Arkadaslar merhabalar ben de 2009 model era var 1.6 motor arabada soguk ken hic bir sıkın tı yok fakat 20 km falan gidince stop et terrar calistirmak istiyorum calismiyor sanki aku bitikmis gibi akuyu degistirtim yine ayni zor zor calissa bile hareket etmiyor zorluyor sanki el freni cekili gibi lutfen yardimci olurmusunuz.
Hocam ben de araba stop edince bir daha çalışmıyordu.Akuden destek çektirdik elektrikciye.Role mi ne diyorlardı.Ama sizin bu gitmemesi valla şaşırtıcı olmuş.Hani tirda falan bilmeyen hareket ettiremez bazılarında.Boyle bi sorunun çözümünü ben de siz kadar merak ediyorum.Cok geçmiş olsun
Sorunu biraz daha açalım , araç vitestemi yürümüyor , yani debriyaja basınca yada vites boş konumunda gaza basınca aracın devirlenmesi nasıl istekli gaz yiyormu çabuk devirleniyormu yoksa boştayken gaza basınca devir baygın mı yükseliyor . En azından giderken kasılma olayında aktarma sistemi yürüyen aksamı eleyelim yada fren sistemi vb gibi şeylere yönlenelim . Motor yada mekanik aksamla ilgili ayırt edersek sonraki cevap yazanlar daha iyi yardımcı olucaktır saygılar
Baski balata dir dedi usta degistirdik yine ayni fren sistemi de balatalar,kliper lastik, yay, hortum degistiril di abs de de sikinti yok gorunuyor bilgisayar sisteminde.Yine ayni yıldirdi artik