Arkadaşla merhaba Bir sorum olacaktı aracımın sağ çamurlukta paslanmalar ve çizikler mevcuttu.Oto kaportacilara sordum bir camurluğa ortalama 7 bin istediler bende kendim boyamak istedim elimde yatkın .Önce sanayiden macun , aracın boya koduna gore sprey boya yaptırıp ve birde astar sprey boya aldım. İlk başta şarjlı matkabin 150 mm aparatiyla kullanmak üzere 120 kumla pasları ve çizikleri zimparaladim.Sonrasinda macun çektim.Ancak bundan sonra takıldım nasıl bir yol izlenmeli macunu kaclik zimparayla zımpara yapmalı duyduğuma göre astar ve boyada zimparalaniyormus bilen arkadaşlar yardımcı olurmu nasıl ilerlemem lazim
Astar boya vernik sırasıyla, yüzey pürüzsüz olmalı . Boyaya bir miktar sertlestirici katıyorlar diye biliyorum
@Hakan öz , Hocam macundan itibaren , Mevcut macunu zımparala , tekrar bak yoklama macunu isteyen yer varsa bir daha yokla o noktaları , onu da sulu zımpara ile zımparala , sonradında deterjanlı suyla o bölgeyi iyice yıka yabancı madde , silikon vs kalmasın , kurula , istenmeyen bölgeleri maskele , 10 dak ara ile 2 kat astar at bu arada astarı boyanacak bölgeye yoğunlaştır fazla taşırma , astar iyicene güneşte kurusun , güneş yoksa ısıtıcı ile yardımcı ol , astarı kurumuşsa 1500 lükle güzelce tozunu al astar tozlu olur , astarı zımparalayıp temiz lifsiz bez ve tinerle sil sil , ardından 1 kat boya , 5 dak sonra ikinci katı at , istersen üçüncü katı da atabilirsin ama fazla kalın olmasın. Maskeyi boya tam kurumadan sök yoksa boyayı kurutursan bant çatlatabilir , 2-3 saat sonra kurumuş olur , güneşte değil gölgede kurusun , direkt güneşte boya bozulabilir kururken. 3 gün sonra pasta cila , hayırlı olsun. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Verniği atlamışım gerçekten arkadaş mutlaka anlayacaktır , bazı boyaların verniği içinde oluyor opak boyalarda bilmiyorum boyası nedir aracın ? Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Agbiler verdiğiniz bilgi için öncelikle teşekkür işleme dün basladim henüz macun attım kurumasini bekleyeceğim malum havalar soğuk sanırım biraz zor kurur gerçi içinde kırmızı sertlestirici var 180 yada 220 kumla macunu zımpara yapmayi düşünüyorum bu arada araç hundai Accent boya kodu YK mat boya buna vernik gerekirmi bilemedim gerekir derseniz nasil vernik almak lazım acaba bu arada boyayı trenyoldan aracın boya koduna göre 1 kutu yaptırdım acaba bir kutu yetermi camurluğa
Yoklama macunj atmak sartmi neden diye sorarsanız internette baktım en azı 500 Gr başka yerde de kullanmayacağım için öylece kalacak kullanacağım yer az çünkü almaya gerek varmı yoksa gereken yerleri elimdeki macunla yapsam olmazmi
Macunu dün öğlen attım sabah baktığımda kısmen kurumuş sanırım hava soguk birde malum istanbulda nem var macun sanırım biraz geç kuruyacak
Motip in sprey kutuları biraz daha iyi atıyor tabanca gibi agizliklari var keşke daha önce acsaydiniz konuyu işe girismeden
Ben boyayı internetten aldım boya koduna göre kod YK gümüş gri motip markası değil kutunun uzerinde replax yazıyor
Boya içinde vernik yoksa , boyadıktan sonra boya kurumadan vernik atmanız da gerekir , detaylı anlatımda yazmamışım. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi