Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araç çalışmama

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda fatihko tarafından 15 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. fatihko

fatihko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Bugün başımıza bir olay geldi. Araç kayınpedere vermiştim bize gelirken araç yolda kendi kendine stop etmiş kenara çekmiş 2-3 marştan sonra çalışmış. Benzin kırmızı çizgiye gelmiş. Daha sonra 50 liralık benzin almış çeyrek depo benzin oldu.Bize geldiler sonra onları tekrar bıraktırmaya giderken yokda kaza vardı yol tıkanmış bekliyorduk. Aracı stop ettim. El frenini çektim 5 dk sonra yol açıldı bu seferde araç çalışmadı. Araç çok düşük rolantide çalışıyor akü ile yağ lambası yanıp söner gibi titriyor 3-4 saniye böyle çalışıyor stop ediyor. Biraz bekledim trafiğin ortasında. Aracı bir salladım 2-3 kez yarım kontak yaptım sonra çalıştı. Evlerine bıraktım yine el frenini çektim. İndiler araç yine stop etti. Yine çok düşük rolantide çalışıyor ve gaz yemiyor. 4-5 dk uğraştım çalıştırdım. Sanki karbüratörlü araç gaza boğulur ya işte öyle. Çalışınca eve geldi sıkıntısız geldi. Araç çalışmayınca düşük rolantide çalışmaya çalışıyor çalışınca bir problem yokmuş gibi. Sizce sebep ne olabilir? Pislik falan enjektörü veya pompayı tıkamış olabilirmi? Araç otomatik vites ve lpg yok

güvercin vasıtasıyla gönderildi

2. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Profil bilgilerinizi tam doldurursanız (araç bilgileri vs.) arkadaşlar daha kolay yardımcı olacaktır.

3. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Benzin bitmeye yakın deyince benimde aklıma benzin pompasının tıkanmış olabileceği geldi. Benzinde deposunun dibinde biriken tortu pompayı tıkamış olabilir diye düşünüyorum. Bunlar varsayımlarım.Aracınızın marka model nedir. Kontrol etmek lazım forumda vardı sanırım nasıl temizleneceği.

sent from my Windows Phone using tapatalk

4. fatihko

fatihko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Bu yeni aldığımız daihatsu yrv turbo.2003 model otomatik vites.

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    benzin kırmızı çizgiye gelmişse ışık yanmışsa dipte kalan meşhur benzin tortuları birikip hattı tıkamıştır, benzin pompası gereken bar basıncını enjektörlere ulaştıramıyor olabilir. Bunlar varsayım elbette, bir bakarsınız düzelir gibi olduğunda 8-10 litre kadar içinde enjektör temizleyici olan 97 oktan shell vpover yada bp excellium gibi bir yakıttan doldurup biraz gezince düzelme ihtimali azıcık var sanki, ama düzelmezse gerisi mekanik tamir işine giriyor malesef, ama önce profil bilgileriniz doldurursanız araç bilgileriyle beraber tanışalım kaynaşalım:)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 15 Kasım 2014
  6. fatihko

fatihko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Haklısınız telefondan bağlandığım için profilleri dolduramıyorum. İlk defa başıma geldi. Şimdi yola çıkmaya korkuyorum. Araç otomatik olduğu için itme kakmada olmuyor tamamen çalışmazsa çekici falan girecek işin içine. Pazartesi sabah götürücem tamirciye

7. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Benzin pompanız tıkandı yüksek ihtimalle. Deponuz içi boyalı depolardan ise yada zamanla tortu biriktiyse pompa tıkandı yüksek ihtimal. Sırasıyla pompa, filtre ve enjektör kontrol edilmeli.
    sent from my Windows Phone using tapatalk

8. fatihko

fatihko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Bende öyle düşünüyorum ama kafama takılan birşey var bu tıkalıysa niye çalıştı? Araç çalıştıktan sonra 7 bin devire dayadım pislik varsa atsın diye hiç sıkıntısız gaz yedi. Pislik geldi ise hiç çalışmaması gerekmez mi? Motor elektrik kablolarının falan biri gevşemiş olabilirmi? Çünkü 2-3 dk sonra çalışıyordu?

9. fatihko

fatihko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Sorun çözüldü. Bujiler değişti boğaz kelebeği temizlendi sabahları ilk çalışmada ötme yapıyordu v kayışı değiştirdim. Şimdi yarım marşın yarısı ile çalışıyor ve çok daha atik olmuş alt devirlerde daha belirgin. Ustanın Dediğine göre çiğ benzin atıyormuş yakıt düşücekte diyor. Boğaz kelebeğini temizlediği kabı gösterdi bildiğiniz zift çıktı. Rolantide inanılmaz sessiz çalışıyor çalışıp çalışmadığını anlamak için devir saatine bakmak lazım. İşten anlayan birisine temizletmek lazım yoksa rolantide dalgalanma oluyor.

Bu Sayfayı Paylaş