Arkadaslar i20 aldim fakat acemiyim yardima ihtiyacim var.Yag degisimi 120000 kmdeymis.O zamana kadar servise hic gitmeyecekmiyim.Fren yagi cam suyu veya motor sogutucu sularini nasil yapacagim.Bunlar azalir sanirim.Servis disinda alsam kendim eklesem nasil olur.Her zaman servise ulasmak zor.Bu aracin nelerine bakmaliyim once.Yardimci olursaniz sevinirim.
Birde daha 5 yil olmadi garanti bitmedi demislerdi alirken.Servis garantisi icin servise sormak gerekir herhalde.
siz kendiniz günlük yağını suyunu kontrol edip kitapçığında yazan bilgiler doğrultusunda ekleyebilirsiniz.bu arada araç durduk yere yağ yada su eksiltmez,eğer kronik olarak eksiltiyorsa bu bir sorunun olduğuna işarettir.
cam suyunu kendiniz ekleyebilirsiniz. kullandıkça doğal olarak biter. onun haricinde araçta önemli olan motor yağı ve motor suyudur. bunları kontrol edersiniz. motor yağını motor soğukken yağ çubuğunu çekip kontrol edebilirsiniz. çubuk üzerinde iki nokta arasında üst nokta civarlarında olması gerekir. motor suyunu ise yedek kabındaki F ve L çizgisi arasında olması gerekir (fye yakın). onun haricinde debriyaj hidroliği, fren hidroliği, direksiyon hidroliği vardır. bunlar kolay kolay eksilme yapmaz ve değişim istemez. ama bunlarında yine kutularının üzerinde F ve L yada iki tane çizgi olur bunları da kontrol edip üst çizgiye yakın olması gerekir. normal şartlarda araçtaki sıvılar bir anormallik yoksa eksilmez. (cam suyu hariç) araç kilometresi şu an ne bilmiyorum ama 120 binde servise gidince zaten servis her türlü kontrolünü yapıp öyle teslim eder.