Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araç çekiş sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda mstfkul tarafından 9 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. mstfkul

mstfkul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba ben aranıza yeni katıldım yardımıza ihtiyacım var.

Arabam 1992 model Hyundai elentera otomatik vites 1600 motor.Sıralı otogaz sistemi var.Hava filtresi,yağ filtresi yağı şanzuman yağı yeni değişti.

1-Rolanti boşta yada park halinde 1200 devir çalışırken vitese alınca 500-600 e düşüyor.bazen o kadar düşüyorki stop ediyor.Kalkıncaya kadar 2-3 kez stop ediyor.

2-Rolanti bazen iyi bazen düzensiz çalışıyor yükselip alçalıyor.

3-Boşta veya parkta gaza yüklenince gaz yiyor vitese alıp gaz verince gaz yemiyor çekmiyor araba bağırıyor.sonra birden boşalıyor.arabanın gazda yada benzinde olması farketmiyor.ikisindede yapıyor.

3-Hareret çok çabuk yükseliyor.devirdaim motorunda yada su pompasında bir şey olabilir mi.kısa sürede fan açıyor.iki fan var sadece biri çalışıyor.

4-bazen iyi ısıtıyor bazende soğuk hava üflüyor.özellikle düz yolda hız yapınca soguk üflüyor.

Şimdilik bu kadar yardımlarınız için teşekkürler.

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    diğer sorduklarını bilmiyorum da, çok sık fan açması normal olabilir, yani hararet yükselmeden fan çokca devreye girip çıkar, ama araç içindeki gösterge çok yükseliyorsa, orta çizgiyi geçiyorsa, sorun vardır.

3. mstfkul

mstfkul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARAÇ İÇİNDEKİ GÖSTERGE ÇOK YÜKSELMİYOR ÇİZGİYİ GEÇMİYOR BAZEN DİPTEYKEN BİLE FAN AÇIYOR.

4. rain67

rain67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Birol YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    selam benim aracında kalorifer sıcak üflemesi iyi değildi sürate çıkınca sıcaklık azalıyordu sorun ön göğüs içindeki radyatör peteği var küçük bir şey orjinali pahalı idi ben çin malı takdırdım ısınması gayet iyi şimdi pas yapmış tıkanmış eskisini gördüm 20x20 cm gibi bir şey.. ayrıca rölanti düzensizliği boğaz kelebeği denen şey var rölanti ayarlıyor sorun onda olabilir temizletmem gerek kurum falan kaplıyor sanırım bu alet..

5. valerina

valerina Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    rölanti problemi bu araçlarda kronik. diğer sorunların otomatik vites sorunlarına benziyor.sıcaklık göstergesi olayına yorum yapamıyacağım...

Bu Sayfayı Paylaş