Herkese merhaba arkadaşlar bugün yaşadığım yeni bir sorun oldu aracı kaldırırken ve düşük 1-1,5 arası devirlerde pedalların ordan aşırı plastik sürtme garç gurç sesi geliyor bakımlar yeni yapıldı geçen hafta bugün ustaya götürdüm bujiler değişicekti bir tanesi yağ içindeydi usta üst kapak contasıyla bir bujileri değiştirelim haftaya gel dedi ve rölantide 2,5 devir civarında bir titreme söz konusu bu arızalar üst kapak contası ve buji kaynaklımıdır yoksa başka birşey varmıdır pedallardan gelen sesi video olarak bırakıcam aracım i20 1.2dcvvt 105.000km de benzin lpg bugün lpg filtresi ısı sensörü değişti ve ayar yapıldı sorunum hem benzinde hem lpgde ayrıca baskı balata şanzıman yağı ve contası koruması yeni yapıldı 6-7 bin km önce debriaj vites geçişlernde sorun yok yumuşak her zaman ki gibi ses pedalların o taraftan geliyor ses bu https://youtube.com/shorts/_ZQb34xVhbM?feature=share
aracımın bakımlarını geçen hafta yeni yaptırdım o zaman bakım yapılırken ustam bujilerin yıpranmış dedi , bugün ise başka bir ustaya gittim buji değişimi için söktüğünde sanırım bobinin bir tanesi (siyah silikon bujinin üstünde olan silindir parça) yağ içindeydi üst kapak contası değişicek dedi ama bugün çok yoğun haftaya gel dedi, ve yeni aldığım bujileride takmadı bu şekilde yeni bujiye zarar vermeyelim ikisi bir aradan çıksın dedi. Aracı kaldırırken ve yüksek vites düşük devirde pedalların ordan videodaki gibi ses geliyor bu sesin sebebi conta ve bujiler olabilir mi ?
ve özellikle ilk kalkerden birde 2.viteste düşük devirde yani 1000-1500 devir arası gaz verdiğimde bu sesi yapıyor yüksek devirlerde ses yok . Arabayı kaldırırken gaza fazla abandığımdada ses olmuyo sakince düşük devirde kaldırırken bu ses oluşuyor kasada aşırı titreme yok. Baskı balata ,şanzıman yağı ,koruması, şanzıman contası yeni değişti. 8bin km önce falan değişti ses te pedalların oradan genel geliyor ilk debriaj sandım ama debriajdan değil
Bayağı bir plastik ( göğüs olabilir) aksam titreşim sesi. Aracınızın değer saydığınız kısımlarını bir yaptırın , bu ses sona kalsın. Bu ses o işlemlere rağmen geçmemişse o zaman bakarsın , ben olsam bu sesi kafaya takmam. Bende de aynı araçtan var , biliyorsunuz bunlar ilk birinci viteste yarım debriyaj kalkış yapar ( sürücü kursiyerlere ders veren usta öğretici aynen böyle diyor youtubeda) , sonraki viteslerde gerek yok sadece ilk kalkışta. Eğer ayağını debriyaja fazla basıyorsan kararsızlıktan da bu titreşim sesi gelir. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Evet hocam üst kapak contası ve bujileri haftaya değiştiricem ,o sartıntı ve titreme yapıyor büyük ihtimalle bu akşam park halinde el freni çekili halde aracı debriaj ile kaldırmaya çalıştım , kaput açık şekilde video çektim motor gözle görülür bir sarsılma yaşıyor ateşleme sistemi tekleme sarsıntı titreşim sorunu yapıyormuş biraz araştırıp videolar izledim
tam tersi debriaja az bastığım zaman kavrama en yüksekte olur az gaz verirsin ya ,araba çalışıp istop etme kıvamında olur ama yürür o zaman yapıyor debriaja fazla basıp gaza fazla bastığımda ses yapmadan kalkıyor yüksek devirle kalkıyor ses plastik sesi dediğiniz gibi bakalım bu arızaları yaparsak ses gider dedi usta. daha bu sabah lpg ayarı filtre ısı sensörü değişim yapıldı ordan sonra hem benzin hem lpg de bu sorun oluştu
Lpg bakımından öncede sağ göğüse Yanıtladığın ve fikirlerin için teşekkür ederim biraz içim rahatladı ses canımı sıkmıştı