Arkadaşlar herkese merhaba.Arabam yumurta kasa 199 1.3 ls .Yaklaşık 2 aydır arabamda bir problem var.Hiçbir usta çözemedi.Biraz uzun anlatacağım kusura bakmayın.Sorun şu,araç muayenssssinden çıktıktan sonra arabam çalışmamaya başladı,elektrikçi çağırdım geldi bobin ve tevzi makarasını değiştirdi.Tam arabayı teslim alacakken sanayiden daha çıkmadan araba hararet yaptı.Yarım saat sonra hararet durdu,tamirci conta yanmadığını ama piyano kapağı gitmiş dedi,değiştirdi.Ne olduysa ondan sonra oldu,artık arabayı ilk marşta çalıştıramıyordum.Ertesi gün tekrar ustanın yanına gittim,gaz ayarını yaptır dedi,yaptım.Ama yine aynı.Avans ayarına baktırın dediler,yaptırdım gün sonra aynı.Bu arada arabada radyatör hortumlarının şiştiğini farkettiim başka ustaya gittim conta yanmış dedi,değiştirttim.usta arabanın sente ayarını da yaptı ama araç yine ilk marşta çalışmıyor,bazen yarım saat bekliyordun çalışması için.Kontak termiği dediler,değiştirdim olmadı.Kontak dediler,değiştirdim olmadı.Bobin dediler,bobin kablosu dediler,buji dediler,lpg regülatörü dediler,hepsini değiştrdim sorunum çözülmedi.Son zamanlarda yakıt sarfiyatım çok arttı ve araç rölantideyken de dalgalanmaya başladı.Özellikle araç sıcakken tekrar çalıştırdığımda daha ilk marşta boğuluyor,kalorifer deliklerinden içeriye duman giriyor,kaput duman altı oluyor.Daha sonra gazı kökleyip çalıştırıyorum .Lütfen tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.(bu arada arabada benzin pompası yok,sadece lpg de çalışıyor)
Valla sen arabada maşallah değiştirmedik yer bırakmamış bütün önlemlerini almışsın ama gene problemse ben olsam elden çıkarıtrım. Açık söyliyeyim. Birde karbüratör temizliği yaptır dicem ama bilmiyorum çare olurmu ?
Sorunu çözdükten sonra elden çıkartacam ama bu şekilde başkasına satmam yakışık almaz.Ben karbüratör temizliği yaptırtmayı düşünüyorum,ama nasıl olur onu da kestiremiyorum.
maalesef şu elden çıkart tavsiyesi bence pek hoş değil bende de var araba çürük vardı o sekılde de bırıne satardım görünmez yer sonuçta ama 300 tl bayıldık araca beddualı mal satmamak gerek sorunun içinde maalesef ustacıklara denk gelmişssin bence Hyundai servisine götürmen gerek sanayiden belki braz tuzlu gelir ama kafan rahat eder
Sen satarken durumu izah edersin, ona göre satarsın, yapacağın masraf belli değil birde o var. Yani yüksek masraf yapacağına piyasadan ucuz'a sat , sattığın adamada motor durumunu söylersin. Bende accent milenyum vardı, ilk çalışma problemi vardı, Konya'da hallettiremedim, Isparta'dan bir arkadaş geldi baktı ben bu sorunu hallettiririm dedi aldı gitti. Sen dürüstce söylersen neden satılmasın... Yazık yani kolay bir problem gibi gözükmüyor... Karbüratör temizliği konusunda ben önceki aracıma yaptırmıştım. Forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine . Karbüratör temizliği yapan ustalar var sırf bu işi sanayide araştırmanız lazım. Ama işte sorununza çözüm olurmu ? Meçhul
Sizin arac baya kurcalanmis. Eger problemlem ilk calistirma olsaydi benim yasadigim problem gibi tavsiyem ise yarayabilirdi. 98 yumurtam var benim aracta calistirma problemi oluyordu gaz almak icin girmeye korkuyordum cok zor calisiyordu. Ustama gittim lpg ayari yaptirdigin yere git ventillere baktir dedi. Gittim gosterdim soktu temizledi su anda hic bir problem yok. 6 ay oldu galiba. Karburator temizligi pek isinize yarayacagini sanmiyorum cunku gaz karburatorde dolasmiyormus. Ben temizlettirdigimde detayli bi sekilde gosterdi usta. Benzin gibi karburatorun tamimini dolasmiyormus. Sorun cekis olsaydi temizletince farkederdi ama arac calismiyosa karburatorden olacagini zannetmiyorum. Allah kolaylik versin.
araba soğukken problem olmuyor,ama stop edeyim 5 dk markete gireyim çıkayım araba çalışmıyo hemen boğuluyorve bayağı kötü bir koku yayılıyo
sorun lpg gibi duruyor çünki lpgde karbüratör iptal üstten ne verirsen onu yakar karbüratör sadece benzindeyken anlaşılır tıkalım değilmi benzin pompasını takarsanız benzinde deneyin 1 2 gün bakalım düzelirse kesin lpgden çıkar zaten bizim araçlara lpg iyi olmuyor yüksek çalışma vs yapabiliyor
kaçırsa nereye kaçırcak lpgnin benzin deposundan gelen benzin hortumunun benzin kesici rolesi var en fazla benzinde kullanmassın arabayı okadar olacağı bu en fazla