Arkadaslar 2010 yılında otomotiv sektörü kriz beklerken rakamlar hiç de sandığımız gibi değil. 12 Mart' ta ağabeyim için Accent Era 1.4 Team ABS otomatik sipariş ettik aracımız daha yarın yola çıkacak. Düşünün ki o tarihten beri hem araç yok hemde hiç bir bayii fiyat garantisi vermiyor. Ve Hyundai sitesinde şu an fiyatlar yeniden guncellenmekte....
Yeni fiyatlar bugün açıklanacak dediler daha belli olmadı.İlk internette güncellenecekmiş.Ben kampanyaların olabileceğini ancak otomobil fiyatlarının düşmeyeceğini düşünüyorum.
En önemli konu şu ki bence göz ardı edilmemeli 2010 yılında Çelik sektörüne büyük bir zam bekleniyor. Kaynak çok sağlam. Dolaysiyla araç fiyatları bence hayli artacak.
Ne krizi arkadaşım ne krizi? Kriz mriz hikaye, o kriz orta halli insanların sırtından daha ne kadar kazanabiliriz hedefiyle yaratılmış bir senaryodan başka bir şey değil. Hyunda'inin durumu nedir bilmem ama en eski ve en ünlü Türk otomotiv fabrikamızın genel müdürü hiç unutmam geçen sene KDV indiriminden önce bir TV kanalında demeç veriyordu, daha doğrusu salya sümük ağlıyordu, "öldük bittik mahvolduk, böyle giderse daha çok işçi çıkartmak zorunda kalacağız" diye (bu işçi çıkarma boyutu çok daha vahim ama konu dağılmasın). Sonra istediklerini zorla aldılar ve KDV indirimi geldi, indirimin amacı sözde biriken stokları eritmekti ama bırakın stokları daha indirim bitmeden aylar sonrasına sipariş almaya başladılar. Baktılar insanlar akın akın saldırıyor bastılar zammı, dolayısıyla KDV indiriminin tamamı devletin (yani bizin)cebimizden çıkıp şirketlerin cebine girdi. Peki yıl sonunda bu ağlayan batmak üzere olan, güya 2008'i mumla arayan dev şirketlerimizin bilançosu nasıl geldi sizce? Bu ünlü Türk firmamız 2009 yılında 2008 in iki katı net kar elde ettiğini açıkladı. Bu sadece tek bir örnek, diğer şirketleri de bir araştırın isterseniz, bakın o ünlü "kriz" onları nasıl teğet geçmiş. Çok uzun oldu kusura bakmayın ama şu konu gündeme geldimi sinirlerim tepeme çıkıyor, bir millet bu kadarda ayan beyan kazıklanmazki be kardeşim.
Ben neden göremiyorum hala 3 mart fiyatları diyor ?? Fiyatlarda aynı görülüyor. Düzenleyen : oguz3259
zam beklenmiyor, zam geldi. Dun bir firmadan email gelmiş, hammade fiyatlarında %33 luk bir artıs gerceklesti. bu yuzden bizde %33 luk bir fiyat artırımı yaptık demişler. Bu firmada demir-çelik kullanarak ürünler üreten bir firma. Fakat otomativ sektorunde yapılan zamların ya da indirimlein sebebi dovuz kuru farklılıklarıdır. İthal edilen araclarda en önemli faktor budur. Düzenleyen : qaan88
Ağzına sağlık. O dönemde araç alanlara bas bas bağırdığım şey buydu ama maalesef bu sesleri kimse duymadı. Kriz var dedik ama dünyanın aracı satıldı. hemde nakit alındı. Bankalardan kredi çekenlerin sayısı çok az. Bu nasıl bir krizdir anlamadım gitti...
benim gördüğüm sıfır araç almak için en iyi zaman aralık sonu, hem mtvden hemde fiyattan avantaj oluyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
ülkede enflasyon tek haneye iniyor bunlar %33 zam diyor. demir-çeliğe neden %33 zam gelsin? işçilik mi arttı üretim mi durdu? tümüyle nihayi tüketiciyi soymak için oyun.