herkese iyi akşamlar. arkadaşlar aracımda far, fan, cam ve ayna ısıtması gibi elektrikli sistemlerden herhangi birini açtığımda araçta bariz bir zorlanma, devirde düşme ve titreme oluyor.(tabi rölantide anlayabiliyorum). sizlerde de böyle bir sıkıntı oluyor mu? teşekkürler...
Alakası Yok ..Siz Farkına Varmıyoorsunuz..2500 CC Motor Zorlanıyor Diyorum Ben Siz 1.4 Den Bahsediyorsunuz
Ek Olarak Sadece Bir Far Yakmak Zorlamaz Far Yanıkken Aynı Anda Kalorifer Açık Olsun Birde Camları Açıp Kapatın..Birde Direksiyonu Çevirin Devir Saati Oynuyormu Bakın ?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Bu Çok Normal Bişey Sonuçta Alternatöre Binen Yük Artıyor ...Alternatörde Bir Motordur Ve Bobinden Oluşur ..Akım Artışı Oldukça Bunu Çeviren Kayış Bobinin Oluşturdugu Manyetik Endüktif Alan İle Kayışı Bir Nebze Zorlayacaktır Buda Devirdeki Degisimin Sebebi
rölantide çok az bi oynama normal başka araçlarda da başıma geldi ama hepsi benzinliydi dizelde öyle bişey farkedemedim
BENDE ARAÇ ROLANTİDEYKEN AYAĞIM FRENDEYKEN IŞIĞI AÇTIĞIMDA ÇOK HAFİF BİR TİTREŞİMİN GELDİĞİNİ FARKETTİM IŞIĞI KAPATINCA NORMAL HALİNE DÖNÜYOR.... IŞIKLAR VEYA CAM KAPATMAK TEYP AÇMAK GİBİ BAZI UNSURLARDA ARAÇ ÇOK HAFİF TİTREME YAPTIĞINI FARKETTİM AMA BUNU ARACINI ÇOK İYİ TANIYAN KİŞİLER ANLAR.... bu arada büyük harfle yazmışım pardon... gece gece uğraşamam tekrardan küçük harfle yazmakla....xD Düzenleyen : ufukemrah58