Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araç içi ısıtma.

'Getz Forum - Club' forumunda alisefa40 tarafından 11 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. alisefa40

alisefa40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar. 11.11.2011 tarihinde bir kızım oldu. Ve malum kış aylarında olduğumuz için onu hastaneye ve sağlık ocağına götürüp getirirken varacağımız yere varınca bile aracımın motoru ve haliylede içi ısınmamış oluyor. Ve bebişimiz üşüyor :( Aracım 2006 model dizel Getz. CRDi motor. Aracı 10dk önceden bile çalıştırsam aracın motoru ısınmıyor. Dizel olmasındanmı kaynaklanıyordur? Birde arkadaşlar aracımın düfözlerinden 3ncü ayarda bile çok sıcak hava gelmiyor. Sanki önceleri 1nci ayarda bile daha sıcak geliyordu. Polen filtresiyle bir alakası varmıdır düfözlerin üflemesinin? Arkadaşlar aracımın içini fırın gibi etmem gerek :) Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler..

Not: Son çare çorum kalorifer https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Düzenleyen : alisefa40

2. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    kızınız analı babalı büyüsün, 10dk da benim benzinli era fırın gibi olur çabuk ısınıyor dizeller daha geç ısınır 15 dk bekleyin yine ısınmazsa bi kontrol edilmesi lazım tofaşın gözünü seveyim bu konuda atletle otur içinde çok fena https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

3. alisefa40

alisefa40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benimde vardı bi Uno 'm. Özledim sanırım :)

4. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Allah analı babalı uzun ömürlü hayırlı evlat etsin. Dizel motor benziliye göre geç ısınır gidip geldiğin yer kısa ise yapacak birşey yok motoru iyice ısıtıp yola cıkacaksın.ama motor ısındığı halde kaloriferden sıcak gelmiyorsa kalorifer peteği tıkanmış olabilir düşük ıhtimal polen filitresi cok dolmuştur.eğer üfleme zayıfsa kesin polendir üfleme normal hızda ama soğuksa petek tıkalıdır.bir ihtimal petek girişinden tazyikli su tutarak açılabilir eğer açılmazsa petek değişmesi gerekebilir.bir radyatörcüye göstermekte fayda var

5. alisefa40

alisefa40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle amin sağolun. Sanırım dediğinizi yapacağım. Önce polen filtresini değiştireyim. Vaziyette değişiklik olmazsa bi radyatörcüye gideceğiz gibi. Teşekkürler..

6. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Dizel motorlar durduğu yerde pek çabuk ısınmaz. Bu yüzden rölantide beklemek yerine oturduğunuz semt yakınlarında ufak bir tur atıp ısınma süresini kısaltabilirsiniz, böylelikle daha kısa sürede aracın içini ısıtabilirsiniz.

7. mert_driver

mert_driver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    mert can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)

eğer yanılmıyorsam motoru çalıştırıp öyle durduğunuz yerde bekleyerek motor ısınmaz. araç hareket etmeli ki motor ısınsın . bende de crdi dizel var ve motorun ısınması için en az 1,5 -2 km yol yapmam gerekiyor. motorun ısındığını da göstergedeki mavi ışık sönünce anlıyoruz.
    tavsiyem siz önceden çıkın ve en yakın kavşağa kadar gidin gelin ya da yakın mesafede bir tur atın gelin (ben böle yapıyorum sabahları) sonra kapının önünde cepten arama imkanınız varsa arayıp aşağı inmelerini söyleyin böylelikle direk içi ısınmış bir arabaya binmiş olurlar.

8. alisefa40

alisefa40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çook teşekkürler arkadaşlar..

9. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Tofaş sağolsun demişsiniz de bence hyundai nin ısıtması tofaş la kıyaslanamayacak kadar mükemmel. Ben geçen sene memlekette (Burdur) da eksi sıcaklıkta denedim ve çok kısa bir zamanda kaloriferden sıcak hava gelmeye başlamıştı.

10. alisefa40

alisefa40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundai kötü değil ama Tofaş kaloriferleri kadarda iyi değil demek istedik dostum.

11. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam dizeller çabuk ısınmaz. Sabahları 10km'lik yol gidiyorum hergün. Varış yerine geldiğimde motor anca ısınmış oluyor. sabahları arkadaşların dediği gibi en yakın kavşağa kadar git gel, yada 1-2 sokak öteye git gel en azından birazda olsa ısınmış olur.

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Geç ısınma durumu her dizelde olduğu gibi bende de var. Yalnız bu aralar havalandırmayı 2. kademe açtığımda 1. kademede gibi hava veriyordu. dün söktüm havalandırma motorunu ve polen filtresini, motoru temizledim, polen filtresini attım(yenisi elimde yoktu takamadım). markete (1-1,5 km) öteye gittim havalandırmayı kontrol için açtım, hem çok güzel üflemeye başladı hem de ılık-sıcak arası üflemeye başladı(hararet yerinden 1 mm ya oynamış ya oynamamıştı). polen filtresini kontrol edin derim, forumda bolca fotolu anlatım var, kolayca çözersiniz https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    araçda her şey yolunda ve düzenli çalışıyorsa eliniz yatkınsa inceden bir kaspı içleri davlumbaz taban izalasyonu yapabilirsiniz.. ses izalasyonudur genelde bu ama ısıyada çok etki ediyor..

yada aracınız gözünüz hizasındaysa uzakdan çalıştırma sistemleri var.. arabaya binmeden misal kahvaltı yaparken arabayı çalıştırırsınız uzakdan sonra arabaya geçebilirsiniz..

ama arabanın motoru olduğu yerde değil gittikçe yürücükçe ısınır..

üçüncüsü bol bol kalın giyiniceksiniz kızınızıda kalın giydiriceksiniz :)

14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,975
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  15. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu nedir :)

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,975
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Elektrikli ısıtıcı, motordan kalorifer radyatörüne giden hortumu kesip araya bunu takıyorsunuz, motor bloğu ile kalorifer radyatörü arasında devir daim yaparak her iki tarafıda ısıtıyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

17. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    devir daim suyunu ısıtıyor yani.. :) güzelmiş fiyatı ne kadar acaba.
    vebasto lar pahalımı sonradan yapılabiliniyormu.

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,975
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    webasto 1000 Euro civarı diye biliyorum. Bu yabancı sitelerde 80 usd felan, Türkiye'de benzer bir ısıtıcı yapmak daha ucuz olur. Devir daim motoru yok içinde sadece ısıtıyor, ısınan su devir daim oluyor.

Düzenleyen : Serdar

19. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Klimamı temizlemiştim hatta 2 kere. ama Kaloriferi açınca 10 dakika sonra cok pis bir koku geliyor . Nasıl halledebilirim bu sorunu?

20. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    sanırım içinde resistanz var elektrikle ısınıyor suyuda ısıtıyor ama zamanla kireç falan yapmazmı suyu kirletir

Bu Sayfayı Paylaş