimayı açıyorum Akdeniz ikliminin sonucu , daha buralarda klima tuşunu biz sıcağa çevirmeyiz ) Oysa siz sıcak ve ılık üflemeden bahsetiyorsunuz , bu durumda sizin öncelikle klima radyatörünü temizletmeniz şart , forumda benzer sorun yaşayan ve peteği temizleten/değiştiren arkadaşların resimli anlatımları mevcut. Daimi olarak antifriz kullanılsaydı bu tıkanmalar olmazdı , sizden öncekiler belki de soğutma sıvısını ihmal etmişler. Peteğin yeri oldukça dar ve bir temizlik işi meşakkatli kolay gelesin. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
kendinizde temizleyebilirsiniz. gerekli malzemeler; * 0,5'lik pet şişe, * 1 metre 3/4 hortum, * 1 şişe pas ve kireç çözücü (porçöz), * elektrik bandı. kalorifer giriş çıkış hortumlarını sökün, kaloriferin sürücü tarafındaki giriş yerine hortumu bağlayın ve azar azar porçöz dökün, diğer taraftan çıkınca 5 dakika bekleyin ve temiz su ile sistemi temizleyin. ardından 1 sefer daha uygulayın. Makinenin yapamadığı temizliği ben bu şekilde hallettim. Maliyet 20 lira bile değil. Makine 100-150 arası değişiyor.
Bende benzer bir yöntem kullandım micrada ama ben porçözü yarı yarıya sulandırıp öyle koymuştum. 3 yıldır kullanıyorum bi sorun çıkarmadı daha. ama petekte çürüme varsa delinebilir iç kısımdan kontrol etmek lazım.